Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Høstgryter og supper 

Nå er virkelig høsten her. Minusgradene smyger seg på og skjerfene kommer frem- da gjelder det å holde
seg varm! Vi laster mesterkokken Emilia Nilsson inspirere til rustikke gryteretter og en soppsuppe i høstens
smak. Lengst ned på siden finner du som vanlig alle oppskriftene!

DILLKJØTT

I en Crock-Pot kan du lage en smidig kjøttgryte på den kjøtt typen du foredrar! Emilia lager sin gryte i 8 timer til
kjøttet er ordentlig mørt og herlig. Gryten serveres med nykokt potet, høvlede røbeter og ferske urter.

Oppskriften finner du lengre ned på siden! 

KREMET KANTARELLSUPPE

Denne suppen er en herlig blanding av gule kantareller, trakt kantareller, rødgul
trumpet sopp, hvit vin, pastinakk og fløte. Den serveres med krispy hvitløksbrød.

Oppskriften finner du lengre ned på siden.

SKAVGRYTE

Denne skavgryten varmen godt i høstkulda. Den er en ordentlig klassiker hvor man bruner skavet
sammen med løk, hvitløk og gule kantareller. Gryten serveres så med nykokt potet, tyttebær og
hakket persille.

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

OPPSKRIFT

Dillkjøtt

Med kokt potet og høvlede røbeter

Du trenger

6 porsjoner

  • 900 g grisekinn i terninger á 3 cm (fungerer lika bra med oksekjøtt, vilt gjerne bog, bringe eller grytebiter)
  • Vann så att det dekker kjøttet
  • Stilker av dill, av ett knippe
  • 0,5 tsk dillfrø
  • 2 gulerøtter
  • 1 purreløk
  • 10 vitpepperkorn
  • Salt
  • 3 dl fløte
  • 4 msk maisena + 4 msk vann
  • 3 msk eddik
  • 3 msk sukker
  • Fersk hakket dill og persille ett knippe
  • Nymald svartpepper

Server med: Kokt potet polka rødbeter og rødbeter.

Slik gjør du

  1. Legg kjøtten i gryten, hell på vann så at det dekker kjøttet, legg til doll, dillfrø, kuttet gulerot, hakket purreløk, hvitpepper korn og salt.
  2. Sett igang Crockpoten i 10 timer på lavt, så kjøttet blir mørt, dette kommer an på hvilket kjøtt du bruker.
  3. Plukk opp dillen og hell i fløten og maisenna utblandet med litt vann.
  4. Still inn crockpoten på høyt og la sausen komme opp i varme igjen, eller kok opp i en kjele.
  5. Avslutt med hakket dill og persille og smak til med salt, epper, edikk og sukker.
  6. SServer med kokt potet, høvlede røbeter, jeg bruker fersk polka røbeter og røbeter.

Skavgryte

med kokt potet, tyttebær og persille

Du trenger

6 porsjoner

  • 1 kg tynt skivet oksekjøtt, bogstek ( fungerer like bra med villt)
  • Olje
  • Salt
  • Svartpepper
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 150 g gule kantareller
  • 2 krm cayennpepper
  • 2 tsk dijonsenepp
  • 5 dl fløte
  • 2 tsk mørk soja
  • 1 Kylling bujong eller kjøttbuljong 
  • 2 msk maizena + 2 msk vann.

Til servering: Tyttebær, kokt potet og hakket persille.

Slik gjør du

  1. Varm en gryte, legg til olje og stek kjøttet så det får en skorpe, legg så til gul løk og hvitløk, så stek til løken blir myk, legg også til gule kantareller. 
  2. Salt og peppre. Kryddre med cayennepepper, dijonsenepp. Legg til fløten, soja, buljongterning, la den stå og småkoke i 30 minutter.
  3. Ha i maizena blandet i vann.
  4. Server med tyttebær, kokt potet og hakket persille. 

Kremet Kantarellsuppe

med krispy hvitløksbrød

Du trenger

6 porsjoner

  • 300 g gule kantareller, traktkantareller og rødgul trompetsopp.
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 msk smør
  • 0,75 pastinak( ca 100 gr)
  • 1 dl hvit vin
  • 5 msk sherry
  • 8 dl grønnsaksbuljong (eller hønsbuljong)
  • 4 dl fløte

Hvitløksbrød

  • 1 baguette, delt på langs
  • 1 lite knippe persille finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 50 gr smør
  • 1 tsk havssalt
  • 6 msk olivenolje

Til servering: Noen kantareller, olivenolje, kron dill og hakket gressløk.

Slik gjør du

  1. Varm en kasserolle, la soppen koke seg tørr. LEgg til olje og la soppen stekes litt lett gylden, salte og legg til litt smør. Legg til løken og hvitløken, og la det stekes til den er myk. Riv en pastinakk og
  2. Hell i vinen og sherryn, la det koke seg inn i soppen.
  3. Hell på varm buljong og fløte og la suppen koke i ca 10 minutter.
  4. Mix suppen jevn og smak til med salt og pepper.

Hvitløksbrød

  1. Bland sammen smøret, persillen, hakket hvitløk og salt, og spre det på brødet. Topp med olivenolje. Stek i en 225 grader varm ovn i ca 7 minutter eller til brødet får en fin farge.
  2. Servet med noen kantareller, olivenolje dill og hakket gressløk.

Grytebrød!

Det går helt utmerket å bake brød i din støpejernsgryte. Brødet blir utrolig godt, men en god smakfull skorpe på toppen. Test det ut!

Prøv å lag din egen buljong!

Rost 2 kg kjøtt-eller kyllingbein i 180° 30 minutter Har du kyllingbein fra kylling  du har laget tidligere, så kan du bruke de og du trenger ikke roste dem. Legg de rostede beinene i en stor gryte og tilsett 4 L vann og 1 matskje og en matskje med eplecider eddik. La det stå i 20 minutter. Tilsett en hakket gul løk, to gulerøtter i terninger, to skivede selleri stilker og to lagerblad. Kok opp og la småkoke under lokk på svak varme i 12-14 timer. Skumm buljongen hver femte time. La buljongen bli avkjølt og sil den. La den bli helt kad og frys den om den ikke skal brukes direkte.

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker