3 raske spørsmål til Emilia Nilsson om jernpanner
Hva lager man i en jernpanne?
Man kan lage alt i en jernpanne, men den passer best til å bryne mat i. Altså kjøtt, sopp, grønnsaker og råvarer man vil få en fin yte på. Man skal unngå syrlige råvarer fordi det drar ut jern fra pannen og den får en sløere stekeyte.
Hvor lenge holder en jernpanne?
En jernpanne har veldig lang holdbarhet og om du tar godt vare på den, får du en panne som holder i mange år framover!
Skal man tenke på noe når det gjelder bruk og vedlikehold?
- Rengjør med varmt vann (ingen såpe) når pannen fortsatt er litt varm etter bruk, men vent en liten stund så den ikke er glovarm.
- Ikke la pannen stå i bløtt etter rengjøring. Tørk av den med en gang med papir, bare noen minutter kan gjøre at den ruster.
- Utsett ikke pannen for raske temperaturforandringer fordi da kan den lett endre seg i formen.