Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Sprudlende kjærlighet og lykkerus. Valentinsdagen er en perfekt anledning til å vise litt ekstra takk-
nemlighet til noen du setter særlig mye pris på! Lurer du på hvordan du kan skape en hyggelig atmosfære
under middagen? Hva du skal lage? Leter du etter gaveinspirasjon? Ingen grunn til bekymring, her kan du
finne noen svar!

omtenksom gave

Tips 1: Dekk bordet ekstra fint

For å få den lille gullkanten på Valentinsdagen din, kan du bruke litt ekstra tid på borddekkingen. Legg
en duk på bordet, tenn noen lys (gjerne både høyt og lavt) og ta frem litt mer servise enn vanlig. Plasser
forrettstallerken, middagstallerken, forrettbestikk, bestikk, vinglass og vannglass. Pynt litt til med servietter
og roser i en høy vase. Selv om Valentinsdagen faller på en ukedag, kan litt ekstra kjærlighet lagt til i bord-
dekningen resultere i en virkelig luksuriøs romantisk atmosfære.

Tips 2: Veien til hjertet sies å gå gjennom magen

Nyt en lang middag. En klassiker når det kommer til romantisk mat er pasta, så du kan prøve å lage din
egen pasta! Vi vil gjerne anbefale en kremet saus til denne anledningen. Oppskriften finner du nederst på
siden. Sjømat er et annet godt alternativ. Vår produktekspert Christoffer anbefaler Moules-skjell eller et
sjømatfat for litt ekstra teft.

Tips 3: Imponer med en dessert i kjærlighetens tegn

Et hett tips (og kanskje også et must?) på Valentinsdagen er sjokolade. For et ekstra romantisk preg,
kan du lage en sjokolademousse med hasselnøtt-krokan i hjerteformede bakeformer. Oppskriften finner
du nederst på siden.

OPSKRIFT

Ricotta pasta med soyabønner

En kremet og smakfull pastarett med ricotta, soyabønner og sitron.

De trenger:

2 porsjoner

  • 250 g tagliatelle
  • 1 ss olje
  • 1 ss salt
  • 125 g soyabønner, frosne
  • 75 g bladspinat, fersk
  • 3 små vårløker
  • 1 sitron
  • 250 g ricotta
  • 1 ss honning
  • salt
  • svart pepper

Topping

  • fersk basilikum
  • pinjekjerner
  • flytende honning
  • chiliflak
  • flaksalt
  • sitron

Slik gjør du:

  1. Legg frosne soyabønner i en bolle.
  2. Finhakk løk og spinat.
  3. Riv skallet av sitronen.
  4. Kok pastaen, med olje og salt, etter anvisningen på pakken.
  5. Ta 1 dl kokende pastavann og hell over bønnene.
  6. Sil pastaen og sett til side mens du lager sausen.
  7. Hell olje i en kasserolle og sett på middels varme. Tilsett løk, spinat og sitron. Stek i noen minutter.
  8. Tilsett bønnene med vann og rør. La småkoke i noen minutter.
  9. Tilsett ricotta, honning, svart pepper og salt. Rør og smak til. Tilsett mer salt om nødvendig.
  10. Vend pastaen i og rør godt. Topp med fersk basilikum, pinjekjerner, honning og krydder.

Enkelt og godt!

Mørk og lys sjokolademousse med hasselnøttkrokan

Hva sier du om en luftig og kremet to-lags sjokolademousse servert med en smakfull og knasende
hasselnøttkrokan? Velg din favorittsjokolade og inviter noen du liker. Det går fint å bytte ut hasselnøttene
med andre nøtter. Moussen kan tilberedes i god tid og oppbevares i fryseren frem til servering.

Du trenger:

6-7 hjerter

Lag 1

  • 100 g mørk sjokolade, min 55%
  • 1 3/4 dl fløte

Lag 2

  • 100 g lys sjokolade, ca. 35 %
  • 1½ dl fløte

Hasselnøttkrokan

  • 1 dl sukker
  • 1 dl hasselnøtter

Slik gjør du:

Lag 1

  1. Finhakk sjokoladen og ha i en bolle sammen med 3/4 dl fløte. Smelt forsiktig i mikrobølgeovnen, rør forsiktig og avkjøl litt.
  2. Visp fløten lett, til den akkurat begynner å få litt volum, men fortsatt er rennende.
  3. Vend inn kremen med en slikkepott og bland til du har en jevn krem.
  4. Fordel røren i formen og bank den forsiktig mot bordet for å ta bort luftbobler. Sett i fryseren og la den stivne i ca. 3 timer.

Lag 2

  1. Finhakk sjokoladen og ha i en bolle sammen med ½ dl fløte. Smelt forsiktig i mikrobølgeovnen, rør forsiktig og avkjøl litt.
  2. Visp fløten lett, til den akkurat begynner å få litt volum, men fortsatt er rennende.
  3. Vend inn kremen med en slikkepott og bland til du har en jevn krem.
  4. Fordel røren oppå den mørke sjokoladen i formene og jevn til. Sett i fryseren og la den stivne i minst 3 timer.

Krokan

  1. Finhakk nøttene.
  2. Hell sukker i en stekepanne og sett på middels varme. Når sukkeret har smeltet, ta pannen av varmen og bland inn nøttene.
  3. Rør godt og hell deretter blandingen over på et brett med bakepapir, flat ut og avkjøl.

Servering

  1. Ta formen ut av fryseren og vend ut hvert sjokolademoussehjerte på en tallerken.
  2. La moussen tine i 10 minutter og dryss deretter over hasselnøttkrokan og eventuelle bær.

Enkelt og godt!

INSPIRASJON

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker