Hjemmelaget pizza

Fra lettlaget til profesjonelt

Pizza passer like bra til middag som til fest, hverdag som helg. Noen ganger har du all verdens tid til å la deigen heve lenge, og andre ganger må pizzalagingen gå raskt. Vi guider deg blant både lettlagede og profesjonelle pizzaer, med produkter som passer både for deg som liker å ta deg god tid og for deg som trenger å få pizzaen på bordet i en fei.

Den raske pizzaen

Å lage pizza i en pizzaovn er både raskt og enkelt. Start med en tynn pizzabunn, smør på tomatsaus og dryss over ost. Legg deretter på valgfrie ingredienser, akkurat slik du liker det best. Plasser pizzaen i den varme pizzaovnen, hvor den stekes på bare noen få minutter takket være den høye temperaturen. Når kantene er gyllenbrune og osten bobler, er pizzaen klar til servering.

Nedenfor finner du smakfulle oppskrifter både på en hurtighevet pizzadeig og en lettlaget tomatsaus. En smidig og god løsning for deg som vil lage pizza hjemme – både raskt og enkelt!

Loading...

For pizzaproffen!

For deg som elsker å bake pizza hjemme, er en pizzaovn en selvfølge. Den høye temperaturen gir den autentiske, sprø bunnen og perfekt smeltet ost på bare noen få minutter. Med en godt hevet deig, en balansert tomatsaus og nøye utvalgte råvarer kan du lage pizzaer som kan konkurrere med de beste pizzeriaene. For best resultat – la deigen heve skikkelig, bruk en pizzaspade for enkel håndtering og hold øye med temperaturen i ovnen. Når pizzaen har fått en jevn, gyllen farge, er den klar til å serveres direkte fra steinen.

Ekte håndverk, rett fra din egen ovn.

Pizza for pizzanerden

Hent inspirasjon fra hvordan de ekte pizzaekspertene gjør det, med teknikker hentet fra napolitansk pizzabaking.

  • Pizzadeigen – Bruk et fint Tipo 00-mel, minimalt med gjær og la deigen heve lenge. Da blir pizzaen lettere å fordøye og «hever» ikke i magen. Oppskriften finner du her.

  • Tomatsausen – Bruk tomater av høy kvalitet. En klassiker er hele San Marzano-tomater på boks. Disse deler du bare og tilsetter litt salt – that's it! Rene smaker er best.

  • Osten – Fior di Latte er en tørr mozzarella som ikke gjør pizzaen for bløt. Topp gjerne med en finrevet, smakfull pecorino eller parmesan for ekstra fylde.

  • Steketid – Omtrent 1 minutt i en ordentlig varm pizzaovn på 500–600 grader.

Deigen

Rullingen

Ta en deigbit i den ene hånden og hold den andre hånden under. Brett fingrene inn under deigen og snurr den mot håndflaten. Trykk litt hardere i begynnelsen sånn at deigen formes. Når deigen begynner å bli rund slipper du grepet litt og former den helt rund. Nå har du rullet deigen rund. Legg den på en oljesmurt plate og gjør det samme med resten av deigbitene. Det går også bra å rulle dem mot bordet.

Utbaking

Legg en deigbit som har hevet ferdig på et bord dekt med litt strødd mel. Flat dem ut og dra den forsiktig ut med begge hendene, fra midten av deigen og utover. Snu deigen et par ganger  og fortsett å flate den og dra ut til bunnen er så tynn som du selv ønsker. Gjør det samme med resten deigbitene. Jeg synes bunnene blir best når de er 30-35 cm i diameter.

Loading...

Tilberedelse

En pizza skal alltid stekes på svært høy varme, slik at den får en sprø bunn med luftige kanter. Vi har utvalget du trenger for å lage den perfekte pizzaen! 

Pizzaovn

Som navnet antyder, er pizzaovnen alt du trenger for å lage en velsmakende pizza. Mange av pizzaovnene i sortimentet vårt er dessuten transportable - slik at du kan lage pizza hvor du vil. Pizzaovnene fås med ulike typer brensel: tre for autentisk smak og håndverk, LPG for rask og jevn oppvarming, strøm for allsidighet og kontroll og pellets for røykfylt smak på kortere tid. Lær mer om pizzaovner her. 

Grill pizzaen 

En keramisk ovn er perfekt for grilling av pizza. Takket være kamadogrillens egenskaper kan du få en utmerket pizza med sprø og luftige kanter. Det som skjer er at varmen (450 grader) stiger opp i lokket og deretter strømmer ned på toppen av pizzaen din. Les mer om fordelene med en kamado-grill her.

Gourmetstål

Det er stor forskjell på Gourmet-stål og en pizzastein. Stålet har 18 ganger så høy varmeledningsevne som en pizzastein og er uknuselig. Alle modellene er overflatebehandlet for økt varmeoverflate og en naturlig non-stick overflate. Du utnytter varmen fra ovnens grillelement for å oppnå en varme som tidligere var umulig. Stålet ligger 5-7 cm unna en over tusen grader varmekilde (som grillelementene er) og har gjort det siden 80-tallet i hjemmeovner. Gourmetstålet har den unike egenskapen at det både tar imot, lagrer og avgir varmen. Det betyr at du har en arbeidstemperatur på stålet som er ca. 420 grader, noe som tilsvarer en vedfyrt ovn. Les mer her. 

Grill på pizzastein

En pizzastein gjør det mye lettere å få et perfekt resultat når man steker pizza på grillen. Stenen gir undervarme med en gang som er forklaringen til at bunnen blir ekstra strø. Det er viktig at grillen er veldig varm, den bør komme opp til 250ºC. Briketter er å foretrekke ettersom vanlig grillkull brenner opp fort. Fordel brikettene rundt kanten på grillen og legg et par i midten. Eller bruk gassgrill.

Legg pizzasteinen i midten på risten og legg på lokket. Steinen må bli veldig varm før pizzadeigen legges på. Om du ikke har en pizzasteinen går det også bra å bruke en lettsmurt, stor stekepanne som tåler ovnsvarme eller paellapanne. Men tenk på at de er tynnere enn pizzasteinen, så pizzaen blir ferdig fortere. Tenk også på at pizzaene kanskje ikke blir like store. Pizzaene skal stekes med lokket på for å få varme ovenfra også.

Et bakepapir gjør det mye lettere når man skal gli pizzaen over på stenen fra f.eks en stekeplate.