Juicebarer er mer populære enn noensinne, men med det riktige utstyret kan du presse dine favorittdrikkevarer hjemme på kjøkkenet – lavt pris, raskt og enkelt. En smoothie passer bra til frokost eller som snack etter trening mens en juice kan pigge opp når du er fysen og vil ha noe søtt. Forskjellen mellom en juice og en smoothie er oftest fibrene. Når du gjør en smoothie blender du frukt og grønnsaker hele hvilket gjør at fibrene beveres. Du blir forsyntere og får i deg mere næring mens en juice hverken inneholder skall eller fruktkjøtt. Nedenfor har vi samlet tips och produkter som hjelper deg å holde deg frisk!
Juicebarer er mer populære enn noensinne, men med det riktige utstyret kan du presse dine favorittdrikkevarer hjemme på
kjøkkenet – lavt pris, raskt og enkelt. En smoothie passer bra til frokost eller som snack etter trening mens en juice kan pigge
opp når du er fysen og vil ha noe søtt. Forskjellen mellom en juice og en smoothie er oftest fibrene. Når du gjør en smoothie
blender du frukt og grønnsaker hele hvilket gjør at fibrene beveres. Du blir forsyntere og får i deg mere næring mens en juice
hverken inneholder skall eller fruktkjøtt. Nedenfor har vi samlet tips och produkter som hjelper deg å holde deg frisk!
En slowjuicer presser sakte ut væsken ur frukten eller grønnsaken gjennom et filter med en hastighet på omtrent 40 – 90 omdreininger i minuttet. Takket være denne skånsomme utvinningsmetoden får du en klar juice uten så mye skum. På grunn av det lave omdreiningsantallet er en slowjuicer mye stillere enn en råsaftsentrifuge. Derimot tar det lenger tid å utvinne samme mengde juice. Fordi at juiceutvinningen er så skånsom inneholder den ferdige juicen mindre oksygen. Dette gjør at den holder seg bedre i kjøleskapet. Pressemetoden gir også meget lite skum og en klarere juice.
I slowjuiceren passer det best å ha i myke frukter og grønnsaker, men det går selvfølgelig også bra å putte i bladgrønnsaker, urter og mellomharde frukter som epler. En sterkere modell kan også klare harde grønnsaker som gulrot og rødbeter.
Anvend gjerne fruktmassen som blir over til grønnsakskaker, falafels eller kaker!
Med en råsaftsentrifuge får du mye mere styrke og også mulighet å gjøre juice av både grønnsaker og hardere frukter som eple og pærer. Maskinen utvinner juicen gjennom å slynga frukten mot et mye fint rivjern med en utrolig høy hastighet, ca 10 000 – 20 000 omdreininger i minuttet. På grunn av den høye hastigheten opptar juicen en hel del oksygen og har derfor vanskligere å holde igjen næringen når den står lang tid og kjøles. Juicen blir ikke heller like klar fordi at bittesmå biter av fruktkjøttet iblant følger med, hvilket gjør juicen litt grumsete. Dette er selvfølgelig avhengig av hvilken frukt eller grønnsak du anvender.
Anvend fibermassen som blir over til å lage grønnsakskaker eller gulrotskake!
Det blir bare mer og mer populært å ha fokus på næring og helse. Boostende juicer, probiotika for tarmhelsen og mat som er bra for immunforsvaret. Her deler vi med oss av tre næringsrike oppskrifter!
En ingefærshot om dagen sies at det gjør susen for fordøyelsen og motvirker forkjølelse. Det liker vi! Denne oppskriften gir deg en en halvliter ferdig drikke og holder i ca 1-2 uker i kjøleskapet.
En shot fylt med vitaminer og antioxidanter!
Gjør slik: Kjør ingrediensene gjennom en råsaftsentrifuge ned i en kanne. Rør om og server direkte.
TIPS! Råsaftsentrifugen gir en fiberrik og sunn juice. Server den direkte for å gjøre det meste av alle næringsstoffer fra fruktene og grønnsakene.