Det kan være vanskelig å velge en grill og dersom du trenger litt inspirasjon, har du kommet rett!
Vi hilser på hjemme hos kokken Mattias Larsson som driver instagramkontoen @fredagskocken,
på sin uteplass har han testet ut tre ulike grillvarianter og laget massevis med god mat. Oppskriftene
finner du i vanlig ordning lengst ned på siden!
En Big Green Egg har i forskjell fra tradisjonelle kullgriller, ingen "hot spot" på risten, men sprer varmen jevnt utover hele
Egget. Dette leder til en mye jevnere matlaging der kjøttet holder seg saftig. I vårt sortiment finnes Big Green Egg i flere ulike størrelser
sånn at du kan finne en som passer dine behov.
Minimax-Egget er fin for camping eller på utflykten, men passer også perfekt på hagebordet. Big Green Egg
er kjente for deres kreative grilltilbehør og for å få til en skikkelig sprø bunn på din pizza finnes det en spesiell bakesten.
Webers Master-Touch® GBS SE E-5755 tar grillingen til helt nye høyder! Her får du oppleve en førsteklasses grillrist i
rustfritt stål med Gourmet BBQ System som forvandler grillen til et herlig utekjøkken! Her tilbys du et hav med
moderne funksjoner, f.eks et feste for din iGrill-termometer. Grillyten er hele 57 centimeter i diameter, som gjør
at du får plass med en generøs mengde med mat. Samle hele familien og by på god grillet mat, både til hverdagen og fest!
For å få til å lage bra østers, anbefales støpejernspannen fra Outset som er spesielt laget for østers.
Den holder østersen på plass og kan også brukes som et fint serveringsfat.
En utendørs stekeplate passer perfekt for å smashe burgere og gjør selve smash-momentet mye enklere.
Frigjør deg fra gamle vaner og lag mer mat utendørs med en stekeplate. Det er en herlig følelse
å få en ordentlig dose med frisk luft, samtidig som man laget mat. Vi vet ikke om det er inbilling eller
om maten faktisk smaker enda bedre da?
Birchotan er et stykke grillkull som lages i byen Kurkkio, langt opp i Tornedalen nært grensen til Finland. Kullet lages av bjørk som vokser langsomt og har tette årringer, takket være det arktiske klimatet. Produksjonen foregår i en liten skala og med stort fokus på kvalitet og holdbarhet. Passer spesielt bra til eksempelvis bordgriller og keramiske griller, men fungerer til all type grilling.
Takket være den langsomme og kvalitetsfokuserte prosessen er resultatet et trekull som skaper veldig lite røyk og gnister. Kullet har også veldig lang glødetid.
Akkurat nå: 519 kr
med fersk løk, västerbottenost och kaviar (4 mindre pizzaer)
Supergod å servere som snacks eller forrett. Serverer du den som hovedrett så server den gjerne med en frisk grønn salat.
Pizzadeig
Fylling/topping
Øvrig
Tips! Bruk en kjøkkenvekt istedet for dl-mål sånn at deigen blir helt perfekt. Lag gjerne deigen dagen før og hev den over natten i kjøleskapet. Du får mere smak og deigen blir lettere å jobbe med.
med grillet sitron (snacks for 4-12 personer)
Under tiden grillen blir varm og sitronen grilles:
med bacon, karamellisert løk, syltet løk og ostemajones (4 hamburgere)
Ostemajones (holder til flere, men er vanskelig å lage mindre av)
Karamellisert løk
Om du maler din egen kjøttdeig erstatter du hamburgerdeigen med:
Sånn gjør du: Pass på at kjøttet er veldig kaldt. Skjær kjøttet i terninger og fettet. Mal kjøttet og fettet om annenhver gang (bruk en hulleskive som er ca 5 mm). Om fettet ikke er jevnt fordelt, kan du blande forsiktig til det er det. Jo mindre du håndterer og bearbeider deigen, desto luftigere og herligere blir din burger.