Økologisk og ekstra virgin olivenolje av høyeste kvalitet. Oljen er laget av oliventypen Correggiolo som vokser på åsene utenfor Rimini i den fruktbare Emilia-Romagna. Novello er navnet på den første pressingen fra årets innhøsting og oliven plukkes for hånd den dagen de skifter fra grønn til fiolett. De presses deretter på samme gård innen 24 timer. Siden olivenene akkurat er i ferd med å modnes når de plukkes, trengs det flere enn ved senere pressing og det er det som gir Novellon sin særegne smaken. Du kan kjenne noter av gress, samt artisjokk med en pepperaktig ettersmak. Novellon brukes "rå". Bruk den til en god caprese eller grønn salat eller legg den på bordet for å dyppe brød i. Prøv gjerne å dryppe den over et stekt kjøtt- eller fiskestykke. Uventet nok er det deilig å dryppe over en god vaniljeis med en klype salt på.
Økologisk og ekstra virgin olivenolje av høyeste kvalitet. Oljen er laget av oliventypen Correggiolo som vokser på åsene utenfor Rimini i den fruktbare Emilia-Romagna. Novello er navnet på den første pressingen fra årets innhøsting og oliven plukkes for hånd den dagen de skifter fra grønn til fiolett. De presses deretter på samme gård innen 24 timer. Siden olivenene akkurat er i ferd med å modnes når de plukkes, trengs det flere enn ved senere pressing og det er det som gir Novellon sin særegne smaken. Du kan kjenne noter av gress, samt artisjokk med en pepperaktig ettersmak. Novellon brukes "rå". Bruk den til en god caprese eller grønn salat eller legg den på bordet for å dyppe brød i. Prøv gjerne å dryppe den over et stekt kjøtt- eller fiskestykke. Uventet nok er det deilig å dryppe over en god vaniljeis med en klype salt på.
Ingredienser
Kaldpresset olivenolje av oliventypen Correggiolo
Næringsverdi
Energi: 3689kJ / 899kcal
Fett: 100g hvorav mettet fett 15g
Karbohydrater: 0g hvorav sukkerarter 0g
Protein: 0g
Salt: 0g