Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nyt nystekte baguetter, coq au vin, bouef bourguignon eller moules marinières ledsaget
av et glass god vin. Fransk mat står for ekte matkultur med godt håndverk og fine ingredienser.

FRANSKE OPPSKRIFT

Fransk fiskesuppe

En fransk suppe man kan lage når man har god tid.

Du trenger:

4 porsjoner

  • 1 kg tinte reker med skall
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stilker selleri
  • 1 gul løk
  • 2 tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • Et par timiankvister
  • 1 ss tomatpuré
  • 7 dl vann

SUPPEN

  • 2 1/2–3 dl fiskefond av vann og konsentrert fiskefond
  • 2 1/2 dl fløte
  • Salt, pepper
  • De skrellede rekene
  • 600 g torskefilé i biter
  • 125–150 g laks i biter
  • Kokte muslinger, ca 500 g
  • Karse

Server med fullkornsbaguetter

Sånn gjør du:

  1. Skrell rekene og spar dem i kjøleskapet. Stek rekeskallene i olje i en gryte. Tilsett hakket selleri, hakket løk, delte tomater, hakket hvitløk, timian og tomatpuré. Stek i 8-10 minutter under røring.
  2. Tilsett vann og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter. Sil bort skall og grønnsaker og kok opp buljongen med fløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg fiskebitene og kok dem på svak varme til de er ferdige. Legg rekene i suppen og hell den i en stor skål. Legg muslingene i og strø over karse og server med lunken baguette.

Moules marinières

Du trenger:

4 porsjoner

  • 1 nett ferska blåskjell, ca 1 kg
  • 2 sjalottløker
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 fenikkel
  • 1 gulrot
  • 2 ss olivenolje till steking
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte

Sånn gjør du:

  1. Kontroller at muslingene er levende, skallene skal være hele og stengte. Bank lett på de som har åpent skall - om de stenger seg er muslingene fine. Kast de som ikke stenger seg eller som har ødelagt skjell.
  2. Skrubb skallene nøye for å få bort eventuelt grus og tangrester. Skjær eller dra med en skarp kniv bort de vanskeligere restene som sitter fast på skallet. 
  3. Skrell og finhakk sjalottenløk og hvitløk. Skjær fenikkelen og guleroten i fine strimler. 
  4. Hell oljen i en stor, høy kasserolle og varm den opp. Legg i løk, hvitløk, fenikkel og guleroten og stek dem i oljen til de har myknet, men ikke fått farge. 
  5. Hell muslingene i kasserollen, høy varmen og la dem "svette" på høy varme i 2 minutter. Hell så i vann og fløte og legg på lokket. Kok i cirka 5 minutter, rist kasserollen noen ganger under tiden.
  6. Hell muslingene i en stor skål og strø fersk persille over. Kast muslinger som ikke har åpnet seg.

Baguetter

Du trenger:

2 baguetter

  • 25 gram gjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 13 dl hvetemel

Sånn gjør du:

  1. Smul opp gjæren i en bolle. Varm vannet til fingervarme, 37 grader.
  2. Rør ut gjæren i vannet.
  3. Tilsett salt, olivenolje og mesteparten av melet.
  4. Jobb med deigen kraftig fram til den kjennes fast. 
  5. Hev under duk i cirka 1 time.
  6. Ta opp deigen på bord dekt i mel, men ikke kna den.
  7. Del den i 4 deler. Form til baguetter og legg dem på plater med bakepapir.
  8. Dryss over litt mel.
  9. La dem heve under en duk i cirka 30 minutter.
  10. Sett ovnen på 275 grader.
  11. Del opp brødene på lengden med en skarp kniv. Stek i midten av ovnen i cirka 15 minutter.
  12. La dem kjøles ned på rist uten duk.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker