Platejern varmes hurtig opp og holder godt på temperaturen, så dine pannekaker blir deilig å jevnt stekt. Pannen er behandlet med bivoks som beskytter den mot rust. Den skal skylles grundig av innen du bruker den. Et lite starttips er å dekke bunnen med rapsolje eller en annen smaksløs oljevariant, og varme den i fem minutter. Når pannen kjøles ned og tørkes av med kjøkkenpapir, har den dannet et tynt beskyttende lag som skaper en slipp lett effekt, som kun blir bedre med tiden.
Vi må en tur til Normandie for å forstå bakgrunnen til Mauviel. Forestill deg brede avfolkede strender, hvor vinden tar godt tak og tidevannet slår fram og tilbake med en dybdeforskjell på opp til 12 meter. Her ble familiebedriften grunnlagt for over 100 år siden. Når de nordfranske mødrene baker deres tynne, sprø crêpes, så foretrekker de platejern forran tungt støpejern. Derfor har Mauviel valgt nettopp dette materialet til deres pannekakepanner.
Platejern varmes hurtig opp og holder godt på temperaturen, så dine pannekaker blir deilig å jevnt stekt. Pannen er behandlet med bivoks som beskytter den mot rust. Den skal skylles grundig av innen du bruker den. Et lite starttips er å dekke bunnen med rapsolje eller en annen smaksløs oljevariant, og varme den i fem minutter. Når pannen kjøles ned og tørkes av med kjøkkenpapir, har den dannet et tynt beskyttende lag som skaper en slipp lett effekt, som kun blir bedre med tiden.
Vi må en tur til Normandie for å forstå bakgrunnen til Mauviel. Forestill deg brede avfolkede strender, hvor vinden tar godt tak og tidevannet slår fram og tilbake med en dybdeforskjell på opp til 12 meter. Her ble familiebedriften grunnlagt for over 100 år siden. Når de nordfranske mødrene baker deres tynne, sprø crêpes, så foretrekker de platejern forran tungt støpejern. Derfor har Mauviel valgt nettopp dette materialet til deres pannekakepanner.