De forskjellige delene av et vinglass oppfyller alle viktige funksjoner, og sammen skaper det perfekte verktøyet når du prøver å drikke vin. Vin er kompleks, og ved å bruke riktig glass kan du oppleve alle nyanser, toner og smaker i vinen.
Bikuben - den viktigste komponenten da den lar deg agitere vinen i glasset, noe som betyr at du frigjør flyktige duftmolekyler og fremhever alle nyansene i vinen. Jo større overflaten på bikuben er, jo lettere er det for disse molekylene å frigjøres. At bikuben smalner mot åpningen, underletter å holde aromaene i glasset.
Stilken - lar deg interagere med glasset uten å komme i kontakt med bikuben, noe som hindrer kroppsvarmen din å varme opp vinen. Stilken gjør også at hendene dine havner så langt unna nesen som mulig.
Kanten - jo tynnere kanten, jo mer upåvirket opplevelse får du av vinen. Glasset Zalto White Wine er et godt eksempel på hvor tynn kanten kan være - i dette tilfellet 0,3 mm tykk.
Glassfargen - alle vinelskere vet at det første du må gjøre er å bedømme vinens farge, klarhet og opasitet på vinen. Derfor er glasset helt gjennomsiktig, uten farge, overflatebehandling eller mønster. Zalto-glassene er laget av krystall og har en grovere overflate enn vanlig glass, noe som skaper mer turbulens i vinen og frigjør flere duftmolekyler. I tillegg kan krystallglass tilvirkes mye tynnere, samtidig som det er sterkere og mer elastisk.
Med røtter fra Venezia har Zalto familien i 6 generasjoner skapt og utviklet det perfekte vinglasset med hjelp av de beste glassblåserne og materialet. Glassene fra Zalto gir deg eleganse, finesse og eksklusivitet - laget av det fineste blyfrie krystallet og formede for å få fram alle nyanser og toner i vinen din. I 6 generasjoner har glassene blitt utviklet for å pynte opp hver eneste detalj og skape det perfekte vinglasset. Tykkelsen på glasset går ned mot 0,3 mm - lett som en fjær og tynn som en nålspiss.