Nå er virkelig høsten her. Minusgradene smyger seg på og skjerfene kommer frem- da gjelder det å holde
seg varm! Vi laster mesterkokken Emilia Nilsson inspirere til rustikke gryteretter og en soppsuppe i høstens
smak. Lengst ned på siden finner du som vanlig alle oppskriftene!
I en Crock-Pot kan du lage en smidig kjøttgryte på den kjøtt typen du foredrar! Emilia lager sin gryte i 8 timer til
kjøttet er ordentlig mørt og herlig. Gryten serveres med nykokt potet, høvlede røbeter og ferske urter.
Oppskriften finner du lengre ned på siden!
Denne suppen er en herlig blanding av gule kantareller, trakt kantareller, rødgul
trumpet sopp, hvit vin, pastinakk og fløte. Den serveres med krispy hvitløksbrød.
Oppskriften finner du lengre ned på siden.
Denne skavgryten varmen godt i høstkulda. Den er en ordentlig klassiker hvor man bruner skavet
sammen med løk, hvitløk og gule kantareller. Gryten serveres så med nykokt potet, tyttebær og
hakket persille.
Oppskriften finner du lengre ned på siden!
Med kokt potet og høvlede røbeter
6 porsjoner
Server med: Kokt potet polka rødbeter og rødbeter.
med kokt potet, tyttebær og persille
6 porsjoner
Til servering: Tyttebær, kokt potet og hakket persille.
med krispy hvitløksbrød
6 porsjoner
Hvitløksbrød
Til servering: Noen kantareller, olivenolje, kron dill og hakket gressløk.
Hvitløksbrød
Det går helt utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt, men en god smakfull skorpe på toppen. Test det ut!
Rost 2 kg kjøtt-eller kyllingbein i 180° 30 minutter Har du kyllingbein fra kylling du har laget tidligere, så kan du bruke de og du trenger ikke roste dem. Legg de rostede beinene i en stor gryte og tilsett 4 L vann og 1 matskje og en matskje med eplecider eddik. La det stå i 20 minutter. Tilsett en hakket gul løk, to gulerøtter i terninger, to skivede selleri stilker og to lagerblad. Kok opp og la småkoke under lokk på svak varme i 12-14 timer. Skumm buljongen hver femte time. La buljongen bli avkjølt og sil den. La den bli helt kad og frys den om den ikke skal brukes direkte.
Det går helt utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt, men en god smakfull skorpe på toppen. Test det ut!
Rost 2 kg kjøtt-eller kyllingbein i 180° 30 minutter Har du kyllingbein fra kylling du har laget tidligere, så kan du bruke de og du trenger ikke roste dem. Legg de rostede beinene i en stor gryte og tilsett 4 L vann og 1 matskje og en matskje med eplecider eddik. La det stå i 20 minutter. Tilsett en hakket gul løk, to gulerøtter i terninger, to skivede selleri stilker og to lagerblad. Kok opp og la småkoke under lokk på svak varme i 12-14 timer. Skumm buljongen hver femte time. La buljongen bli avkjølt og sil den. La den bli helt kad og frys den om den ikke skal brukes direkte.