Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Yaxell - Japanske professionelle knive

Yaxells kniver er kjent for sin utrolige kvalitet og ytelse, noe som har gjort dem populære blant både profesjonelle kokker og
lidenskapelige hobbykokker. Hver kniv er laget med presisjon og omtanke, og kjennetegnes av en imponerende skarphet som varer
lenge. Enten du hakker grønnsaker, fileterer fisk eller skjærer kjøtt, gir Yaxell knivene en presis og smidig opplevelse hver gang.
Med Yaxell får du ikke bare et verktøy, men et håndverk som kombinerer tradisjonell japansk knivkunst med moderne teknologi. 

FRIDA RONGE

Frida Ronge – ambassadør Yaxell

Frida Ronge er en visjonær innen nordisk-japansk matlaging. Tidligere var hun kjøkkensjef på restaurant VRÅ i Göteborg, og i dag er hun kulinarisk leder for de kritikerroste restaurantene TAK og UNN i Stockholm og TAK i Oslo. Hun har også skrevet flere kokebøker og lager jevnlig mat i Nyhetsmorgon på TV4 i Sverige. I 2021 kom hun på tredjeplass i Kokkenes kamp.

Da Frida begynte å jobbe som kokk, la hun først og fremst vekt på kvaliteten på råvarene – smak, konsistens og utseende. I dag synes hun det er vel så viktig å vite at råvarene kommer fra bærekraftige kilder for at maten skal smake godt. Dette har blant annet ført til hennes engasjement i The Hunger Project og MSC, der hun sprer kunnskap om bærekraftig matforbruk og fiske. I 2013 ble Frida kåret til Årets Rising Star av White Guide, og i 2017 ble hun kåret til Årets Smakskaper på Restaurantgallaen i Sverige. I tillegg har hun vunnet Karin Franssons mentorpris og en sølvmedalje i verdensmesterskapet Seven Sushi Samurai i London. Frida har også en forkjærlighet for japansk håndverk, ikke minst for Yaxell-knivene som hun er svensk ambassadør for.

YAXELL-SERIEN & TILBEHØR

ZEN

Seriens kokkekniv har tatt førsteplassen i Aftonbladets store knivtest tre år på rad. Knivenes blad består av 37 lag stål, og kjernen er laget av hardt VG10-stål. Bladene har en hamret overflate som er bevart på den øvre delen av knivene. Den nedre delen er polert for å få frem de vakre stålsjiktene. Håndtaket er laget av svart micarta. Materialet er fremstilt ved at linstoff og spesialplast settes sammen under høyt trykk. Resultatet er et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale. Hardhetsgrad: 61 HRC.

RAN

Knivene i RAN-serien består av 69 lag damaskusstål og en kjerne av VG10-stål. De ytre lagene er hamret, slipt og deretter polert for å skape et utrolig fint korn. Håndtaket er laget av svart micarta og satt sammen med kraftige nagler. Materialet fremstilles ved at linstoff og spesialplast presses sammen ved høy temperatur. Det er et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale som føles som tre, men som er vannavstøtende, hardt og hygienisk. I enden av håndtaket er det også en knapp i rustfritt stål som sørger for at kniven er perfekt balansert. Hardhetsgrad: 60-62 HRC.

YO-U

Yo-u er en serie utvalgte knivmodeller i tre lag stål og en kjerne av hardt VG10-stål. Håndtaket er laget av pakkawood, som produseres ved at tre og spesialplast settes sammen under høyt trykk. Materialet er hygienisk og beholder treets struktur. I dette tilfellet er materialet også spesialbehandlet for å oppnå en blendende blank overflate. Hardhetsgrad: 61 HRC.

SUPER GOU

Yaxell Super Gou er en eksklusiv knivserie. Bladet er konstruert av imponerende 161 lag damaskusstål, og kjernen er laget av det japanske pulverstålet SG2. Stålet har et høyt karboninnhold og er svært hardt, noe som gjør at eggen kan slipes til en sylskarp egg. Pulverstålet er omgitt av et mer rustbestandig stål, 80 lag på hver side av eggen. Håndtaket er laget av svart micarta og satt sammen med tre sterke stålnagler. Materialet fremstilles ved at linstoff og spesialplast presses sammen ved høy temperatur. Det er et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale som føles som tre, men som er vannavstøtende, hardt og hygienisk. Håndtaket er festet med tre kraftige stålnagler. I enden av håndtaket er det en knapp i rustfritt stål som sørger for at kniven er perfekt balansert. Hardhetsgrad: 63 HRC.

SUPER GOU YPSILON

Yaxell Super Gou Ypsilon er en videreutviklet versjon av Super Gou. Knivbladene er laget av 193 lag stål, og kjernen er laget av pulverstål SG2. Stålet inneholder en høy andel karbon og er svært hardt, noe som betyr at eggen kan slipes til en sylskarp egg. Bladet har et vakkert damaskusmønster og er gravert med de japanske tegnene for "Super Gou Samurai Spirit". Håndtaket er laget av svart micarta og dekorert med en krysantemum (en blomst som brukes som symbol på det japanske imperiet). Materialet har antibakterielle egenskaper og fremstilles ved at linstoff og spesialplast settes sammen under høyt trykk. Hardhetsgrad: 63 HRC.

TILBEHØR OG VERKTØY

Det er viktig å ta vare på knivene dine og slipe dem regelmessig. Yaxell har et sortiment som omfatter alt fra slipesteiner, knivposer, keramiske slipestenger og knivslipere som egner seg utmerket til dette formålet.

yaxell.png

Yaxell

Yaxell bærer en ekstremt tung arv på sine skuldre. Yaxell kommer nemlig fra den japanske byen Seki som ofte blir omtalt som hjertet i den utrolige japanske knivtradisjonen. Her har man produsert alt fra samurajsverd til kjøkkenkniver i snart 800 år. Det var den tradisjonen som Yaxell i 1932 begynte å bygge videre på. Det er også gjennom å pleie den tradisjonen som Yaxell har blitt en av Japans største knivprodusenter og det er derfor som vi nå får tilgang til den fantastiske skarphet og kvalitet som Yaxells kniver har.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker