Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Pakk sekken og kle deg varmt - nå er det klart for en herlig utflukt med Emilia! Maten smaker jo alltid
bedre ute i frisk luft, så her har vi samlet produkter som passer perfekt når du skal lage mat utendørs.
Emilia Nilsson deler også med seg sine beste tips for en vellykket utflukt, pluss fire herlige oppskrifter,
inkludert Muurikkas "picnic in a bag" og et vaffeljern for åpen ild!

Emilias tips for matlaging på tur

Forberedelser er nøkkelen til en vellykket og morsom utflukt. Å dra ut med familien og lage mat over åpen ild skal være en koselig opplevelse! Jeg forbereder mye på forhånd. Alt som kan legges i mattermosen er perfekt å ta med på turen der du ikke har planer om å lage et bål! Da er det enkelt å sette seg ned og spise med en gang, for eksempel på en skitur!

Varme smørbrød er en genial idé som kan varieres i det uendelige! Kanskje du har noen rester som du kan bruke, en grillet kylling eller en god tomatsaus? Eller bare lag en vegetarisk variant med en god pesto. Her finner du oppskriften på en herlig sandwich som både store og små vil elske - Grilled cheese med hvitløk og persille!

Noen gode ting å pakke med seg: Husholdningspapir og søppelposer for oppvask; du vil ikke ha skitt og søl i sekken! En flaske med varmt vann er perfekt for å holde maten varm i sekken når det er kaldt ute. Det er også praktisk for rask oppvask og håndvask!

Gulasjsuppe

8 porsjoner

Du trenger:

  • 500 g kjøttdeig, storfe eller viltkjøtt passer perfekt
  • 5 ss olje
  • 1 gul løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/4 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 4 poteter
  • 2 paprika
  • 4 ss tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 500 g knuste tomater
  • 4 ss paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 krm cayennepepper
  • salt
  • pepper
  • 2 ss honning

Urtesaus:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 krukke timian
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Varm en gryte og tilsett olje. Brun kjøttdeigen. Skjær løken, potetene, selleriroten, paprikaen, gulrøttene i terninger og finhakk hvitløken.
  2. Tilsett løk og hvitløk i kjøttdeigen og la løken bli myk. Tilsett de resterende grønnsakene og tomatpuré, stek litt til, og tilsett deretter de knuste tomatene.
  3. Tilsett også krydder, buljongterning og vann. La det småkoke til rotgrønnsakene er ferdige. Smak til med salt, pepper og honning.
  4. Hell over i en mattermos for å ta med i ryggsekken.
  5. Urtesaus: Finhakk timian, rør det sammen med crème fraiche, og tilsett salt og pepper. Hell over i en boks som er lett å ta med.

Grilled cheese med hvitløk og persille

4 porsjoner

Du trenger:

  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 50 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 krukke persille
  • Salt
  • 4 dl revet mozzarella

Slik gjør du:

  1. Forbered smøret før du drar ut på tur!
  2. La smøret bli romtemperert. Finhakk hvitløken og persillen, rør det inn i smøret og tilsett litt salt.
  3. Smør et lag med hvitløkssmør på begge sidene av brødet, fyll det med mozzarella. Varm en stekepanne og tilsett litt ekstra smør, stek brødet til det er gyllent og osten smelter. Del brødet i midten og spis sammen med gulasjsuppen eller bare for seg selv!

Belgiske vafler med multesyltetøy & lettvispet krem

Du trenger:

12 stykker

  • 100 g smør
  • 25 g gjær
  • 4,75 dl melk
  • 0,75 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 2 krm vaniljepulver
  • 7 dl hvetemel
  • 3 egg
  • Smør til steking

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i den varme melken og smøret.
  2. Bland i salt, sukker, vanilje og mel i bollen.
  3. Separer eggeplommer og eggehviter, rør eggeplommene inn i røren. Visp eggehvitene til et stivt skum og vend det inn i røren.
  4. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la den heve i 30 minutter.
  5. Varm opp vaffeljernet, smør det med en klatt smør og hell i røren. Stek til vaflene er gylne og lyse, da er de gjennomstekte.
  6. Server med multesyltetøy og krem!

Tips! Hell røren i en termos, men ikke fyll den helt opp – bare til halvparten. Dette er fordi røren vil heve, og det kan skape for mye trykk i termosen hvis den er helt full.

 

Varm sjokolade med mammas knasende sjokoladesaus

6 porsjoner

Mammas knasende sjokoladesaus:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl fløte
  • 1/2 dl lys sirup
  • 3/4 dl kakao
  • 1 krm vaniljepulver
  • 50 g smør
  • 1 klype flaksalt

Varm sjokolade:

  • 2 dl melk per person
  • 2,5 ss sjokoladesaus per person
  • Lettpisket krem til servering

Slik gjør du:

  1. Sjokoladesaus: Tilsett alle ingrediensene til sjokoladesausen i en kjele og rør sammen. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. La det avkjøles.
  2. Varm sjokolade: Varm opp melken og visp inn sjokoladesausen. Hell det i en kopp og topp med lettpisket krem og litt ekstra sjokoladesaus.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker