Ronneby Bruk Stekepanne 20 cm med tradisjonelt metallhåndtak. Tåler høye temperaturer. Forhåndsstekt med vegetabilsk olje. Kan brukes på alle typer varmekilder, fra vedovn til induksjon.
Med denne serien av stekepanner og gryter kan vi for aller første gang tilby skikkelige, ekte støpejernpanner som er så lette i vekt at de kan brukes av alle. Det eneste kravet er at man vet hvordan man bruker en vanlig stekepanne.
Produktene er laget av den samme støpejernsammensetningen som tradisjonelle sandstøpte, tyngre panner. Ronneby Bruk har utviklet en ny støpejernsteknikk som gjør pannene lette og håndterlige. Produktene er støpt tynnere enn de tradisjonelle støpejernpannene, samtidig som de gode stekeegenskapene ved støpejern er opprettholdt. Siden de er tynne oppnår de dessuten høy varme lynraskt.
Vi anbefaler at man holder seg til ovnens middelvarme ved steking, og ved steking på induksjonskomfyr anbefaler vi en enda lavere temperatur. Da unngår du at det du steker setter seg fast i pannen. Her får man prøve seg fram og se hvordan komfyren oppfører seg i forhold til oppvarming av støpejernproduktet. Noen ovner er det jo litt mer kraft i enn andre. Bruker du induksjonskomfyr skal den såkalte booster-modusen ikke tas i bruk, ettersom det gir en altfor rask oppvarming. For rask oppvarming kan i verste fall føre til at pannens underside blir konveks, og at pannen etterhvert blir skjev.
Dette pleier i de fleste tilfeller å gå over når pannen har fått kjølt seg ned, og kommer til å opphøre helt hvis du bruker lavere temperatur i framtiden. Tenk på å bare benytte booster-modusen når du skal koke opp vann. Ved de fleste tilfeller gjør det nemlig mer skade enn nytte.
Ronneby Bruk Stekepanne 20 cm med tradisjonelt metallhåndtak. Tåler høye temperaturer. Forhåndsstekt med vegetabilsk olje. Kan brukes på alle typer varmekilder, fra vedovn til induksjon.
Med denne serien av stekepanner og gryter kan vi for aller første gang tilby skikkelige, ekte støpejernpanner som er så lette i vekt at de kan brukes av alle. Det eneste kravet er at man vet hvordan man bruker en vanlig stekepanne.
Produktene er laget av den samme støpejernsammensetningen som tradisjonelle sandstøpte, tyngre panner. Ronneby Bruk har utviklet en ny støpejernsteknikk som gjør pannene lette og håndterlige. Produktene er støpt tynnere enn de tradisjonelle støpejernpannene, samtidig som de gode stekeegenskapene ved støpejern er opprettholdt. Siden de er tynne oppnår de dessuten høy varme lynraskt.
Vi anbefaler at man holder seg til ovnens middelvarme ved steking, og ved steking på induksjonskomfyr anbefaler vi en enda lavere temperatur. Da unngår du at det du steker setter seg fast i pannen. Her får man prøve seg fram og se hvordan komfyren oppfører seg i forhold til oppvarming av støpejernproduktet. Noen ovner er det jo litt mer kraft i enn andre. Bruker du induksjonskomfyr skal den såkalte booster-modusen ikke tas i bruk, ettersom det gir en altfor rask oppvarming. For rask oppvarming kan i verste fall føre til at pannens underside blir konveks, og at pannen etterhvert blir skjev.
Dette pleier i de fleste tilfeller å gå over når pannen har fått kjølt seg ned, og kommer til å opphøre helt hvis du bruker lavere temperatur i framtiden. Tenk på å bare benytte booster-modusen når du skal koke opp vann. Ved de fleste tilfeller gjør det nemlig mer skade enn nytte.