Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Jernpannen er din nye bestevenn på kjøkkenet og har vært kokkenes favoritt i årevis. Den har en lang levetid, en fantastisk varmefordeling og en naturlig non-stick beleggning. Jernpanner er laget av enten stål eller kullstål. Sammenlignet med støpejernspanner er de lettere og reagerer raskere på temperaturendringer. Stål er et holdbart, varmholdende og varmeabsorberende materiale. Om du tar vare på jernpannen din, kommer den til å kunne leve i generasjoner. Den dagen den skal kastes, så er materialet resirkulerbart som gjør den miljøvennlig. Jernpanner er ikke rustfrie og har ikke heller noen non-stick belegg. Du lager selv den naturlige non-stick yten - dette kalles for "seasoning".

GUIDE: SÅNN BRENNER DU INN DIN JERNPANNE

Det kanskje er en del som har noen spørsmål når det kommer til jernpanner - Hva er det som gjør
jernpannen til kokkenes favoritt? - Hvorfor skal man skaffe en? Og hvordan brenner man inn den? Vi tar
hjelp fra den svenske grisebonden Emilia Nilsson som fikk bronsemedalje i Sveriges Mesterkokk 2019.

3 raske spørsmål til Emilia om jernpanner

Hva lager man i en jernpanne?

Man kan lage alt i en jernpanne, men den passer best til å bryne mat i. Altså kjøtt, sopp, grønnsaker og råvarer man vil få en fin yte på. Man skal unngå syrlige råvarer fordi det drar ut jern fra pannen og den får en sløere stekeyte.

Hvor lenge holder en jernpanne?

En jernpanne har veldig lang holdbarhet og om du tar godt vare på den, får du en panne som holder i mange år framover!

Skal man tenke på noe når det gjelder bruk og vedlikehold?

  • Rengjør med varmt vann (ingen såpe) når pannen fortsatt er litt varm etter bruk, men vent en liten stund så den ikke er glovarm.
  • Ikke la pannen stå i bløtt etter rengjøring. Tørk av den med en gang med papir, bare noen minutter kan gjøre at den ruster.
  • Utsett ikke pannen for raske temperaturforandringer fordi da kan den lett endre seg i formen.

Fordelene med en jernpanne

  • Allsidigheten - De holder varmen veldig bra og blir raskt varme, uten at materialet tar skade. Vær allikevel forsiktig med å varme opp dem for fort, da stålet risikerer å bli deformert. Den absorberer varmen veldig fort, så øk varmen litt og litt til ønsket temperatur.
  • Naturlig non-stick belegg - Å gi jernpanne det naturlige non-stick belegget går raskt og effektivt. Før din jernpanne skal brukes for første gang, skal du brenne inn den ordentlig. Deretter sp kommer jernpannens non-stick yte å forbedres hele tiden desto mer stekepannen brukes. Jo mørkere og mer brukt stekepannen blir, desto bedre stekeegenskaper får den. Jernpanner er derfor et kjøkkenutstyr som blir bedre med tiden. Se hvordan du brenner inn pannen din i Emilia Nilssons guide over.
  • Mindre fett - Stekepannens naturlige non-stick belegg gjør at din jernpanne krever mindre og mindre fett etter hver gang den har blitt brukt. Takket være non-stick belegget trenger du ikke å olje inn eller smøre inn stekepannen før bruk. Du kan også steke ditt kjøtt på veldig høy temperatur uten at det brenner seg fast.
  • Bruk den til alt -  Uansett om det er luftige egg, stekte poteter, kjøtt med en sprø stekeyte, sauterte grønnsaker eller ovnssteking. Jernpannen kan alt - som også er grunnen til at den i årevis har vært profesjonelle kokkers go-to i restauranger.
  • Fungerer på alle sorters varmekilder - inklusive induksjon og ovn.
  • Oppnå høye temperaturer - Jernpanner er praktiske for å oppnå høye temperaturer og når du vil lage retter med en sprø og karamellisert yte. Når stekepannen står på stekeplaten, absorberer den varmen optimalt - når den tas bort fra platen, så synker varmen igjen.

 

LES MER OM RENGJØRING OG VEDLIKEHOLD HER

OPPSKRIFTER

Bookmakertoast med Elgentrecote

4 porsjoner

  • 4 stk lantbrød brødskriver
  • Sallatblader
  • 3 ss kapri
  • Litt revet pepperrot
  • 1 sjarlottenløk, tynt skivet, skivene legges i kaldt vann
  • 150g sopp, traktkantarell smørstekte og saltede

Dijonaise

  • 2 eggplommer
  • 3 ts dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2,5 dl matolje
  • salt
  • nymalt pepper
  • 0,5 krm cayennepepper

Hell eggeplommene, sennepen, eddiken i en skål, tilsett langsomt oljen under visping eller miks med en stavmikser til all oljen er i. Salte, peppre og smak til med cayennepepper.

Sennepssyltet kålrot

  • 1 dl eddiksprit 12 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 ss sennepsfrø
  • 200g kålrot, tynt skivet

Hell eddik, sukker, vann og sennepsfrø i en kasserolle. Sett kasserollen på platen og la det koke opp. Ta den deretter av varmen. Skrell bort det ytterste på kålroten. Skriv den opp tynt med en mandolin. Legg til kålrotskivene i den varme sylten. Hell over dem i en destillert krukke med lokk og la det stå kaldt.

Fritterte potetstrimler og pastinakkchips

  • 5 poteter
  • 2 pastinakker
  • Frityrolie
  • Salt
  1. Skiv opp potetene tynt på en mandolin, så strimler du skivene. Legg strimlene i kaldt vann, bytt gjerne vann og skyll dem for å få bort sterkelsen.
  2. Varm frityrolje ca 5 cm i en kasserolle, pass på å ha et lokk i nærheten om det begynner å brenne i oljen.
  3. Skiv opp pastinakken i tynne skiver på en mandolin, legg skivene på papir.
  4. Hell av vannet fra potetskivene, legg ut skivene på et kjøkkenhåndkle og tørk dem. Fritter i ca 150 grader til chipsen er sprøe og har en fin farge. Legg dem på kjøkkenpapir og la det renne av. Salte dem ganske mye.

Bakte tomater

  • 300g kirsebær tomater
  • Olje
  • Salt
  • 3 lett knuste hvitløksfedd

Bland tomatene, en skvett olje, salt og hvitløksfedd og bak det i ovnen på 200 grader til de har fått en fin farge.

Elgentrecote

  • 600g elgentrecote i 4 skiver
  • 1 ts ristet hvitpepper (hell vitpepperkorn i en tørr stekepanne og stek til de har fått farge og lukter pepper)
  • 1 ts tørket grønnpepper
  • Salt
  • Olje
  • Smør

Salte, peppre med pepperblandingen (hell begge peppersortene i en krydderkvern og bruk på kjøttet). Varm en jernpanne og ha i olje. Stek til du har fått en fin yte på høy varme og ha smør i pannen helt på slutten. Legg inn skivene i ovnen på 125 grader til en innertemperatur på 54-56 grader (medium). La kjøttet hvile i ca 5 minutter, så skjærer du opp kjøttet og serverer.

Servering

Stek brødskivene i olje og smør til de er gyldne. Topp med dijonaise, salat, bakt tomat, skivet entrecote, syltet kplrot, smørstekt sopp, revet pepperrot, potetstrimler og pastinakkchips, kapri og iset løk.

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker