Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Sommertid og feiringer av ulike slag innebærer nytelse av herlige sommerlige ting kaker! Ved å kombinere
ferske ingredienser og kreativ dekorasjon kan du lage kaker som lyser opp øyeblikkene i sola. Her gir vi deg
råd om hvordan du kan best planlegge kakelagingen til diverse feiringer og hvilke verktøy som kan forvandle
en enkel kake til en sommerfest i hver munnfull! Nederst på siden finner du også tre deilige kakeoppskrifter.

Kakeplanlegging - en steg-for-steg guide

Hvor tidlig kan du begynne å forberede pynten og når kan du gjøre ferdig kaken for å unngå å stå og stresse på selve festdagen? Vi hadde lagt opp timeplanen for alle stadier av kakelagingen på denne måten:

2-3 uker før festen - Sukkerpasta og marsipanpynt

Bruk litt tid på fine dekorasjoner uten å stresse! Du kan lage pynt av sukkerpasta og marsipan i god tid. Oppbevar dem deretter mørkt i romtemperatur, hvis det er pynt som skal være litt bløt. Hvis du vil at dekorasjonene skal tørke og holde formen, slik som blader eller blomster, kan du la dem tørke først og deretter oppbevare dem i en boks i romtemperatur.

3 dager før festen (eller tidligere) – Stek kakebunnen

Stek bunnen, la den avkjøles og frys den ned. Dette gjør det mye lettere når du skal skjøre bunnen etterpå.

2 dager før festen - Del bunnen og legg på fyllet

Ta bunnen ut av fryseren og del den før den er helt tint, da smuldrer den ikke så mye. Tilsett fyllet, pakk kaken inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet. Da rekker kakebunnen å trekke til seg fyllet og bli saftig og smakfull.

Dagen før – Pynt kaken

Smør kaken med krem ​​eller en smørbasert krem. Kjevle ut sukkerpasta eller marsipan og dekk kaken. Da er det bare å pynte! Fest pynten med litt vann, melis eller sukkervann og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet.

KAKEDEKORERING

De beste hjelperedskapene for kakebaking og dekorering

Skal du lykkes veldig godt med kaken og få det beste resultatet, er det lurt å bruke gode bakeverktøy. Her er flere tips om ting som gjør det mye enklere i fremtiden:

  • Sprøyte og tyll - Dekorer bakevarene dine som en ekte proff med forskjellige spritz-stiler!
  • Kake-ring - Bygg kaken din direkte i ringen! Den holder sammen fyllingen slik at de ikke har noe sted å gå, og forhindrer at de blir knust i hjel av bunner.
  • Palettkniv – Bruk palettkniven for å få et ryddig og profesjonelt resultat når du tar på kremen.
  • Springform – Med springform fjerner du enkelt hele kanten pa kakeformen og dermed kan kakebunnen nesten ikke svikte!
  • Kjevle - Bakerens beste venn! Kjevle ut marsipanen til prinsessekaken på et blunk.
  • Kakespade – En kakespade gjør det lettere å få marsipanen eller sukkerpastaen skikkelig glatt på kaken.
  • Kjøkkenvekt - Få perfekte resultater ved å måle alle ingrediensene nøyaktig.
  • Kakesnurre – Med en kakesnurre blir det lettere å dekorere kaken og gjøre den helt jevn.

Tips! Smak til sukkeret for å pynte kaken eller gi det bort som gave

Rosesukker

Rosesukker passer til de fleste bakevarer, som skorper, små kaker eller bløte kaker. Det er også fint å sukkre papiret som rullekaken er rullet opp i med rosesukker. Men, husk at det er viktig å bruke usprøytede roser.

Vaniljesukker

Perfekt gave til en som liker å bake. Dette er også et godt tips når du kun har brukt vaniljefrøene. Så kan du ta selve stangen og oppbevare den i perlesukker. Når du har nok, blander du ditt eget vaniljesukker.

Lavendel sukker

Lavendelsukker passer, akkurat som rosesukker, i de aller fleste bakevarer. Personlig liker jeg å bake skorper med lavendelsukker, men jeg synes også det er godt å smaksette for eksempel eplekrem eller ovnsbakte eplebåter med lavendelsukker.

 

OPPSKRIFT

Sommerkake med sitronkrem og bær

8 kakestykker

Du trenger

Stekeovn 180°

Bunn

  • 5 egg
  • 125 g melis
  • 125 g hvetemel

Sitronkrem

  • 1 vaniljestang
  • 6 eggeplommer
  • 150 g melis
  • 2 ss maisstivelse
  • 5 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 sitron

Bær

  • 125 g bringebær
  • 125 g rips
  • 125 g blåbær
  • 250 g jordbær
  • 5 dl kremfløte

Gjør slik:

  1. Pisk egg og sukker hvitt og luftig, minst 10 minutter. Det er viktig at det er luftig. Ha melet forsiktig oppi røren uten å tape luftigheten.
  2. Hell røren i en smurt form med avtagbar kant. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter. La det avkjøle seg på rist.
  3. Når kaken er avkjølt deles den i tre bunner.
  4. Del opp vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Pisk sammen vaniljestang, eggeplommer, sukker og maisenna.
  5. Kok opp melken med vaniljestangen. Fjern vaniljestangen og hell den varme melken i eggeplommeblandingen mens du rører. Hell dette tilbake i kjelen og varm det  opp under omrøring til kremen tykner. La kremen avkjøles, rør av og til. Pisk fløten.
    Riv sitronskallet fint og rør det inn i kremen.
  6. Legg en bunn på et fat. Press sitronsaft over bunnen. Smør på et lag med krem ​​og legg på neste bunn. Press sitronsaft over og fordel på krem ​​og avslutt med den siste bunnen.
  7. Pisk fløten og ha den i sprøytepose med tyll. Start med å smøre et lag med krem ​​på toppen av kaken.
  8. Smør krem ​​på sidene og rundt kanten av kaken.
    Pynt på med mye bær. Skjær jordbærene i skiver og legg dem rundt kanten.

Tips! Skyll ripsen i kaldt vann og rull dem i sukker for at de skal se ekstra festlige ut.

Rabarbrakake med vaniljekrem og jordbær

8 kakestykker

Du trenger:

Stekeovn 200°

Bunn

  • 200 g mandelmasse
  • 100 g smør
  • 2 dl melis
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl rabarbra i biter
  • 2 ts potetmel

Vaniljekrem

  • 1 vaniljestang
  • 1 1/2 dl matlagingskrem
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss granulert sukker
  • 3 ts potetmel
  • 1 dl kremfløte

Pynt med jordbær

Gjør slik:

Bunn

  1. Riv mandelmassen grovt. Pisk romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen. Visp inn mandelmassen og melet blandet med bakepulver. Hell røren i en smurt form med avtagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Bland rabarbra og potetmel og fordel utover røren. Trykk rabarbraen litt ned. Stek i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. La det avkjøles.

Vaniljekrem

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp fløte og vaniljefrø. Bland eggeplomme, sukker og mel med litt av vaniljekremen. Hell oppi løsningen i pannen. La det småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner. La det avkjøles.

Ved servering

  1. Rør inn kremfløten. Fordel kremen over kaken og pynt med jordbær.

Hvit sjokolademoussekake

En sommerkake som egentlig ikke trenger noen beskrivelse – den er akkurat så utrolig god som den ser ut!

8-10 kakestykker

Du trenger:

Stekeovn 175°

 

Bunn

  • 300 g mandelmasse
  • 3 egg
  • 2 ss kakao

Mousse

  • 200 g hvit sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 4 dl kremfløte

Garnityr

  • 1/2 l jordbær
  • Syrinblomster

 

Gjør slik:

Bunn

  1. Riv mandelmassen på den grove siden av rivjernet. Bland med egg og siktet kakao til en jevn røre. Hell røren i en smurt form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen i 20 minutter. La kaken avkjøles.

Mousse

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad, rør ofte så den ikke brenner seg i bunnen. La sjokoladen avkjøles.
  2. Rør eggeplommene inn i sjokoladen. Pisk fløten og bland det med sjokoladen. Hell røren i formen over bunnen. Frys i minst 4 timer. Ta den opp fra fryseren 30 minutter før servering. Pynt med jordbær og syrinblomster.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker