Wmf

Med produkter fra WMF er du garantert unike opplevelser med enestående kvalitet. Du finner blant annet den vakre og elegante Skyline-serien, som uten tvil vil pryde ethvert kjøkken.

Og er du på jakt etter den perfekte gaven? WMF har noe for enhver smak – enten det er til innflytningsfest, bryllup eller til den vennen som har alt. Fra eksklusive vannkokere til stilige bestikksett – det er enkelt å gi noe som både er nyttig og vakkert. En gave fra WMF er mer enn en ting – det er en oppmerksomhet med stil og omtanke.

Wmf
Loading...

Inviter til middag med WMF

Når kveldene blir mørkere og luften litt kjøligere, er det den perfekte tiden for middag og hygge. WMF kombinerer tidløs design med smarte funksjoner i materialer av høyeste kvalitet. Her byr vi på en enkel oppskrift med trykkokt paprika – slik at du kan nyte mer av selskapet rundt bordet.

Trykkokt paprika med potetpuré og gresskar- og pankocrisp

Her får søt paprika utvikle smaken langsomt i trykkokeren, servert med silkemyk potetpuré og et sprøtt topping av gresskarkjerner, panko, lime og persille. En kombinasjon av myke og sprø teksturer som både overrasker og varmer – perfekt å servere når du vil imponere uten at det blir komplisert.

Tilfør god design og kvalitet til kjøkkenet ditt

Enten det gjelder kniver, bestikk, gryter, stekepanner eller mindre kjøkkenapparater, streber WMF etter å gi deg unike produkter av høy kvalitet med sofistikert design.
WMF har levert kvalitetsprodukter til kjøkken verden over i 170 år og er i dag det største merket i Tyskland for husholdningsartikler.

Kjøkkenapparater

KITCHENminis er en serie elektriske apparater som er utviklet for å imøtekomme mindre husholdninger eller mindre kjøkken. Produktene er utformet for å spare plass, ressurser og energi samtidig som funksjonaliteten og ytelsen holdes høy.

Bestikk

WMFs bestikk finnes i en mengde utførelser. Du kan føle deg trygg på at det finnes en stil som matcher nettopp din smak. Bestikkene er laget av slitesterkt og elegant Cromargan® 18/10 rustfritt stål som er resistent mot matsyrer, korrosjonsfritt og i tillegg tåler oppvaskmaskin.

Kokekar

Fine råvarer fortjener førsteklasses kjøkkenutstyr. WMFs gryter og kasseroller er laget av robust og holdbart Cromargan® - 18/10 rustfritt stål. Bare de beste materialene er gode nok i WMFs produkter.

Loading...

Sett smak på høsten med omami av sopp, søtt gresskar og sprø røde epler

En herlig høst med alle de gule og røde fargene, for ikke å snakke om den friske luften. Så herlig! Det er også en årstid full av godsaker som sopp, epler og gresskar. Selv om halloween ikke er helt her enda, er den like rundt hjørnet.

Det er på tide å kose seg innendørs! La oss starte med en varmende og kremet gresskarrisotto (oppskrift nedenfor). Har du epler eller kanskje sopp å bruke? Ja, i år har det vært et veldig godt soppår. Tørkeovner er en effektiv og enkel måte å ta vare på det du har plukket i hagen og skogen på. 

Gå heller ikke glipp av guiden vår om hvordan du lager barer i en tørkeovn og selvfølgelig hvordan du utnytter den best mulig til bær, frukt og sopp.

Tørking av mat er en trend!

Kanskje fordi det er en enkel måte å utnytte sesongens godbiter på, det forlenger holdbarheten (opptil to år!) og det er lommebokvennlig. Hvor godt er ikke tørkede bær som snacks, i matlagingen eller som pålegg til frokost? Men ganske dyre når du kjøper dem i butikken. Da er det bedre å gjøre det selv, og hvorfor ikke benytte anledningen til å lage barer eller bærgodteri direkte i tørkeovnen!

Med en moderne tørkeovn kan du tørke all slags mat som frukt, bær, grønnsaker, sopp, urter og blomster. Til og med fisk for de som ønsker det. Tørkeprosessen, som kan sammenlignes med matlaging ved svært lave temperaturer, bevarer både smak og næringsstoffer i maten. På denne måten bidrar tørkeovnen til både bedre helse og økonomi.

1. Fyll skapet med sesongens favoritter og spar penger:

Når du tørker overflødig frukt og grønt forlenger du holdbarheten. For enkelte matvarer med så mye som opptil to år (og det liker man jo!). Men tenker du – "jeg har jo ingen stor hage med frodige bærbusker eller frukttrær". Ingen fare, uansett om du har hage eller ikke kan det være smart å benytte anledningen til å hamstre når favorittene dine er i sesong og prisen er lavere i butikken. På denne måten kan du fylle skapet med både sommerens og høstens råvarer. Mye av den tørkede maten kan også rehydreres med vann for deretter å tilsettes i gode gryter, supper og sauser.

2. Naturlige og effektive matvarer

Når du tørker selv får du 100% kontroll på hva du putter i deg – ingen tilsetningsstoffer. Tørkingen krever bare én eneste ingrediens, og det er den du tørker. Tørkede tørrvarer tar også mye mindre plass, ofte blir råvarene mindre enn en sjettedel av sin opprinnelige form. Plasseffektivt! Det kreves heller ingen strøm for å oppbevare dem i form av kjøleskap og fryser. Viktig bare at du sørger for å oppbevare dem i rene og tørre beholdere. Redusert vekt og størrelse gjør også disse godsakene perfekte for vandring og camping.

3. Tenk på dette når du velger tørkeovn

En bra tørkeovn er enkel å bruke og sikker for formålet. Du leter etter en som gir jevn temperatur og et godt luftstrøm rundt maten. Risikoen for bakterievekst er svært lav i motsetning til andre tørke- og konserveringsmetoder. Legg opp passende store biter på brettene i tørkeovnen din og still inn timeren. Så kan du rolig gå og gjøre annet, for ovnen slår seg av selv når den er ferdig.

Tørk skogens favoritter - Blåbær og sopp!

Våre nordiske skoger er fulle av sopp og bær. Plukk dem så du kan tørke dem og deretter bruke dem i de kjøligere månedene av året.

Bær

Her er noen enkle tips til hvordan du tørker bær for best mulig resultat.

  • Blåbær blir ofte omtalt som superbæret, og det med god grunn. Det er nemlig proppfullt av helsefremmende egenskaper. Næringsinnholdet er høyt med vitaminer, mineraler og antioksidanter.

  • Fordel bærene (hele) på tørkebrettene og tørk dem ved ca. 40 grader i ca. 12 timer. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men de er klare når de er helt tørre. Oppbevar dem deretter på et tørt sted uten sol i opptil to år! Nyt dem til frokost, i smoothies og bakverk.

  • For å lage barer eller bærgodteri er det bare å blande bærene med ingredienser etter eget valg. Det kan være annen frukt, krydder, frø og nøtter. Spre dem deretter ut som strimler på tørkebrettet, eller velg en tørkeovn med medfølgende bakepapir for barer.

Det er faktisk veldig enkelt å gjøre, og selvfølgelig veldig velsmakende!

Sopp

I skogene våre har vi mange fine matsopper som kan brukes i matlagingen året rundt. I tørket tilstand har de en veldig god soppsmak, noe som gjør dem til perfekte smaksforsterkere i favorittoppskriftene dine. Soppen holder seg dessuten svært lenge hvis den oppbevares tørt.

På tide å tørke sopp? Slik gjør du:

  1. Fjern sopp som ikke er hel, ren eller ser gammel ut.

  2. Skjær de større soppene i ca. 0,5 cm tykke skiver.

  3. Spred dem deretter ut på tørkebrettet. For å få best mulig luftgjennomstrømning bør du ikke bruke tø

  4. Tørk dem ved ca. 50 grader i 8-10 timer. Dette gjelder for de fleste typer sopp, men hvis du vil være sikker - gjør et Google-søk for akkurat din type. Som nevnt tidligere kan det variere litt fra tørkeovn til tø Men det viktigste er alltid at de er helt tørre før du tar dem ut. Et tips er å knekke dem, og det skal komme et lite "knips" - da vet du at de er klare!

  5. For best mulig oppbevaring: bruk en lufttett glasskrukke.

Høstlig og varmende pumparisotto

Klar til å nytes på under 20 minutter! Hva smaker vel bedre enn en kremet risotto med gresskar på denne tiden av året. Oppskriften er laget for at du raskt og enkelt skal kunne tilberede et varmende måltid. Til din hjelp har du WMFs trykkoker. Maten blir nemlig saftig og velsmakende i den, og i tillegg beholdes næringen i maten ekstra godt med en trykkoker!

Portioner: 4
Tilberedningstid: 8 minutter
Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Ingredienser

  • 1 ts Olivenolje

  • 150 g Løk

  • 400 g Gresskar (Butternut squash)

  • 300 g Arborioris

  • 700 ml Grønnsaksbuljong

  • 50 g Parmesan

Slik gjør du

  1. Tilsett olje i kasserollen.

  2. Skjær løken tynt.

  3. Skrell gresskaret og fjern frøene, samt skjær det i 1,5 cm store terninger.

  4. Sauter løk og gresskar i trykkoker.

  5. Deretter tilsettes risen. Bland godt.

  6. Tilsett buljong. Rør om.

  7. Sett en timer på 8 minutter og slå på trykkokeren.

  8. Krydre med salt og svart pepper. Smak til.

  9. Riv rikelig med parmesan, rør om - Server!

Wmf

Kjøp gryter, stekepanner, kniver, bestikk eller kjøkkenmaskiner fra WMF online hos oss på Bagaren og Kokken. Vi har et både bredt og stort sortiment på eget lager som gjør at vi kan levere raskt og smidig.

WMFhar levert kvalitet til kjøkkenet i over 160 år og er i dag en av Europas største produsenter innen produksjon av rustfrie kjøkkenutstyr. Selskapet ble grunnlagt i byen Geislingen i Sør-Tyskland i 1853 og har siden da strøket etter å gi maksimal nytelse til hjemmekokker, både ved bordet, komfyren og benken. Deres produkter dekker hele opplevelsen fra de første forberedelsene på kjøkkenet til den ferdige retten på bordet. Alt fra kaffemaskiner, kniver, vannkokere, stekepanner til bestikk og tallerkener kan finnes i WMFs sortiment.

Wmf