Når du skal klippe fødevarer på kjøkkenet er denne kjøkkensaksen en uunnværlig hjelp. Global GKS-210 kjøkkensaksen er perfekt til klipping av fødevarer, knekke nøtter eller bare åpne emballasjer.
Grepet på kjøkkensaksen har små fordypninger, som sikrer et godt grep under bruk. Det er samtidig også god plass til fingrene, slik at du enklere kan klippe presist og komfortabelt. Der er minimale vråer på saksen, hvilket gir en god kjøkkenhygiene, da færre bakterier kan sette seg fast.
Når du skal klippe fødevarer på kjøkkenet er denne kjøkkensaksen en uunnværlig hjelp. Global GKS-210 kjøkkensaksen er perfekt til klipping av fødevarer, knekke nøtter eller bare åpne emballasjer.
Grepet på kjøkkensaksen har små fordypninger, som sikrer et godt grep under bruk. Det er samtidig også god plass til fingrene, slik at du enklere kan klippe presist og komfortabelt. Der er minimale vråer på saksen, hvilket gir en god kjøkkenhygiene, da færre bakterier kan sette seg fast.
Oppbevaring av dine Global-kniver
For å unngå at dine Global-kniver mister skarpheten bør du oppbevare dem på en av følgende måter: magnetlist, knivblokk eller knivveske. Du må aldri legge dine Global-kniver ubeskyttet i bestikkskuffen.
Vedlikehold - stell
Når du investerer i en kniv av høy kvalitet, som for eksempel en Global-kniv, er det en investering for livet. Derfor bør du også behandle dem på en spesiell måte. Global-knivene skal alltid vaskes for hånd. Hvis du setter din Global-kniv i oppvaskmaskinen, vil den miste skarpheten og risikere rust- og syreangrep. Du skal vaske den, tørke den av etterpå, og deretter sette den i enten en knivblokk, knivmagnet eller knivveske.
Knivbladene på Global-knivene er tynne, noe som gjør at frosne varer og bein sliter mye på knivene. Derfor bør du tine opp maten før du skjærer, og bruke en kjøttøks hvis du skal skjære i bein.
Syreangrep fra mat kan gi små flekker på kniven din, som bør fjernes med et metallpussmiddel. Du bør fjerne flekkene med en gang for å unngå at de setter seg dypere. Hvis det skulle oppstå et flammelignende skjær på knivbladet, er det et belegg fra syren i kjøtt. Dette kan du fjerne med stålpussmiddel eller wienerkalk.
Vedlikehold - sliping
Du bør slipe dine Global-kniver regelmessig, og til dette anbefaler Global et spesialutviklet verktøy fra serien til dette formålet. Det finnes flere ulike metoder; et brynestål, en slipestein eller en spesialutviklet Shinkansen-knivsliper. Shinkansen-knivsliperen sliper med nøyaktig 15 graders vinkel, som kniven krever.