Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Vi i Norge er best på å anvende grillen året rundt. Nostalgien etter å sitte i snøen med en varm kopp
kakao, forfølger oss uansett årstid. Vi liker å komme oss ut i all slags vær og kan håndtere ekstreme
temperaturer og værforhold. Vår væremåte og kultur har sørget for at vi tar med oss flest vintermedaljer,
fordi vi kan denne årstiden. Vinteren er også en fantastisk tid å grille på!

 

For meg er grillen like spennende på vinteren, som den er på sommeren. På sommeren kan jeg faktisk grille alt mellom himmel og jord, men på senhøsten og vinteren blir jeg mest fristet av store kjøttstykker, som må lages over lengere tid ved lavere temperaturer. Nå som vi nærmer oss jul, vil ingen bli sjokkert over å finne en sprøstekt ribbe på grillen min. Hvorfor skulle de? Det finnes et enormt utvalg av middagsretter som kan grilles og det er bare din egen fantasi som setter grenser.

Nylig har jeg laget en hel and på rotisserie sammen med poteter som er stekt i andefett, og en liten grønnkålsalat for å gi litt friskhet til matretten. Tanken er at hvis du har godt grillutstyr, så trenger du ikke å anvende ovnen og du får muligheten til å lage en saftig, langtidsstekt and på grillen din.

En liten dessert blir alltid verdsatt. Det er enkelt å grille epler med smuldrelokk og du har nesten alltid ingrediensene for hånden. Få tenker over det, men en urt som timian er ikke bare et krydder. Prøv å legge litt frisk, finhakket timian i smuldredeigen. Deigen blir løftet opp til nye nivåer. Du finner begge oppskriftene lengere ned på siden.

Utstyret til vintergrillen

 

 

Rotisseriet er din venn. Ikke undervurder et rotisserie til grillen din når det kommer til grilling under de kaldere månedene. Rotisseriet gjør at du ikke nødvendigvis trenger å snu steken eller fuglen hele tiden. Det betyr også at mens den roterer rundt, blir steken kontinuerlig «penslet» med noe av fettet som smelter fra steken. Jeg syns det gjør det mye lettere for å oppnå en sprø skorpe og skinn på fuglen. Rotisseriet fra Everdure har den ekstra fordelen fremfor andre og ekstremt enkelt å bruke, da gaflene tas av med en knapp som trykkes ned og du slipper å røre ved varme skruer. I tillegg har det også elektrisk lys som kan være bra under den mørke årstiden.

Et godt steketermometer! Skal du tilberede en større porsjon kjøtt, kan det være lurt å ha et trådløst termometer som kontinuerlig oppdaterer deg under prosessen. De finnes i mange forskjellige prisklasser, men en modell som denne  er best når du bruker rotisseri, da du slipper alle ledninger.

Røykboks setter ekstra smak på grillrettene dine. Når det er kaldt, kan du bruke grillen din til å røke i og når det er skikkelig kaldt i luften, kan temperaturen holdes så lavt at du kan kaldrøke.

Gode støpejernspanner og fat som kan brukes på grillen! Ofte trenger du en beholder under rotisseriet ditt, så du kan fange opp all god saft og bruke den videre i tilberedning av for eksempel poteter, rotgrønnsaker eller saus.

And på rotisserie med stekte poteter

Bakte epler med smuldrelokk

And på rotisserie med stekte poteter

Du trenger

4 porsjoner

  • 1 and (ca. 2,7 kg uten innmat)
  • 2 epler
  • 4 laurbærblad
  • 1 rødløk
  • 4 rosmarinkvister
  • 1 kg små poteter
  • 1 ss salt
  • 4 laurbærblad
  • 2 rosmarinkvister
  • 5-6 stilker grønnkål (eller rød grønnkål)
  • 1 sjalottløk
  • 50 g tørkede tranebær
  • 50 g røkte mandler
  • 1 håndfull brønnkarse
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ts grov sennep
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts honning

Sånn gjør du

  1. Trim anden for små fjer. Skær det yderste led af vingerne af. Krydr anden grundigt på indersiden med salt og peber. Skær æbler og rødløg i mindre stykker. Vend sammen med laurbær og rosmarin og kom i anden. Bind vingerne fast til kroppen og snør benene sammen, så det lukker anden til. Sæt anden på spydet til rotisseriet. Krydr den grundigt udvendigt med salt og peber.
  2. Kom kartoflerne i et fad, som kan holde til at komme på grillen. Kom salt, laurbærblade og rosmarin ved. Sæt i midten af grillen, under anden. Tænd for laveste varme på blussene i siden. Har du kun to brændere, så tænd kun det ene. Sørg for and og kartofler er over det slukkede blus. Tilbered nu anden to timer og 45 minutter ved cirka 125 grader. Hvis den ikke er helt sprød, når du er ved at være færdig, kan du skrue lidt op for varmen. Lad den trække minimum 15 minutter før den skæres ud.
  3. Tag kartoflerne op af fedtet og anret i en skål. Drys en smule salt over. Når de er tilberedt i fedtet, kan de kræve en smule salt for at skære igennem.
  4. Nip kålen og kom i en skål sammen med tranebær, mandler og tynde skiver skalotteløg. Suppler eventuelt op med æblestykker eller appelsin. Top med brøndkarse. Kom balsamico, sennep, honning, olivenolie, salt og peber i en lille flaske. Luk til og ryst den godt. Kom over salaten lige før servering.

Bakte epler med smuldrelokk

Du trenger

4 porsjoner

  • 4 epler – gjerne litt syrlige
  • 25 g havregryn
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g mel
  • 1 ts finhakket timian

Sånn gjør du

  1. Skjær toppen av eplene og fjern kjernene. Smuldre sammen havregryn, sukker, kaldt smør, vaniljesukker og mel til det er en grynet masse. Legg eplene i en panne som kan være på grillen. Fordel smulene på toppen av eplene. Legg eplene på en 200 graders grill på indirekte varme, altså der de står over en slukket gassbrenner. Grill i ca. 20-25 minutter til eplene er møre, og smulene har fått farge. Serveres lun med pisket krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker