Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Tenk deg den fantastiske duften av nystekte vafler! Sprø vafler med syltetøy og kremfløte, eller hvorfor ikke med brunost eller rømme? Vafler fungerer utmerket som en matrett, men også som en utsøkt dessert. Den
serveres vanligvis med syltetøy, bær og vispet krem, men kan også serveres med tilbehør som rømme, gressløk, reker, kaviar, oster eller pepperrotsmør.
 
Hos oss finner du både elektriske og enklere vaffeljern som man varmer opp på komfyren. Vi har vaffeljern for tradisjonelle norske vafler, men også vaffeljern for de litt tykkere belgiske vaflene. 
 

ET SIKKERT VÅRTEGN

Akkurat som hvitveis, grusfri asfalt, fuglekvitter og pollenallergi, så er vafler et sikkert tegn på at våren er på fremmarsj. Den 25. mars hvert år, er Vårfruedagen, kanskje mer kjent som vaffeldagen når tusenvis av nordmenn nyter dette herlige bakverket. Allerede i middelalderen spiste man vafler som ble stekt i en slags tidlig versjon av et vaffeljern. Vaflene har siden den tid blitt utviklet i alle mulige retninger og fins i dag i utrolig mange ulike varianter. For eksempel den belgiske, litt tykkere og firkantede varianten.

For å få perfekte vafler, trengs et veldig godt vaffeljern. Et slikt jern kan brukes i lange tider med et godt resultat. Det fins både de klassiske runde hjerteformede jernene og jern for belgiske, firkantede vafler. Alt for at tradisjonen med vafler skal kunne leve videre i lang tid.

Vafler kan nytes til kaffen, eller som en søt dessert med ost og syltetøy. De er også aldeles utmerket å fortære som hovedrett med mer matnyttig tilbehør. Vaflenes allsidighet er kanskje også det som gjør at den går rett inn i hjertet på så mange.

OPPSKRIFTER

Frokostvaffelen: Sprøe vafler med bjørnebærkompott

Du Behøver:

Ca. 12 stk

  • 200 g smør
  • 3 ⅓ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • drøyt ⅓ dl sukker
  • ⅓ ts salt
  • 2 dl øl eller kulsyret vann
  • 1 ⅓ dl melk
  • 4 egg, plommen og eggehviten separeres

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og sett det til siden. Blande mel, bakepulver, sukker og salt. Tilsett øl og melk og bland godt. Bland i eggeplommene og tilsett det smeltede smøret. Visp til du får en slett og blank røre, la den hvile en halvtime.
  2. Visp eggehvitene til du får hardt skum og vend den inn i røra. Smør jernet når du steker de første vaflene, videre går det bra uten fett. Server vaflene lune med syltetøy og sukker, og eventuelt litt vispet krem.

Lunsjvaffelen: Belgiske vafler med pære & valnøtter

Du Behøver:

8 stk

  • 2 egg, gjerne økologiske
  • 125 g smør
  • 2,5 dl melk 3%
  • 2 dl vann
  • 12 g fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 0,75 dl strøsukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6,75 dl hvetemel
  • smør, smelt til steking

Til servering

  • Pære
  • Blåmuggost
  • Karamelliserte valnøtter
  • Lønnesirup

Slik gjør du:

  1. Separer eggeplommene fra eggehviten.
  2. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett melk og vann og varm til væsken er lunken, ca. 37 grader.
  3. Smuldre gjæret i en bunke og løs den opp i deigvæsken.
  4. Tilsett eggeplommene, salt, strøsukker, vaniljesukker og hvetemel, rør til en jevn og slett vaffelrøre.
  5. Visp eggehvitene til myke topper i en ren og tørr bolle.
  6. Vend forsiktig ned i vaffelrøra og la det hvile i ca. 20 minutter.
  7. Varm vaffeljernet. Pensle jernet med smeltet smør og stek dine belgiske vafler i 3-5 minutter.
  8. Topp med karamelliserte valnøtter, blåmuggost, fersk pære og lønnesirup.

Middagsvaffelen: Tacovaffel med pulled chicken & syltet rødløk 

Du Behøver:

8 stk

  • 75 g smør
  • 4 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 4 dl melk
  • 4 egg
  • 2 dl kalt vann, gjerne mineralvann

Til servering

  • Pulled chicken
  • Stekte svarte bønner med hvitløk og chiliflakes
  • Syltet rødløk
  • Mango, ternet
  • 1 krukke koriander
  • 2 dl rømme
  • Lime

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og la det svalne.
  2. Bland mel, bakepulver og salt i en bunke. Tilsett melk og egg og rør til en jevn røre.
  3. Bland i smør og til sist vannet og stek røren i et velsmurt vaffeljern.
  4. Server med tilbehøret.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40