Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Så starter du en surdeig

Så starter du en surdeig

Kom i gang med surdeigen!

Lilla Sur er et genuint surdeigsbakeri i Göteborg. Om det er noen som virkelig kan dette med surdeig så er det de. Her gir de oss en riktig surdeigsgjennomgang. I trinn for trinn viser de hvordan du skal gjøre for å komme i gang med din surdeig!

Start din Surdeig:

En stor glasskrukke som tar 5-8 dl.

Dag 1

1dl vann, 0,5 dl hvetemel, 0,5 dl siktet rugmel

Dag 2

1dl vann, 0,5 dl hvetemel, 0,5 dl siktet rugmel

Dag 3

1 dl vann, 1 dl siktet rugmel

La surdeigen stå varmt i romstemperatur med lokket på gløtt. På den tredje-fjerde dagen skal det være masse bobler i den og den skal lukte friskt.

Hvis den har en sur lukt og smak kan du helle ut halvparten og fortsette å mate den.

Surdeigen skal oppbevares i kjøleskap og mates 1 gang i uken eller når du skal bake med den.

Nå kan du begynne å bake med din surdeig!

Når du skal bake med surdeigen er det viktig å ta den ut av kjøleskapet minst 5 timer før du skal bruke den. Den skal være full av liv og bobler når du tilsetter den i deigen.

Surdeig virker akkurat på samme måte som gjær når du baker brød, beregn 2 dl surdeg per kilo mel.

Noen verdifulle tips før vi setter i gang!

- Skyll glasskrukken med kokende vann minst to ganger før du setter surdeigskulturen. For øyet usynlige rester fra oppvaskmaskinmiddel er nemlig den viktigste grunnen til at en surdeig ikke vil starte. Det er viktig å fjerne alle bakterier!

- Surdeigen vil ikke starte/komme i gang: Legg i en økologisk eplebåt, la den ligge en dag før du mater surdeigen på nytt.

- Visp godt når du mater surdeigen, ikke rør. Bakteriene i luften rundt omkring oss er halve surdeigen så vær nøye med å få inn luft i din surdeig.

- Surdeigen skiller seg. Hell ut nesten alt og begynn å mate den igjen med like deler mel/vann. Den er ikke død, en surdeig tåler mye mer enn du tror.

- Bruk alltid en vekt når du baker! Det gjør det lettere å lykkes og å gjenta dine fremganger samt å unngå samme feil flere ganger.

- Ikke vær redd for å prøve dine egne oppskrifter og varianter, bruk ca 2 dl surdeig per kilo mel, så kan du blande ulike melsorter og vannmengde fritt. Bruk fantasien og smaksett med for eksempel svartpepper! En uventet men populær smak i brød.

Lykke til!

//Andreas Lilla Sur

Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker