Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Det kan være vanskelig å velge en grill og dersom du trenger litt inspirasjon, har du kommet rett!
Vi hilser på hjemme hos kokken Mattias Larsson som driver instagramkontoen @fredagskocken,
på sin uteplass har han testet ut tre ulike grillvarianter og laget massevis med god mat. Oppskriftene
finner du i vanlig ordning lengst ned på siden!

PIZZA PÅ BIG GREEN EGG

En Big Green Egg har i forskjell fra tradisjonelle kullgriller, ingen "hot spot" på risten, men sprer varmen jevnt utover hele
Egget. Dette leder til en mye jevnere matlaging der kjøttet holder seg saftig. I vårt sortiment finnes Big Green Egg i flere ulike størrelser
sånn at du kan finne en som passer dine behov.

Minimax-Egget er fin for camping eller på utflykten, men passer også perfekt på hagebordet. Big Green Egg
er kjente for deres kreative grilltilbehør og for å få til en skikkelig sprø bunn på din pizza finnes det en spesiell bakesten.

 

ØSTERS PÅ WEBER KULLGRILL

Webers Master-Touch® GBS SE E-5755 tar grillingen til helt nye høyder! Her får du oppleve en førsteklasses grillrist i
rustfritt stål med Gourmet BBQ System som forvandler grillen til et herlig utekjøkken! Her tilbys du et hav med
moderne funksjoner, f.eks et feste for din iGrill-termometer. Grillyten er hele 57 centimeter i diameter, som gjør
at du får plass med en generøs mengde med mat. Samle hele familien og by på god grillet mat, både til hverdagen og fest!

For å få til å lage bra østers, anbefales støpejernspannen fra Outset som er spesielt laget for østers.
Den holder østersen på plass og kan også brukes som et fint serveringsfat.

 

SMASHED BURGERS PÅ STEKEPLATE

En utendørs stekeplate passer perfekt for å smashe burgere og gjør selve smash-momentet mye enklere.
Frigjør deg fra gamle vaner og lag mer mat utendørs med en stekeplate. Det er en herlig følelse
å få en ordentlig dose med frisk luft, samtidig som man laget mat. Vi vet ikke om det er inbilling eller
om maten faktisk smaker enda bedre da?

OPPSKRIFTER

Pizza Bianco på Big Green Egg

med fersk løk, västerbottenost och kaviar (4 mindre pizzaer)

Supergod å servere som snacks eller forrett. Serverer du den som hovedrett så server den gjerne med en frisk grønn salat.

Du trenger

Pizzadeig

  • 10 g gjær
  • 2 1/2 dl vann (250 g)
  • 2 ss olivenolje (30 g)
  • 180 g hvetemel (3 dl)
  • 180 g durumhvetemel (3 dl)
  • ½ ts salt

Fylling/topping

  • 200 g fersk løk
  • 100 g västerbottensost
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g kaviar
  • Dill og flingsalt

Øvrig

  • Litt mel til utbaking

Sånn gjør du

  1. Smul ned gjæret i en bakeskål og hell på 37°C vann og rør det sammen til gjæren har løst seg opp. Hell i olje og melet og bland 7 minutter på lav hastighet i en bakemaskin, alternativt 10 minutter for hånd (det er riktig mengde mel når deigen slipper fra skålens kanter og klistrer seg i bunnen). Tilsett saltet og bland i ytterligere 2 minutter. La deigen gjæren ca 1 time til dobbel størrelse.
  2. Tenn grillkullet i din Big Green Egg med pizzainnsats og varm opp til ca. 300 °C.
  3. Start bakemaskinen eller kna deigen til luften har gått ut. Del deigen i 4 like store biter. Kjevle ut eller trykk ut deigen tynt.
  4. Finstrimle det grønne på den ferske løken og del den i to halvdeler og skiv den hvite delen av den ferske løken. Riv opp osten. Spre ut creme fraichen på pizzabunnene, strø på osten og legg på den hvite delen av løken.
  5. Stek pizzaen i ca 5 minutter til den har fått en fin farge. Topp med kaviar og den grønne delen av den ferske løken. Avslutt med å strø over litt flak salt og små dillkvister.

Tips! Bruk en kjøkkenvekt istedet for dl-mål sånn at deigen blir helt perfekt. Lag gjerne deigen dagen før og hev den over natten i kjøleskapet. Du får mere smak og deigen blir lettere å jobbe med.

