En universalkniv er den perfekte mellomtingen mellom en skjærkniv og en liten kokkekniv. Den er ideell for å hakke, snitte og skjære mindre grønnsaker som sjalottløk eller hvitløk. Hvis du foretrekker en mindre kniv til kjøkkenet, er universalkniven et supert valg. Denne kompakte kniven er allsidig og uunnværlig i ethvert kjøkken.
Marelds kniver er laget etter tysk presisjon og tradisjon. Laget av 1.4116 rustfritt stål med en hardhet på 55-57 HRC, gir de en slitesterk egg som håndterer kjøkkenets utfordringer og er lett å slipe. Skaftet er laget av lett pakkatre, en blanding av tynne trelag presset sammen med harpiks, som gir et hardt og kompakt materiale. Dette gjør det perfekt for kjøkkenbruk, da det er både vannavvisende og motvirker bakterievekst. For å holde universalkniven i topp stand, vask den for hånd og tørk den straks etter bruk. Oppbevar den på en knivmagnet, i en knivblokk eller i en skuff med knivinndeling for å bevare skarpheten.
Vi anbefaler å vedlikeholde kniven med slipestål og slipe eggen med våtstein ved behov. Bruk Mareld Slipestein 1000/3000 for vedlikeholdssliping. For mer avansert sliping, start med en grov slipestein som Mareld Slipestein 300/1500 og avslutt med en finere slipestein som Mareld Slipestein 4000/8000. Begynn med den grove steinen for å lage en ny egg, og poler deretter med den finere steinen for perfekt skarphet.
En universalkniv er den perfekte mellomtingen mellom en skjærkniv og en liten kokkekniv. Den er ideell for å hakke, snitte og skjære mindre grønnsaker som sjalottløk eller hvitløk. Hvis du foretrekker en mindre kniv til kjøkkenet, er universalkniven et supert valg. Denne kompakte kniven er allsidig og uunnværlig i ethvert kjøkken.
Marelds kniver er laget etter tysk presisjon og tradisjon. Laget av 1.4116 rustfritt stål med en hardhet på 55-57 HRC, gir de en slitesterk egg som håndterer kjøkkenets utfordringer og er lett å slipe. Skaftet er laget av lett pakkatre, en blanding av tynne trelag presset sammen med harpiks, som gir et hardt og kompakt materiale. Dette gjør det perfekt for kjøkkenbruk, da det er både vannavvisende og motvirker bakterievekst. For å holde universalkniven i topp stand, vask den for hånd og tørk den straks etter bruk. Oppbevar den på en knivmagnet, i en knivblokk eller i en skuff med knivinndeling for å bevare skarpheten.
Vi anbefaler å vedlikeholde kniven med slipestål og slipe eggen med våtstein ved behov. Bruk Mareld Slipestein 1000/3000 for vedlikeholdssliping. For mer avansert sliping, start med en grov slipestein som Mareld Slipestein 300/1500 og avslutt med en finere slipestein som Mareld Slipestein 4000/8000. Begynn med den grove steinen for å lage en ny egg, og poler deretter med den finere steinen for perfekt skarphet.