Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

I det asiatiske kjøkkenet finnes det masse godt å hente, og det er ikke så vanskelig å lage
selv hjemme! Vi har tatt hjelp av Christin Kashou - Vinneren av Sveriges Mesterkokk 2021- som
inspirerer med tre retter som er ordentlige smaks-eksplosjoner.

GAMBAS PÅ HIBACHI

Du har vel ikke gått glipp av den seneste grilltrenden- Hibach? Det er en japansk bordgrill- laget av leire!
Gambas-store reker- gjør seg utmerket på Hibachagrillen. I Christins oppskrift serveres det også med
ingefærolje og en kålrabbi- og fenikkel salat.

Oppskriften finner du lengre ned på siden.

HALSTRET LAKS

Å halstre innebærer at man raskt griller yten av noe. En brenner er et effektivt verktøy som er enkel å bruke.
Sugen på å teste teknikken? Da anbefaler vi at du tester Christins oppskrift på halstret laks med sommer
primula og edamamebønner- laget i en dampkoker av bambus.

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

RAMEN

Ramen- den japanske nudelsuppen- har blitt veldig populær den siste tiden. Suppen serveres sammen med
en blanding av flere ingredienser og spises hovedsaklig med spisepinner. Bare buljongen spises med skje, om
man ikke vil drikke den direkte ut av skålen. Christin byr på ramen med kyllingbuljong, flesk, chiliolje. Den
toppes med blant annet mais, shiitakesopp, salatløk,

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

OPPSKRIFT

Hibachigrillet gambas

Med ingefærolje og kålrabi- og fennikelsalat

Du trenger

4 portioner

  • 400 g (ca 12 st) rå gambas
  • 5 cm ingefær
  • 2 stk salatløk
  • 1 msk rød chili
  • 1 dl rapsolje
  • ½ tsk salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kålrabbi
  • ½ fennikel
  • 1 sitron
  • 2 msk honning
  • 3 msk olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell gambas, behold gjerne hodet og enden. Du kan også grille den med skallet på.
  2. Finhakk ingefær, salatløk og chili. Varm opp raspolje i en kasserolle og tilsett alt du har hakket opp. Steng av varmen. Smaksett oljen med salt og japansk soja.
  3. Skrell kålrabbien om den har et tykt skall. Småkok fenikkel. Skiv kålrabi og fennikel tynt med en mandolin og legg opp på et fat.
  4. Riv skalet fra en sitron og press saften fra halve. Bland sammen sitronskallet og saften med de øvrige ingrediensene og hell over salaten.
  5. Fyll din hibachi med grillkull (uten briketter) og tenn på.
  6. Grill gamabasen på begge sidene til den fått en lett rosa farge og herlig grillyte. Pensle ingefærsoljen på gambasen og server med kålrabbi- og fenikkel salat.

Halstret laks

Med salat på sommerprimula og edamamebønner

Du trenger

4 portioner

  • 400 g fersk odlet laksefilé uten skinn
  • 1 salatløk, finhakket
  • 1 msk stekte sesamfrø
  • 1 dl kikkoman ponzu citrus sojasaus
  • 2 kuttede asprges
  • 150 g sukkererter
  • 4 st reddiker
  • 100 g solsikkespirer eller ersteskudd
  • 2 msk olivenolje
  • ½ sitron
  • Salt og pepper
  • 250 g edamame bønner
  • 1 msk sesamolje
  • 1 tsk flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Skiv opp laksen i ca 1–2 cm tykke skiver og legg det på ett fat.
  2. Kok asparges i 2 minutter og legg så i ett kaldt vannbad. Kutt den i biter på 10 cm. Skiv sukkerertene i strimler. Skiv reddikene tynt, gjerne med mandolin. Bland sammen grønnsakene med solsikkespirer. Ha over olivenolje, pressa over sitronsaft og kryddre med salt og pepper.
  3. Dampkok edamamebønnene og ha så over sesamolje og strø på flaksalt.
  4. Når det er dags for servering, brenn raskt av laksen med en brenner til laksen får en lyserosa sotet farge. Topp laksen med finhakket salatløk og sesamfrø. Serveres med en ponzu citrus sojasaus på siden.

Ramen med svinekam

Du trenger

4 portioner

Kyllingbuljong

  • 700 g kyllinglår med ben, eller en hel kylling
  • 1 msk vegetabilisk olje
  • 1 gul løk
  • 4 salatløker
  • 2 tykke skiver ingefær
  • 4 st hvitløksfedd
  • salt

Chasu, rimmet sideflesk

  • 600 g sideflesk med svor
  • 2 dl japansk soya
  • 4 dl vann
  • 3 skiver ingefær
  • 1 salatløk

Chiliolje

  • 1 dl vegetabilisk olje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 tsk hel Sichuanpeppar
  • ½ dl gochugaru chiliflak (koreanks chili) eller 1 dl chiliflakes
  • salt

Toppings ramen

  • 300 g maiskorn eller 2 maiskolber
  • 2 msk smør
  • 150 g shiitakesopp
  • 1 msk sesamolje
  • 2 st salatløk
  • 4 portioner ferska ramennudler
  • 4 msk hvit misopasta

Tips! Vill du ikke lage chasu (sideflesk), bruk kjøttet fra kyllingen og topp din ramen med istedenfor.

Fremgangsmåte

Kyllingbuljong

  1. Legg ned kyllingen i trykk-kokeren sammen med olje. La det stekes mens du kutter grønnsakene. Skiv gul løk og salatløk i grove bitar og knus hvitløken lett. Legg alt i trykk-kokeren og tillsett vann til maxgrensen (2/3 deler). Sett på lokket og kok opp på høy varme for att få opp trykket. Senk så varmen og trykk-kok i 45 minutter.
  2. Steng så av platen og la trykk-kokeren stå til trykket i kasserollen har forsvunnet, dette tar normalt  ca 10 minutter.
  3. Sil buljongen og varm opp ved servering. Buljongen kan spares i kjøleskap i opp til 3 dager eller fryses.

Chasu

  1. Skjær ett par langa snitt i svoren på flesket.
  2. Skiv salatløken i 3 deler. Legg alla ingredienser i en kasserolle og kok flesket i 1,5 time på mellom varme. Vend flesket hvert 20:e minutt.
  3. Steng så av ovnen og la den kjøle seg ned i kasserollen. Skiv så opp i ca 1–2 cm tykke skiver.

Chiliolje

  1. Hell oljen i en liten kasserolle og tilsett hvitløk og Sichuanpepper. Varm oljen til 100°C med hjelp av en stektermometer. Senk varmen når oljen begynner komma opp i temperatur. Rost krydderet i oljen i 10 minutter.
  2. Hell chiliflakene i en skål som tåler varme. Sil ned oljen i chiliflakene. Rør om og smaksett med salt.

Topping ramen

  1. Skjær soppen i grova skiver eller behold hele. Stek i sesamolj på middels varme i 2–3 minuter.
  2. Stek majskorn i smør i 5–7 minutter, eller til at maisen er gyllenbrun. Eller stek maiskolben i smøret og skjær så av maisen.
  3. Skjær salatløken i tynna skiver.

Montering

  1. Kok opp den silte kyllingbuljongen og ta fram en ytterligere kasserolle for at koka nudlene. Ta fram fire dype skåler att servere i. Legg 1 msk misopasta i en skål samt ett par teskjeder av chiliolje. Hell over den rykende buljongen og visp sammen misopasta og chiliolje med kyllingbuljongen.
  2. Kok nudlene etter anvisningen på forpakningen, sil og legg opp. Topp ramen skålene med chasu, smørstekt mais, shiitakesopp, og salatløk. Slurpa og nyt!
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker