Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Riktig glass forbedrer smaken

Denne drikken fortjener et fint glass. Spørsmålet er hvordan du skal velge?
Det finnes tre typer av champagneglass i dag som har hver sine fordeler.
Her får du en liten guide i hva som passer til deg og hva du vil ha ut av ditt glass.

Tre Typer av Glass

Fløyteglass (flute)

Et langt glass med en smal omkrets og lang eller middels stett. Et elegant glass som tydelig viser fram boblene. I kupen kan man ofte kjenne en grov yte der boblene samles og reiser seg opp til toppen av glasset. Det er utformet for å øke sirkulasjonen av bobler i drikken. Dette glasset brukes ofte for mousserende viner av yngre årganger ettersom formen på kupen ikke hjelper til så mye for å bevare duften av en god champagne.

Tulipanglass (tulip)

Tulipanglasset er veldig lik fløyteglasset. Forskjellen er at åpningen vender seg innover med en bredere midje. Utformingen på dette glasset gjør at duftene fanges og føres opp til nese og munn når man drikker. Den smale åpningen gjør at drikken når tungens fremste del og da framheves den søte smaken i drikken. Derfor er dette et populært glass blandt eksperter. I sin utforming ligner glasset på et hvitvinsglass, så mange finsmakere kan velge et hvitvinsglass, så mange finsmakere kan velge å servere champagnen i hvitvinsglass enn i coupe- eller fløyteglass.

Tefatsglass (coupe)

Et estetisk tiltalende glass med bred kant. Dette er et stilig glass som passer bra på bryllup og festlige begivenheter på grunn av dens fines design. Dessuten er dette glasset perfekt for et fint glasstårn. Boblene og duftene har en tendens til å forsvinne ut fra den store åpningen, så om du er ute etter et ekspertglass så bør du sikte deg inn på et tulipanglass.

CHAMPAGNE, CAVA, PROSECCO?

 

Hva er egentlig forskjellen på alt mousserende? De ulike mousserende vinene skiller seg faktisk ganske mye fra hverandre når det gjelder både hvordan de lages, druer og smak.

Champagne – Nord-Frankrike

  • Smak: Produseres i et kjølig klimat og krittrik jord som bidrar til et karakteristisk mousserende vin med tydlig syrlighet.
  • Gjæring: To gjæringer i flasken
  • Lagring: Må ha vært lagret i minst 15 måneder sammen med den gjæren som blir igjen i flasken (gjærutfellingen).
  • Område: Bare champagnedistriktet i Frankrike.
  • Druer: Først og fremst pinot meunier, pinot noir och chardonnay. Men også arbanne, petit meslier, pinot blanc och pinot gris får brukes. Druene fås både alene og som blanding.

Cava – Spanien

  • Smak: Tørr stil, middelhøy syrlighet
  • Gjæring: To gjæringer i flasken
  • Lagring: Må ha vært lagret i minst 10 måneder sammen med den gjæren som blir igjen i flaske (gjærutfellingen).
  • Område: Produseres i seks tillatte vinområder i ulike deler av Spania.
  • Druer: macabeo (viura), parellada, xarel-lo, garnacha, monastrell, grenache, malvoisie, trepat, pinot noir eller chardonnay

Prosecco – Nordøstre Italia

  • Smak: Fruktig
  • Gjæring: En gjæring i flaske och en gjennom charmatmetoden i ståltank eller trykktank
  • Lagring: Minimumstiden er 30 dager, men gjæringen kan også vare i flere måneder.
  • Område: Produseres først og fremst til regionen Veneto
  • Druer: Glera
  • Øvrig: Om det står frizzante på etiketten så är det prosecco i lett perlende stil og står det spumante så er det mer bobler likt champagne og cava.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker