Lukten av en god grillfest er snart i luften og det betyr at det er på tide å begynne å forberede seg til
grillsesongen! Grillen er kanskje klar for sesongen, men har du tenkt på alt det smarte tilbehøret som kan
gjøre alt enda litt mer smakfullt, enda litt bedre og mye morsommere? Her kommer noen produkttips for
deg som vil oppgradere grillopplevelsen din i sommer!
Noen ganger kan du virkelig ikke undervurdere godt utstyr. Ja, du har en grill og du kan grille mange
ting med den som basis. Men du kan også utvide grillkjøkkenet ditt med noen utvalgte kule dingser – og
så blir du plutselig 100-meter mester ved grillen. Jeg har en forkjærlighet for nerder. Og når jeg først retter
kjærligheten mot noe, kan det være vanskelig å stoppe. Og, når du først har grillen, kan det også være en
veldig liten oppgradering som tar det hele til et helt nytt nivå.
Å tilberede en hel stek på grillen kan være ganske stressende hvis du ikke har prøvd det før. Det krever oversikt og med høye råvarepriser skal det helst bli bra. Derfor kan du med fordel «gadgette» deg ut av det. Start med å legge til en rotisserie på grillen. Da kan du steke steken jevnt gjennom. Det kan være både for å starte tilberedningen og for å brune den, men du kan også ta den hele veien. Prøv f.eks. å utbeine et lammelår og legge det på rotisseriet. Bind det godt sammen og krydre det godt med urter. Jeg valgte å ta den av rotisseriet etter 45 minutter og la den deretter i et slakterpapir. Dette gjør at kjøttet holder på fuktigheten og kan kokes sakte ved hjelp av indirekte varme i emballasjen. Og selvfølgelig, holder du øye med prosessen med det trådløse termometeret ditt.
Støpejern er godt på grillen. Det tåler høye temperaturer – men ser også bra ut på bordet. Her koker vi en gang kamskjell i en støpejernspanne. Her kan du tilsette våte marinader, som legger seg som en saus på kamskjellene. Jeg supplerte med et par grillede vårløk og litt asparges. En forrykende enkel forrett, hvor kamskjellene først grilles i pannen med litt olje og deretter tilsettes sesamolje og en sitrusbasert ponzu. Topp det med litt urter og server med godt brød. Støpejernet holder godt på varmen, slik at retten din holder seg varm mye lenger når den serveres direkte i støpejernet.
Tross alt, har alle en mening om dem. De siste årene har det blitt veldig populært å lage smashburgere. Her presses biffen ned mot en forvarmet grillplate. Dette gjør at kontakten med kjøttet blir større, slik at du også får en skikkelig bred stekeoverflate på biffen. Her kan du med fordel bruke biffpresse i støpejern, som har god tyngde når kjøttet skal presses ned. Du kan selvfølgelig også bruke den til mange andre ting. Å grille burgeren din på høykant har også den fordelen at du beholder fettet på pannen. Da kan du bruke fettet og kraften til å steke andre ting. Hvis du f.eks. starter med å steke baconet, så kan du steke resten av maten i det naturlig fettet herfra. Det gir ekstra god smak. Men, du unngår også at flammene blusser opp, da dryppende fett noen ganger har den lille ekstra effekten.
Et termometer hjelper deg å holde styr på råvarene slik at du får akkurat det resultatet du vil ha!
Et rotisseri sørger for at råvaren snurres sakte rundt og har en jevn steking over hele overflaten.
Hold grønnsakene og andre småting over grillristen ved hjelp av grillkurver!
Det finnes vel knapt noe deiligere enn en rykende, nygrillet rett på bordet! Server maten i støpejernsprodukter
som holder varmen lenge!
Ikke brenn hendene dine eller få flekker på klærne – bruk hansker og forklær!
For at grillen din skal vare lenge er det selvfølgelig viktig å ta vare på den. Disse smarte settene vil hjelpe deg godt på veien!