Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Snart er det tid for fastelavn, og det er flere som gleder seg til fastelavnsboller! Mange har prøvd å finne
opp nye varianter av de gode krembollene og i år har vi fått hjelp av bakebloggeren Yvonne Landin som driver
Instagram-kontoen bakalite.se. Her deler hun mange gode oppskrifter og har spesiallaget en god oppskrift til
oss, denne viser hvordan du lager en svensk versjon av fastelavnsboller – semler! Hvis du liker fastelavnsboller,
vil du elske svenske semler fylt med herlig mandelmasse, toppet med pisket krem!

Svenske semler med stekt mandelmasse

16-18 stk

STEG 1: HVETEBOLLER

Hveteboller

Du trenger

  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 1½ dl sukker
  • ½ ts salt
  • 2 ts kardemomme, nykvernet
  • 12-13 dl hvetemel
  • 150 g smør

Sukkersirup til pensling

  • ½ dl sukker
  • ½ dl vann, varmt

Slik gjør du:

  1. Sett sammen deigkroken og løs opp gjæren i lunken melk.
  2. Tilsett kardemomme, sukker og 12 dl mel og elt med kjøkkenmaskinen.
  3. Høvl smør tynt og tilsett litt om gangen mens maskinen eltes. Arbeid til deigen er jevn og løsner fra kantene på bollen, ca. 10 minutter. Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen er fortsatt klissete.
  4. Dekk bollen og la deigen heve i 45 minutter.
  5. Sett ovnen på 200 grader og legg bakepapir på to stekebrett.
  6. Ta deigen og del i 16 like deler. Form til boller og legg på stekebrettene.
  7. La bollene etterheve under klede i 45 minutter.
  8. Stek bollene midt i ovnen til de har fått farge, i 10-15 minutter.
  9. Lag sirup: Kok opp vann og bland sukkeret i en kopp. Rør til sukkeret har løst seg opp og sett til side.
  10. Pensle bollene med sirup og avkjøl på rist.

Tips!

  • Ønsker du å kaldgjære deigen halverer du mengden gjær, bruker kald melk og lar deigen stå pakket inn i kjøleskapet over natten.
  • Bytt ut kardemommen med 3 ts vaniljesukker for en mildere smak.
  • Husk å justere og korte ned steketiden dersom du velger å lagede boller i mindre størrelser.

STEG 2: FYLL

Stekt mandelmasse

Du trenger

  • 250 g søtmandel
  • 1-2 bittermandel (kan utelukkes)
  • 1½ dl melis
  • 1 krm salt
  • 1 eggehvite
  • ½-1 dl fløte

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Legg halvparten av de søte mandlene på et stekebrett og stek i 5-10 minutter eller til de er litt brune. La de avkjøles litt.
  3. Hell alle søtemandler, bittermandler, melis og salt i kjøkkenmaskinen og bland sammen.
  4. Tilsett eggehvite og ½ dl fløte. Bland til du har en glatt og jevn masse.
  5. Tilsett mer fløte om nødvendig, og bland til du har en mandelmasse i den konsistensen du ønsker.
  6. Sett mandelmassen i kjøleskapet.

Tips!

  • Du kan velge å skrelle mandelen eller behold skinnet på, det gir to forskjellige smaker.
  • Hopp over stekingen hvis du foretrekker en mildere mandelsmak.
  • Bytt ut bittermandler med 1 ts hel kardemomme.
  • Bytt ut fløten med mandelmelk for ekstra mandelsmak.
  • Om du venter med å tilsette fløten i mandelmassen, kan den oppbevares lenge med lokk i kjøleskapet.

STEG 3: MONTERING

Topping

Du trenger

  • 4 dl fløte
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

  1. Hell fløten i kremsprøyten/sifonen og lad den i henhold til instruksjonene. Sett på ønsket munnstykke.
  2. Skjær av toppene på bollene, lag en grop i midten og ta ut litt av innmaten.
  3. Legg litt mandelamsse i hver bolle og topp med krem. Legg tilbake toppen på hver bolle, avslutt med et lite melisdryss og server umiddelbart!

Ulike smakskombinasjoner:

Vil du bytte ut de tradisjonelle smakene? Her er ulike forslag til fyll du kan variere med.

  • Chai-krydret mandelmasse
  • Hasselnøttkrem og banan
  • Vaniljekrem og jordbærsyltetøy
  • Multebærsyltetøy og creme fraiche
  • Sjokoladekrem
  • Vispet bringebær panna cotta
  • Karamellsaus med iskrem
  • Kaffekrydret mascarpone
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker