Grill

 
Hvilken grill er best? Gassgrill, elgrill eller kullgrill? Valget er ikke enkelt og vi kan ikke velge for deg. Det vi derimot har gjort er å samle riktig bra gassgriller, kullgriller, elgriller og et stort utvalg av de aller beste grilltilbehørene på et sted. 
 
Uansett hvilken type grill du er på jakt etter eller om du bare er ute etter å gi ditt nåværende grillutstyr et ansiktsløft så kan du gjøre det hos oss.
 

Kategorier

 
 
 

Inspirasjon & oppskrift

 

Kolgrill

En udødelig klassiker som nesten alle har prøvd å grille på. Skikkelige kullfantaster sier ofte at dette er den eneste riktige måten å grille på og få ekte grillsmak, men om sannheten skal frem er det nok ikke i smaken forskjellen sitter, men selvfølgelig er det andre fordeler og ulemper.  En kullgrill er ofte mindre og lettere, laget av slitesterk emalje og meget motstandskraftig mot vær og vind. Kjøp et trekk og du kan uten problem ha din grill ute hele året. 
 
Det finnes mange tips, triks og gode råd for å få den beste grillgøden når du griller. Med en større kullgrill har du mulighet til å styre varmen bedre fordi du kan plassere kullet smart. La en side være uten kull så kjøttet kan få hvile i lavere temperatur uten å bli brent. En større kullgrill gjør det også mulig å flytte kullristen opp og ned for å kunne regulere og ha full sjekk på grilltemperaturen.

Gassgrill

En hverdagshelt som imponerer med jevn grilltemp og overflate. Hvis du er en hverdagsgriller er en gassgrill et meget bra valg da du kun med et knapptrykk får opp varmen.  Den største forskjellen mellom kull og gass vil vi si er at du får en mye jevnere varme som kan kontrolleres med fingertuppfølelse via en varmeregulator.  
 
Gassgriller kommer med mange ulike typer av brennere og antall avhengig av varemerke og størrelse. Men en god regel er at jo flere brennere din gassgrill har jo enklere blir det å lykkes med flere varmesoner. Større gassgriller har også sidebrennere som gjør at du virkelig kan flytte ut hele kjøkkenet! Kok poteter på sidebrenneren, grill kjøtt og grønnsaker på risten – perfekt under sommeren! 

Kamadogrill

En keramisk grill med førsteklasses isolering og effektivitet. Bruker å bli sett på som grillenes grill med sin allsidighet. Det høres kanskje litt dumt ut, men vi tror virkelig at du vil oppleve en ny smaksopplevelse med en kamadogrill. En keramisk grill gjør at råvarene faktisk beholder sin saftighet på en helt annen måte sammenlignet med en tradisjonell kull- eller gassgrill. En kamadogrill er perfekt til langsom matlaging, for eksempel pulled pork, brød eller røkt fisk.
 
En fantastisk egenskap er at den nesten er helt selvrengjørende takket være keramikken. Hvis du likevel vil rengjøre grillen varmer du den opp uten mat og lar den stå i cirka 30 minutter. Matrestene vil da forbrennes og innsiden blir så god som ny.  Når grillen er avkjølt kan du finpusse varmedeflektoren og risten, helst uten vann og rengjøringsmiddel. Du kan stole på at grillen gjør jobben!
 

Mareld

 
Den svenske vestkysten kan ved første møtet virke litt ugjestvennlig. De glattskurte svabergene. Det mørkeblå, kalde og salte havet. Vinden som blåser inn med all sin styrke fra Nordsjøen. Men når man bryter gjennom den røffe overflaten finner man alltid noe annet. En magisk opplevelse man ikke kan finne andre steder på jorden. En magi som finnes i måsenes skrik, i granittens hardhet, i bølgenes saltsprøyt. En magi som finnes i Mareld.
 
Mareld ivrer etter å fange den svenske vestkystens magi i sine produkter. Ved å bruke farger og materialer som finnes i naturen lykkes Mareld å kombinere det beste av design og kvalitet.
 
 

Omsorg i hver detalj

Forskjellen mellom en bra og en fantastisk kokk sitter i detaljene. Å gi hver komponent omsorg med det lille ekstra er ofte hva som kreves for at en rett virkelig skal løfte. Så tenker vi med Mareld også. Derfor har vi tenkt gjennom hver søm og snitt, materiale og produkt. Alt for å skape den helt perfekte følelsen.

Inspirerer til kjøkkenmagi

Inspirasjon er sannsynligvis det viktigste aspektet for å skape en hyggelig matlagingsopplevelse. Gjennom Marelds fokus på naturen og kvalitet blir hvert produkt en inspirasjonskilde i seg selv. En inspirasjonskilde som forhåpentligvis gjør det morsommere å lage mat, uansett om man befinner seg ved grillen eller hjemme på kjøkkenet.

Naturlige materialer

Alle Mareld produkter er laget av naturlige materialer. Vi legger stor vekt på å ikke behandle våre materialer med unødige og miljøskadelige kjemikalier. Bøffelskinn og canvas er de to materialene vi først og fremst har benyttet oss av. Begge materialene er svært slitesterke og blir bare bedre og bedre med årene. Mareld er designet i Sverige men produseres i en fabrikk i India som er nøye utvalgt for sine gode arbeidsforhold.

Oppskrift

 
 
 
 
 
 
Biff med grillet zucchini og fennikelsalat
En frisk salat av zucchini og fennikel til en perfekt grillet ryggbiff. 
 
4 porsjoner
 
2 biter ryggbiff à 300 gr
Salt
Pepper
 
Varm zucchini- og fennikelsalat
1 fennikel
1 zucchini
1 mais
1 rødløk
1 dl friske urter
Olivenolje
 
Fremgangsmåte:
Fyll grillstarteren til tre fjerdedeler med Weberbriketter og forbered grillen for direkte grilling over høy varme, ca 260–270 grader. Pensle risten med nøytral olje og grill maisen i ca 10 minutter. Grill fennikel og zucchini i 2–3 minutter så det blir pene grillstriper på hver side.
 
Legg støpejernsristen i GBS®-risten og la den bli riktig varm. Pensle risten med nøytral olje og grill biffene på støpejernsristen i ca 3–4 minutter per side, eller til de har en innertemperatur på 58 grader. La kjøttet hvile i cirka 10 minutter før servering.