Sommertid og feiringer av ulike slag innebærer nytelse av herlige sommerlige ting kaker! Ved å kombinere
ferske ingredienser og kreativ dekorasjon kan du lage kaker som lyser opp øyeblikkene i sola. Enten du er vertskap for en stor
sammenkomst eller et intimt arrangement, vil Ankarsrums kjøkkenassistent sørge for at at kaken blir så perfekt som mulig.
Her gir vi deg råd om hvordan du kan best planlegge kakelagingen til diverse feiringer og hvilke verktøy og tilbehør til din
Ankarsrum som vil hjelpe deg å lykkes! Nederst på siden finner du også tre deilige kakeoppskrifter.
Hvor tidlig kan du begynne å forberede pynten og når kan du gjøre ferdig kaken for å unngå å stå og stresse på selve festdagen? Vi hadde lagt opp timeplanen for alle stadier av kakelagingen på denne måten:
2-3 uker før festen - Sukkerpasta og marsipanpynt
Bruk litt tid på fine dekorasjoner uten å stresse! Du kan lage pynt av sukkerpasta og marsipan i god tid. Oppbevar dem deretter mørkt i romtemperatur, hvis det er pynt som skal være litt bløt. Hvis du vil at dekorasjonene skal tørke og holde formen, slik som blader eller blomster, kan du la dem tørke først og deretter oppbevare dem i en boks i romtemperatur.
3 dager før festen (eller tidligere) – Stek kakebunnen
Stek bunnen, la den avkjøles og frys den ned. Dette gjør det mye lettere når du skal skjøre bunnen etterpå.
2 dager før festen - Del bunnen og legg på fyllet
Ta bunnen ut av fryseren og del den før den er helt tint, da smuldrer den ikke så mye. Tilsett fyllet, pakk kaken inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet. Da rekker kakebunnen å trekke til seg fyllet og bli saftig og smakfull.
Dagen før – Pynt kaken
Smør kaken med krem eller en smørbasert krem. Kjevle ut sukkerpasta eller marsipan og dekk kaken. Da er det bare å pynte! Fest pynten med litt vann, melis eller sukkervann og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet.
Skal du lykkes veldig godt med kaken og få det beste resultatet, er det lurt å bruke gode bakeverktøy. Her er flere tips om ting som gjør det mye enklere i fremtiden:
Rosesukker
Rosesukker passer til de fleste bakevarer, som skorper, små kaker eller bløte kaker. Det er også fint å sukkre papiret som rullekaken er rullet opp i med rosesukker. Men, husk at det er viktig å bruke usprøytede roser.
Vaniljesukker
Perfekt gave til en som liker å bake. Dette er også et godt tips når du kun har brukt vaniljefrøene. Så kan du ta selve stangen og oppbevare den i perlesukker. Når du har nok, blander du ditt eget vaniljesukker.
Lavendel sukker
Lavendelsukker passer, akkurat som rosesukker, i de aller fleste bakevarer. Personlig liker jeg å bake skorper med lavendelsukker, men jeg synes også det er godt å smaksette for eksempel eplekrem eller ovnsbakte eplebåter med lavendelsukker.
Hvor tidlig kan du begynne å forberede pynten og når kan du gjøre ferdig kaken for å unngå å stå og stresse på selve festdagen? Vi hadde lagt opp timeplanen for alle stadier av kakelagingen på denne måten:
2-3 uker før festen - Sukkerpasta og marsipanpynt
Bruk litt tid på fine dekorasjoner uten å stresse! Du kan lage pynt av sukkerpasta og marsipan i god tid. Oppbevar dem deretter mørkt i romtemperatur, hvis det er pynt som skal være litt bløt. Hvis du vil at dekorasjonene skal tørke og holde formen, slik som blader eller blomster, kan du la dem tørke først og deretter oppbevare dem i en boks i romtemperatur.
3 dager før festen (eller tidligere) – Stek kakebunnen
Stek bunnen, la den avkjøles og frys den ned. Dette gjør det mye lettere når du skal skjøre bunnen etterpå.
2 dager før festen - Del bunnen og legg på fyllet
Ta bunnen ut av fryseren og del den før den er helt tint, da smuldrer den ikke så mye. Tilsett fyllet, pakk kaken inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet. Da rekker kakebunnen å trekke til seg fyllet og bli saftig og smakfull.
Dagen før – Pynt kaken
Smør kaken med krem eller en smørbasert krem. Kjevle ut sukkerpasta eller marsipan og dekk kaken. Da er det bare å pynte! Fest pynten med litt vann, melis eller sukkervann og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet.
Skal du lykkes veldig godt med kaken og få det beste resultatet, er det lurt å bruke gode bakeverktøy. Her er flere tips om ting som gjør det mye enklere i fremtiden:
8 kakestykker
Du trenger
Stekeovn 180°
Bunn
Sitronkrem
Bær
Tips! Skyll ripsen i kaldt vann og rull dem i sukker for at de skal se ekstra festlige ut.
Du trenger:
Stekeovn 200°
Bunn
Vaniljekrem
Pynt med jordbær
Gjør slik:
Bunn
Vaniljekrem
Ved servering
En sommerkake som egentlig ikke trenger noen beskrivelse – den er akkurat så utrolig god som den ser ut!
8-10 kakestykker
Du trenger:
Stekeovn 175°
Bunn
Mousse
Garnityr
Gjør slik:
Bunn
Mousse