Er det ikke en vidunderlig følelse å invitere venner og familie på nybakt, hjemmelaget brød? Det er en helt fantastisk duft som sprer seg når du tar ut et nybakt brød fra ovnen. Man forstår med en gang at brød har vært hovedmatkilden til mennesker over hele verden siden menneskene først vandret på jorden. Brød er et resultat av videreutviklingen av grøt. Opprinnelig blandet man knuste korn med vann for å få en røre, deretter bakte man brødet i en stenovn.
Hos Bakeren og Kokken finner du alle redskapene du trenger for å lykkes med brødbakingen. Vi har blant annet kjevler, bakeplater, brødpensler og rister. Her finner du også bakesten; en sten, som oftest kalkstein eller granitt. Bakstenen plasserer du i ovnen for at brødet skal få en hardere skorpe, og deretter bli bakt på samme måte som i en stenovn. Vi har også brødspader som brukes for å lett kjøre brødet inn i den varme ovnen. I en hevekurv, hever du brødet. Det gjør slik at deigen ikke flyter ut, men isteden vokser i høyden.