Dehydrator med 9 etasjer og en tørkeoverflate på totalt 140 kvadratdesimeter. Bruk dehydratoren til å lage eget naturgodteri eller chips av alle slag - bare fantasien setter grenser! Sett dehydratoren igang, og la den gjøre jobben. Akkurat denne modellen har en 26 timers-timer, slik at du kan tenke på noe annet imens.
Det som er viktig å tenke på ved tørking er følgende:
Tid
Tiden det tar å tørke en viss matvare, avhenger av flere faktorer - som luftfuktighet, temperatur eller størrelse på det som skal tørkes. En tommelfingerregel er at desto større overflate som skal eksponeres for tørkingen; desto fortere går det. En typisk misforståelse ved tørking er å tro at økt temperatur skal påskynde prosessen. Dette kan lede til at det som tørkes får en læraktig konsistens.
Temperatur
Matvarer er omtrent 10 grader kaldere enn lufttemperaturen på grunn av fordamping. Når væsken i matvaren fordamper, avkjøles matvaren ned, og tørker. På Excaliburs dehydrator er temperaturen som forhåndsinnstilles, ment for temperaturen på matvaren - ikke lufttemperaturen.
Matvarer Temperatur
Urter: 35-41 °C
Kakedekorasjoner: 38-43 °C
Yoghurt: 43-49 °C
Grønnsaker: 46-54 °C
Frukt: 52-57 °C
Kjøtt: 68 °C
Høyde: 32 cm
Lengde: 48 cm
Bredde: 43 cm.
Dehydrator med 9 etasjer og en tørkeoverflate på totalt 140 kvadratdesimeter. Bruk dehydratoren til å lage eget naturgodteri eller chips av alle slag - bare fantasien setter grenser! Sett dehydratoren igang, og la den gjøre jobben. Akkurat denne modellen har en 26 timers-timer, slik at du kan tenke på noe annet imens.
Det som er viktig å tenke på ved tørking er følgende:
Tid
Tiden det tar å tørke en viss matvare, avhenger av flere faktorer - som luftfuktighet, temperatur eller størrelse på det som skal tørkes. En tommelfingerregel er at desto større overflate som skal eksponeres for tørkingen; desto fortere går det. En typisk misforståelse ved tørking er å tro at økt temperatur skal påskynde prosessen. Dette kan lede til at det som tørkes får en læraktig konsistens.
Temperatur
Matvarer er omtrent 10 grader kaldere enn lufttemperaturen på grunn av fordamping. Når væsken i matvaren fordamper, avkjøles matvaren ned, og tørker. På Excaliburs dehydrator er temperaturen som forhåndsinnstilles, ment for temperaturen på matvaren - ikke lufttemperaturen.
Matvarer Temperatur
Urter: 35-41 °C
Kakedekorasjoner: 38-43 °C
Yoghurt: 43-49 °C
Grønnsaker: 46-54 °C
Frukt: 52-57 °C
Kjøtt: 68 °C
Høyde: 32 cm
Lengde: 48 cm
Bredde: 43 cm.
Umiddelbart kan en ovn brukes til å tørke råvarer, men til forskjellen fra en vanlig ovn så bruker en dehydrator mye mindre strøm. Denne modellen har ni nivåer og ni brett. Dette betyr at du kan lage mange chips om gangen på brettene. Størrelsen inviterer også til å tørke større frukt og grønnsaker, ved at du ikke bruker alle brettene.
Fordelen ved denne modellen er maskinens konstruksjon. På en Excalibur dehydrator er motoren plassert i siden av maskinen, noe som gjør at en unngår problemer med væske fra tørkingen i bunnen av maskinen. Dette betyr også at den tørker horisontalt og vertikalt, og gir dermed et bedre resultat. Den kalde luften varmes opp på baksiden av ovnen, og presses vannrett og loddrett over brettene, ved hjelp av en stor vifte på hele 18cm. i diameter, så dine råvarer tørkes raskt og jevnt.
Dehydratoren kommer med et gjennomsiktig lokk i BPA-fri polykarbonat, noe som gjør at du kan holde et øye med prosessen. Rengjøringen er lett, brettene vaskes i oppvaskmaskinen.