Hva er vel bedre enn skikkelig god fersk pasta med en ekstra god saus til? Å kjøpe pasta i butikken tar deg ikke akkurat
til Toscanas frodige landskap, Romas brostein, Milanos puls, Sardinias fiskebyer, eller til Venezias broer på samme måte som
fersk pasta kan gjøre. Mange tror at det er vanskelig og tidskrevende å lage egen pasta - men det trenger det slettes ikke være! Med riktig
pastamaskin er det både morsomt og smidig å lage pasta hjemme, og resultatet blir så godt! Dessuten vet du hva
pastaen som du gir til barna dine, vennene eller familien din inneholder.
1. Elt deigen ordentlig for å få den korrekte fleksibiliteten i pastaen, cirka 10-15 min.
2. Ha mye salt i vannet. 10 g salt per 1 liter vann og 100 gram pasta er bra å gå etter.
3. Tålmodighet – prøv deg frem – ikke for klissete og ikke for stum. Du kan regulere enkelt med å tilsette mel eller vann. Tørr = mer vann. For våt = mer mel. Er den for tørr kan du ta litt olivenolje på hendene og elte deigen.
4 porsjoner
Til servering