 

Urte- og chiligratinerte østers på Weber kullgrill

med grillet sitron (snacks for 4-12 personer)

Du trenger

  • 12 middelstore østers
  • 50 g parmesanost
  • 1 grønn chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl brødsmuler
  • 2 ss hakket dill
  • 2 ss hakket dragonkrydder
  • 2 ss hakket gressløk
  • Salt og kjøleskapkaldt smør
  • 1 sitron

 

 

Sånn gjør du

  1. Fyll opp et tennrør med grillkull og tenn på. Når gløden er jevn, hell ned gløden. iwebergrillen. Legg på lokket og hold både nedre og øvre ventil åpen for å nå høy temperatur.
  2. Halver sitronen og grill den rundt hele i ca 10 minutter.

Under tiden grillen blir varm og sitronen grilles:

  1. Riv parmesanosten. Kjern ut og finhakk cilien. Riv eller press hvitløksfeddet. Bland hvitløk, chili og parmesanost med brødsmulene, urtene og litt salt.
  2. Åpne opp østersen og legg de i østerspannen. Legg urtestrøet over østersen. Hyvle (med hjelp av en ostehyvel) tynne skiver med smør og legg over østersen.
  3. Når grillen er veldig varm setter du inn østerspannen og gratinerer østersen i ca 10 minutter. Press litt grillet sitron over østersen og server med en gang.

Smashed burger på en utendørs stekepanne

med bacon, karamellisert løk, syltet løk og ostemajones (4 hamburgere)

Du trenger

  • 600 g grovmalt hamburgerdeig med minst 20 % fett
  • 4 hamburgerbrød
  • 1-2 tomater
  • 4 sprøe sallatblader
  • 150 g skiver bacon (gjerne litt tykkere skiver)
  • 100 g syltet rødløk
  • salt og svart pepper

Ostemajones (holder til flere, men er vanskelig å lage mindre av)

  • 2 eggeplommer
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • salt
  • 1 ½ dl olje med nøytral smak
  • 60 g ost

Karamellisert løk

  • 400 g gul løk
  • olje, salt og strøsukker

Om du maler din egen kjøttdeig erstatter du hamburgerdeigen med:

  • 500 g valgfritt godt storfekjøtt
  • 75–100 g fett av oksekjøtt

Sånn gjør du: Pass på at kjøttet er veldig kaldt. Skjær kjøttet i terninger og fettet. Mal kjøttet og fettet om annenhver gang (bruk en hulleskive som er ca 5 mm). Om fettet ikke er jevnt fordelt, kan du blande forsiktig til det er det. Jo mindre du håndterer og bearbeider deigen, desto luftigere og herligere blir din burger.

Sånn gjør du

  1. Start med majonesen. Legg eggeplomemne, eddiken, dijonsennepen og en klype salt i en kjøkkenmaskin. Start maskinen. ogtilsett oljen dryppvis til en fin majones. (Om den føles for tykk, så spre på med et par dråper vann). Finriv osten ned i skålen og miks videre i ca 1 minutt.
  2. Form baller med deigen og sett i kjøleskapet i ca 15 minutter.
  3. Tenn på Ofyren ordentlig og legg inn ved under den delen av støpejernsringen som du skal steke dine burgere.
  4. Skrell, del opp og skiv opp løken.
  5. Varm en støpejernsform eller panne på ofyren. Så steker du løken i olje på ca 5 minutter under konstant røring til den er helt myk og ordentlig brynt.
    Tilsett en nype salt og en nype sukker og stek videre i ca 1 minutt til den er fint karamellisert.
  6. Legg ned burgerne på støpejernsringen og press forsiktig ned med en hamburgerpresse til ønsket tykkelse. Jeg foretrekker en ca 1 1/2 cm tykk burger. (Har du ingen hamburgerpress kan du også bruke for eksempel undersiden av en kasserolle). Salte og peppre hamburgerne og stek dem ca 2 minutter på hver side eller til ønsket stekeyte.
  7. Stek baconet.
  8. Del opp brødet og rist det. Bre ut litt ostemajones på brødet. Legg salatblad og hamburgere på brødets underdel. Topp med bacon, karamellisert løk og syltet løk. Legg på lokket på brødet og server med en gang.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker