Grillsesongen begynner å nærme seg! Nå er vi nok veldig mange som lengter etter de varme sommer-
kveldene med rykende griller og noe kaldt å drikke. Men hva er det som gjelder på grillen i år egentlig?
Vi har sett etter trender med årets heteste grillemner og har gode tilbud for å kickstarte denne
grillsesongen!
Havetbyr på masse godt som man kan lage på grillen! Fisk er jo allerede ganske vanlig å ha på grillen - torsk, makrell, laks og kveite. De to sistnevnte er fete fisker som passer ekstra godt på grillen. Men ikke glem at du kan piffe det opp med kamskjell, kongereker og østers! Outset har en smidig støpejernspanne som gjør det enkelt å få til grillede østers. Dessuten er den også fin å servere maten i!
Gjør grillingen enda lettere! Med en iGrill 2 fra Weber kan du bruke opp til 4 termometere samtidig og ha full kontroll på alle temperaturene via mobilen. Du kobler helt enkelt termometeret til gratisappen Weber iGrill også får du kontroll over temperaturen i både råvarene og grillen på din mobil. Uansett om du er en erfaren griller eller akkurat har begynt, har det aldri vært lettere å lykkes på grillen.
Smashburgere begynner å komme fram mer og mer. Smashing er en teknikk når det kommer til å lage hamburgere som gjør at burgeren lages på maksimal yte og får god crust. Når man smasher burgeren, presser man ned løst sammensatte kjøttboller med ordentlig trykk på en veldig varm stekeoverflate. Er den ferdig formet, kan det være luftbobler i og på kjøttet som ikke får direkte med den varme overflaten. Hopp over egget og strøbrødet og lag burgeren på rent kjøtt. Topp den med cheddar, crispy salat, karamellisert løk og en hjemmelaget dressing.
Birchotan er et nesten rykefritt kull, miljøvennlig og gir en lett bjørkesmak til maten som lages på det. Birchotan er et rent naturprodukt og lages i byen Kurkkio i Tornedalen, 12 mil fra polsirkelen. Kullet er laget av bjørkeved av høyeste kvalitet fra nærområdet, der de lange vintrene gjør at de vokser langsomt - og derfor får kompakte stammer med tette årringer. Hele prosessen er 100 % fornybar og mesteparten av den elen som brukes, kommer fra nærmere 400 solpaneler som står oppstilte bare et par hundre meter lenger bort.
Det blir mer og mer populært og grille pizza! Det er også stor forskjell i smaken. Det eneste du trenger er en grill og en pizzasten eller et pizzastål. Det går også veldig fort - den ideelle steketiden på en grillet pizza er 90 sekunder på 450°C! Om du bruker briketter er stekingen langsommere, cirka 8 minutter. Om du derimot bruker kull kan du komme ned på 4-5 minutter for pizzaen, ettersom grillen når en høyere temperatur. Men du må legge på en halv kurv tent kull hvert 20. minutt. Om du har en gassgrill, vrir du bare opp brennere mot stenen til full effekt.
Du har vel ikke gått glipp av at blonderskålen holder på å bli en klassiker på grillen? Den er så luftig mellom bladene, så den blir så god og myk når den har fått ligge på grillen en stund. Et perfekt tilbehør til grillmiddagen. Tips på andre morsomme tilbehør som blir godt på grillen: avokado (halve), halv purreløk, aubergine, blomkål, vannmelon, aspargespoteter. En ordentlig hit er å grille sitron for så å presse det over resten av maten. Når den grilles, kommer det en god og søt smak fram.