Champagne er musserende, hvitt vin eller rosévin fra distriktet Champagne i Nord-Frankrike, med Reims og Épernay som champagneproduksjonens hovedområder. Det er ikke helt enkelt det her med å produsere champagne. Man kan ikke akkurat lage champagne ved hjelp av en kullsyremaskin og litt vin (dessverre). Champagne kan kun kalles champagne dersom den fremstilles i distriktet Champagne. Ellers er det bare musserende vin. Dessverre kan man nok heller ikke bruke en kullsyremaskin og hvitvin selv om man gjør det i distriktet Champagne. Drikken må fremstilles ved hjelp av en spesiell metode; méthode champenoise.
Akkurat som med andre vintyper, så krever champagne eller musserende vin en omhyggelig og kjærlighetsfull håndtering. Smaken og kraften til champagnen eller den musserende vinen forsvinner dersom man feilbehandler flaskene eller gjør feil i forbindelse med serveringen. Med riktig champagnetilbehør er det verken vanskelig eller kjedelig å ta vare på champagneflaskene sine på riktig måte. Kjøp champagnetilbehøret ditt online hos Bakeren og Kokken. Vi har morsomme og smarte champagnetilbehør som får det beste ut av drikken. Ta en titt på våre elegante champagnebøtter, champagneglass, champagneåpnere eller champagnesabler!