Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Kaldbrygget kaffe: 8 metoder og det beste utstyret

Kaldbrygget kaffe: 8 metoder og det beste utstyret

Hvis du elsker smaken av kaffe, vil du elske kaldbrygget kaffe. En kaffedrikk som med god grund er blitt populær verden over. Med enkle metoder kan du lage din egen cold brew. Drikken har en naturlig sødme, og er den perfekte forfriskning i løpet av dagen. Ferdiglaget til de travle morgener, lett at oppvarme hvis du er i stemning til en kopp varm kaffe, og med en holdbarhet på opp til to uker i kjøleskapet.

Kaldbrygget kaffe er litt søtere, fordi den kalde ekstraksjon ikke trekker så mange bitterstoffer ut under bryggingen.

Det er flere måter å tilberede kaldbrygget kaffe på. Det tar tid, men er ventetiden værd.

Som grunnregel skal du bruke cirka 60 gram malt kaffe til 1 liter kaldt vann (mindre enn til alminnelig kaffe). For det beste resultat, anbefaler vi grovmalt kaffe. Brygges i minst 12 timer.


Hvorfor kaldbrygget kaffe?

  • Forfriskende drikk å ha på kjøl
  • Autentisk og naturlig søt kaffesmak
  • Holdbarhed på opp til 2 uger
  • Kan oppvarmes
  • Enkelt å lage for alle

1: Filterkaffe (kaldbrygget)

Den mest simple metode. Bland kaffen og vannet i en beholder med lokk, og la den stå i kjøleskapet 12-24 timer. Heretter heller du den kalde kaffen gjennom et kaffefilter, og du klar til at nyte kaffen.

2: Stempelkaffe (kaldbrygget)

Den mest populære metode. Hæld de malte kaffebønnene i stempelkanden og tilsett vann. Rør godt rundt og still kanden på kjøl i 12-24 timer. Når den har stået lenge nok presser du stempelet ned, og din velsmakende kaldbryggede kaffe er klar.

3: KitchenAid Cold Brew

Se hvor enkelt det er å lage kaldbrygget kaffe med KitchenAid

KitchenAid har gitt deres bud på den perfekte kaldbryggede kaffe. Beholderen er utstyret med et rum i midten til de malte bønnene, hvor du etterfølgende tilføyer vann og lar den brygge. Når brygingen er ferdig er det bare å åpne for dispenseren og nyte kaffen. Cold Brew fra KitchenAid passer perfekt i kjøleskapet, så du alltid kan ha kaldbrygget kaffe ved hånden. Holdbarheten på din hjemmelagede cold brew er opp til 14 dager, og beholderen kan også brukes til brygging av iste.

    4: Cold brew kaffekanne med filter

    En kanne med innebygget filter til kaldbrygget kaffe er en enkel løsning. Fyll kaffe i filteret og la den trekke 12-14 timer i kjøleskapet, hvoretter du fjerner filteret. Nå kan du skjenke direkte fra kannen. Kannene er perfekte å ha stående i kjøleskapsdøren, så du alltid har kaldbrygget kaffe klar ved hånden.

      5: Kilner Cold Brew kaffebrygger

      Lag enkelt kaldbrygget kaffe med Kilner

      Kilner har laget et sett med en stor beholder på 2 liter, hvor du kan tilberede din kaldbryggede kaffe. Etter tilberedning setter du musselin stoff på et krus med isterninger, og din cold brew filtreres direkte ned i koppen. Alt du skal bruke medfølger i pakken.

        6: Kaffemaskin med cold brew funksjon

        Sage har introdusert to kaffemaskiner med en automatisk funksjon til kaldbrygget kaffe. Den brygger kaffen som normalt, men her sørger den for å ikke oppvarme vannet og gir en lengre ekstraksjon tid. Du kan f.eks. innstille den til å kaldbrygge natten over.

        Kaffemaskinen fås i to utgaver - en med glasskanne og en med termokanne. Selve maskinen er den samme og har de samme funksjoner. Det vil si begge maskiner også kan lage kaldbrygget kaffe.

        7: Kaldbrygget Aeropress

        Hvis du bare ønsker en enkelt eller to kopper, kan du bruge Aeropress. Start med at vende den på hodet og held kaffen i. Heretter tilsetter du vann og rører rundt. La den så trekke i 24 timer. Heretter er du klar til at sette filteret på og vende den rundt så du kan presse den kaldbryggede espresso i koppen. Du får det beste resultat hvis du presser kaffen ned over isterninger og tilsetter litt ekstra kaldt vann etterfølgende, da en Aeropress egentlig brygger en espresso.

        8: Sous vide kaldbrygget kaffe

        Kan du ikke vente i minimum 12 timer, er sous vide et alternativ for hurtigere kaldbrygget kaffe. Bland din kaffe med vann i en beholder med lokk. Varm sous viden op til 65 grader. Plasser beholderen i sous viden og la den stå i to timer. Når den er færdig skal du helle kaffen over i en ny kanne gjennom et filter, for at filtrere kaffegrumset vekk, og din cold brew skal på kjøl. Når den er kjølt ned, kan du med fornøyelse nyte kaffen.


        Tips til at oppgradere din cold brew!

        Du kan nyte den kaldtbryggede kaffe som den er, men du kan også oppgradere opplevelsen ved å tilføye noen ekstra elementer:

        Fra kaldtbrygget kaffe til iskaffe; den kremete og populære variant som fås på mange cafeer, kan du nu nyte enkelt og greit der hjemme. Du skal bare tilsette litt isterninger og fløte eller melk til den kaldbryggede kaffe og røre rundt - mmm!

        En dessert som holder; hell den lekre, kaldtbryggede kaffe i et glass og tilsett en kule vaniljeis - det er klart en favoritt dessert hen over sommeren.

        Våkn opp og kom i gang-smoothie; kom litt av din kaldbryggede kaffe i morgensmoothien og vær klar til å starte dagen godt. Du bestemmer selv hvor mye du vil ha i, alt etter hvor intens kaffesmak du ønsker.

        Molasses Tonic kaldbrygget; lyder det som en drink for deg? Du skal bare fylle et glass, med isterninger, med ⅔ tonic tilsette din kaldbryggede kaffe oveni og toppe det med molasses (melasse-sirup) samt en kvist rosmarin.

        Trygghet
        Alltid 365 dagers åpent kjøp
        Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
        Autoriseret verksted
        Offisiell forhandler av alle merker