Det er mange spennende retter å prøve for deg som har bestemt seg for å spise
mer vegetarisk, men hvis det føles skummelt, kan vi fortelle at vegetarisk husmannskost
er en fin mulighet og er slett ikke komplisert! Den viktigste delen av en matrett trenger ikke
å være selve råvaren, men heller smak og utførelse. Prøv å ta de klassiske rettene du vanligvis
lager og bytt ut kjøttet med et vegetarisk alternativ. I dag har substituttene og teknikken
for å tilberede fleksitariansk mat utviklet seg så mye at det er enklere enn du tror.
Det er mange grunner til å spise mer bønner, linser og erter. De er proteinrike, billigere og kan varieres i det uendelige. Supergodt å blande i gryter og supper eller som et flott tilskudd til høstsalaten, og tilsetter du bønner eller linser i deigen blir brødet enda mer saftig og næringsrikt. Hvis du ikke orker å bløtlegge og koke de selv, finnes det nok av varianter på boks eller i papiremballasje.
I dag brukes bare en tredjedel av en brokkoliplante, selv om en stor del av den er fullt spiselig og nyttig, inkludert stilk og blader. Stilken er veldig god å skjære opp og woke - med en herlig tyggemotstand. Koker du den, må den kokes en stund lenger enn bukettene. I USA selges brokkoliblader som sitt eget fullverdige produkt. Gulrottoppene kan lages til en god pesto.
1. Kok en chutney, gjerne på en blanding av røde, gule og grønne tomater. Perfekt til ostetallerkenen.
2. Lag tomatsyltetøy smaksatt med sitron og ingefær. Perfekt til scones og grovt fullkornsbrød.
3. Frys ned de grovhakkede tomatene. Perfekt å blande inn i den vegetariske sausen eller i vinterens gode gryteretter og slow cooks. Du kan også dele dem og tørke dem i ovnen.
Skaff deg en allsidig mandolin og kutt alt - kål, rotgrønnsaker og andre grønnsaker - veldig tynt, så blir de seende ut akkurat som salatblader.
Behold flere av de viktige næringsstoffene i maten og spar mye tid med en trykkoker – noen ganger over 80 % av den normale koketiden!
En grønnsakskniv har en avrunding som gjør at den kan beveges i vuggende og kontrollerte bevegelser, noe som fører til enkel grønnsakshakking!
Samle alle ingrediensene til en komplett middag på et stekebrett og la ovnen gjøre all matlagingen!
Du trenger:
4 porsjoner
Til servering
Fremgangsmåte:
Du trenger:
4 porsjoner
Fremgangsmåte:
Du trenger:
4 porsjoner
Tomatsaus
Fremgangsmåte: