Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Vitaminer

Februar = forkjølelsesmåneden – få i deg mest mulig av vitaminer

I disse kalde tider blir det lett forkjøleseskaos i hjemmet. Juicebarer er mer populære enn noensinne, men med det riktige utstyret kan du presse dine favorittdrikkevarer hjemme på kjøkkenet – lavt pris, raskt og enkelt. En smoothie passer bra til frokost eller som snack etter trening mens en juice kan pigge opp når du er fysen og vil ha noe søtt. Forskjellen mellom en juice og en smoothie er oftest fibrene. Når du gjør en smoothie blender du frukt og grønnsaker hele hvilket gjør at fibrene beveres. Du blir forsyntere og får i deg mere næring mens en juice hverken inneholder skall eller fruktkjøtt. Nedenfor har vi samlet tips och produkter som hjelper deg å holde deg frisk!

HVA SKAL JEG VELGE?

Slowjuicer

En slowjuicer presser sakte ut væsken ur frukten eller grønnsaken gjennom et filter med en hastighet på omtrent 40 – 90 omdreininger i minuttet. Takket være denne skånsomme utvinningsmetoden får du en klar juice uten så mye skum. På grunn av det lave omdreiningsantallet er en slowjuicer mye stillere enn en råsaftsentrifuge. Derimot tar det lenger tid å utvinne samme mengde juice. Fordi at juiceutvinningen er så skånsom inneholder den ferdige juicen mindre oksygen. Dette gjør at den holder seg bedre i kjøleskapet. Pressemetoden gir også meget lite skum og en klarere juice.

I slowjuiceren passer det best å ha i myke frukter og grønnsaker, men det går selvfølgelig også bra å putte i bladgrønnsaker, urter og mellomharde frukter som epler. En sterkere modell kan også klare harde grønnsaker som gulrot og rødbeter.

Anvend gjerne fruktmassen som blir over til grønnsakskaker, falafels eller kaker!

Råsaftssentrifuge

Med en råsaftsentrifuge får du mye mere styrke og også mulighet å gjøre juice av både grønnsaker og hardere frukter som eple og pærer. Maskinen utvinner juicen gjennom å slynga frukten mot et mye fint rivjern med en utrolig høy hastighet, ca 10 000 – 20 000 omdreininger i minuttet. På grunn av den høye hastigheten opptar juicen en hel del oksygen og har derfor vanskligere å holde igjen næringen når den står lang tid og kjøles. Juicen blir ikke heller like klar fordi at bittesmå biter av fruktkjøttet iblant følger med, hvilket gjør juicen litt grumsete. Dette er selvfølgelig avhengig av hvilken frukt eller grønnsak du anvender.

Anvend fibermassen som blir over til å lage grønnsakskaker eller gulrotskake!

Mikser & blender

Blenderen kan du anvende om du vil lage smoothies fordi at den ikke sorterer bort fibrene i frukten och grønnsakene. Fordi at en blender anvender kniver i steden for å sentrifugere eller presse kan du knuse is eller frosne bær og grønnsaker. Det gir en tykkere konsistens med mer fiber, hvilket är bra for fordøyelsen.

Her brukes hele frukten og ingenting kastes! Den kan anvendes til mye mere enn hva du kanskje tror, alt fra pesto til piña colada. Vil du ha en maskin som klarer alt, og da mener vi alt: knuse nøtter og is, lage iskrem eller varme suppe direkte i blenderen da skal du ha en high speed blender fra Blendtec eller Vitamix. Litt dyrere - men en fantastisk investering

3 RASKE & SUNNE SMOOTHIES

Grønn smoothie, 2 porsjoner

  • 1 middels stor lime (90 g)
  • 1 middels stort eple (150 g)
  • 1/2 agurk (130 g)
  • 1/2 middels stor avokado (125 g)
  • 320 ml kokosvann
  • 30 g babyspinat
  • 1 ts fersk, finreven ingefær
  • 50 g sped grønnkål

Gjør slik: Skrell og ta vekk kjernene ur limen. Hakk fruktkjøttet grovt og gjør etterpå detsamme med eplet, agurken og avokadoen. Blend ingrediensene til en myk smoothie. Fordel i to glass og topp gjerne med knust is. Server direkte.

TIPS! Anvend flera forskjellige  grønnsaker og frukter som salat, pære eller honningsmelon. Velg sped grønnkål så slipper du ta vekk de harde stilkene. Toppe gjerne smoothien med ristet kokos og hvite eller svarte chiafrø.

Tropisk fruktsmoothie, 2 porsjoner

  • 1 1/4 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 liten ananas (450 g) i grova biter
  • 1 dl fersk, silet pasjonsfuktjuice (du behøver omtrent 5 pasjonsfrukter)
  • 2 1/2 dl light yoghurt
  • 1 ss hveteskudd

Gjør slik: Blend ingrediensene til en myk puré. Hell opp i glass og topp gjerne med knust is og skivet pasjonsfrukt.

Oppfriskende frukt- og grønnsaksjuice, 2 porsjoner

  • 2 store rødbeter (400 g) i grova biter
  • 2 ansede selleristilker (200 g)
  • 130 g mangoldblad
  • 2 stora grønne epler (400 g) i grove biter
  • 2 1/2 dl blad fra bladpersille
  • 1 mellomstor sitron (140 g) i båter
  • 20 g skrellet, fersk ingefær

Gjør slik: Kjør ingrediensene gjennom en råsaftsentrifuge ned i en kanne. Rør om og server direkte.

TIPS! Råsaftsentrifugen gir en fiberrik og sunn juice. Server den direkte for å gjøre det meste av alle næringsstoffer fra fruktene og grønnsakene.

OPPSKRIFTER

Blomkåls- og linsesalat fra Mellomøstern

Dette er en rett med intressante smaker – søte, varme og spicy – og den får deg å føle deg
forsynt uten
å være tung. Dessuten ser den imponerende ut uten å være rar eller komplisert.

Du behøver:

4 porsjoner

  • 1 blomkålshode
  • 4 ss kaldpresset olivenolje
  • ½ ts malt spisskum
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • En klype cayennepepper
  • Havssalt og nymalt svartpepper
  • 5 dl (400 g) kokte belugalinser eller grønne linser
  • 1 liten rødløk, skrellet
  • 12 ferske eller tørkede dadler, med kjernene fjernet
  • 1 1/2 dl (75 g) mandel, ristet
  • 100 g mâche eller babyspinat

Kremt tahinidressning

  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss vann
  • 2 ts flytende honning
  • Havssalt og nymalt svartpepper

Gjør slik:

  1. Varm oven til 225° og kle en bake med bakeplatepapir. Del blomkålen i små buketter og legg dem i en skål. Ha over olivenolje og dryss over spisskum, kanel og ingefær. Salt og peppre og bland godt. Legg blomkålsbukettene på platen og rist dem i ovnen i 20–25 minutter eller til det at blomkålen er myk og gylne.
  2. Ta ut blomkålen ur ovnen og la den svalne.
  3. Legg alle ingredienser til dressingen i en serveringsskål, salt och peppre og pisk til alt er blandet sammen. Legg i de kokte linsene og bland godt.
  4. Skiv rødløken tynt. Skiv dadlene tynt på diagonalen og grovhakk mandelen. Legg halvparten av daddlene og mandelen i serveringsskålen sammen med blomkål, rødløk og mâche. Bland godt og dryss over resten av daddlene og mandelen.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40