I det asiatiske kjøkkenet finnes det masse godt å hente, og det er ikke så vanskelig å lage
selv hjemme! Vi har tatt hjelp av Christin Kashou - Vinneren av Sveriges Mesterkokk 2021- som
inspirerer med tre retter som er ordentlige smaks-eksplosjoner.
Du har vel ikke gått glipp av den seneste grilltrenden- Hibach? Det er en japansk bordgrill- laget av leire!
Gambas-store reker- gjør seg utmerket på Hibachagrillen. I Christins oppskrift serveres det også med
ingefærolje og en kålrabbi- og fenikkel salat.
Oppskriften finner du lengre ned på siden.
Å halstre innebærer at man raskt griller yten av noe. En brenner er et effektivt verktøy som er enkel å bruke.
Sugen på å teste teknikken? Da anbefaler vi at du tester Christins oppskrift på halstret laks med sommer
primula og edamamebønner- laget i en dampkoker av bambus.
Oppskriften finner du lengre ned på siden!
Ramen- den japanske nudelsuppen- har blitt veldig populær den siste tiden. Suppen serveres sammen med
en blanding av flere ingredienser og spises hovedsaklig med spisepinner. Bare buljongen spises med skje, om
man ikke vil drikke den direkte ut av skålen. Christin byr på ramen med kyllingbuljong, flesk, chiliolje. Den
toppes med blant annet mais, shiitakesopp, salatløk,
Oppskriften finner du lengre ned på siden!
Med ingefærolje og kålrabi- og fennikelsalat
4 portioner
Med salat på sommerprimula og edamamebønner
4 portioner
4 portioner
Kyllingbuljong
Chasu, rimmet sideflesk
Chiliolje
Toppings ramen
Tips! Vill du ikke lage chasu (sideflesk), bruk kjøttet fra kyllingen og topp din ramen med istedenfor.
Kyllingbuljong
Chasu
Chiliolje
Topping ramen
Montering