Luksusbrunch med WMF
Måltidet mellom frokost og lunsj er helt klart utformet for et øyeblikk av luksus og nytelse. Vi kaller det brunch.
Selvfølgelig er det som tilbys aller viktigst, men også hvordan det gjøres. Sørg for å forberede så mye som mulig, slik at du kan sitte og kose deg sammen med gjestene dine.
Planlegg innholdet, lag oppskrifter og gjør innkjøpene i god tid før selskapet. Dekorer bordet, gjerne med friske blomster, og sett frem det som ikke må være kaldt. Sett også frem fine treskjærebrett sammen med kniver slik at grønnsaker, frukt og brød enkelt kan skjæres opp ved bordet.
Gjør det enklere ved å blande eventuelt pannekakerøre på forhånd, la den stå og svelle, og stek først når gjestene har ankommet. Bland smoothie en time i forveien og la den stå i kannen. Tilsett is og miks glatt når det er tid for å helle opp, så får alle en godt avkjølt smoothie.
Plasser brødristeren på bordet for enkel innstilling av ønsket ristet grad og rask servering. Brygg kaffen direkte i en termos så kan alle sette seg ned og fylle koppene sine i ro og mak.
For et perfekt luftig kaféskum er melkeskummeren en selvfølge. Sett den på bordet og la gjestene velge den typen melkedrikk de foretrekker. Sørg også for å legge frem noen biter med fin sjokolade for den som vil lage luksuriøs varm sjokolade direkte i skummeren!
Hyggelig brunch!
)
)
)
)
)
)
Bananpannekaker
ca 8 stk
Du trenger
2 stk bananer
2½ dl mel
½ ts bakepulver
1 ts kanel (kan utelates)
1 krm salt
Smør eller olje til steking
Gjør slik
Skrell og del bananene i mindre biter og mos dem.
Tilsett egg, bakepulver, kanel og salt og visp til en røre.
Varm opp pannen og smelt smør. Øs i pannekaker i ønsket størrelse og stek til kantene får farge og snu. Stek til hele pannekakene har fått farge.
Server gjerne med lønnesirup og friske bær.
)
)
)
)
)
)
Smoothie
Ca 1 liter
Du trenger
2 stk bananer
1 stk avokado
150 g ananas
2 dl yoghurt
1½ dl kokosvann
Gjør slik
Skrell og del fruktene i mindre biter.
Hell alle ingrediensene i blenderen og miks til det er jevnt.
Fordel i glass.
Tips!For en iskald smoothie kan du tilsette isbiter eller bruke for eksempel frossen ananas.
)
)
)
)
Legg til god design og kvalitet på kjøkkenet
Enten det gjelder kniver, bestikk, gryter, stekepanner eller mindre kjøkkenapparater, streber WMF etter å gi deg unike produkter av høy kvalitet med sofistikert design.
WMF har levert kvalitetsprodukter til kjøkken verden over i 170 år og er i dag det største merket i Tyskland for husholdningsartikler.
)
Kjøkkenapparater
KITCHENminis er en serie elektriske apparater som er utviklet for å imøtekomme mindre husholdninger eller mindre kjøkken. Produktene er utformet for å spare plass, ressurser og energi samtidig som funksjonaliteten og ytelsen holdes høy.
)
Bestikk
WMFs bestikk finnes i en mengde utførelser. Du kan føle deg trygg på at det finnes en stil som matcher nettopp din smak. Bestikkene er laget av slitesterkt og elegant Cromargan® 18/10 rustfritt stål som er resistent mot matsyrer, korrosjonsfritt og i tillegg tåler oppvaskmaskin.
Smaksett høsten med soppens umami, søt gresskar og sprø røde epler
UThe translation of "nderbara" from Swedish to Norwegian is "herlige".høst med all sin fargeThe word "prakt" in Swedish translates to "prakt" in Norwegian as well. The format, case, and brevity remain unchanged.Sure! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.gule og røde nyanseroch (Note: "och" is Swedish for "and," and the Norwegian equivalent is "og." However, since you requested to keep the format and brevity intact, I have provided the direct translation.)for ikke å snakke om denfrisk luftenOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.Så herlig!Det er også en sesong fylt medgodsaker somsvamp, epler ogpumpe. Selv omdet er ikke helt tid for Halloween ennå såstår den rundt hjørnet.
Det er på høy tid åmysa innendørsOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.Sure! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.i laster oppmed en varmende ogkremetpumparisotto (oppskriften finner du her nedenfor)The Swedish word "anför" translates to Norwegian as "anfør".Of course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.Har du eplereller kanskje soppå tatilVareThe translation of "på" from Swedish to Norwegian is "på".Of course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.Ja, iår ble det virkelig et skikkelig godt soppårOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.Tørkeovnerer en effektiv og enkel måte åbevar høsten fra hagen og skogen.For åkickstartehøstenVi vil tipse om pProduktersom hjelper til med å fiksesesongens gode gryter og supper.
MThe text "issa" does not require translation as it appears to be a name or a brand. If you have more context or additional text to translate, please provide that, and I would be happy to assist!ikke heller vår guide til hvordan dugør bareri tørkeovn og selvfølgelig hvordan du bruker den på best mulig måte for bær, frukt og sopp.
)
)
TØRKET BÆR, FRUKT & SVAMP
Det trender å tørke maten!
Sure! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.The Swedish word "anske" translates to Norwegian as "kanskje."for å det er en enkel måte å ta vare på sesongens godsaker, forlenge holdbarheten (i opptil to år!) samt at det er lommeboksmart. Hvor godt er det ikke med de tørkede bærene som snacks, i matlagingen eller somtoppingved frokosten? Men ganske dyrt når du kjøper dem i butikken. Bedre å lage selv, og hvorfor ikke benytte anledningen til å lage barer eller bærgodteri direkte i tørkeovnen!
Med en moderne tørkeovn kan du tørke alle typer matvarer somfrukt, bær, grønnsaker, soppSure! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian., urter, blomster. Også fisk for deg som ønsker det. I tørkeprosessen, som kan sammenlignes med en tilberedning på veldig lave temperaturer, bevares både smak og næring i maten. På denne måten fremmer tørkeovnen både bedre helse og økonomi.
Fortsett å lese for å ta del i våre beste tips!
)
)
)
1. Fyll skapet med sesongens favoritter og spar penger:
Når du tørker overflødig frukt og grønt forlenger du holdbarheten. For enkelte matvarer med så mye som opptil to år (og det liker man jo!). Men tenker du – "jeg har jo ingen stor hage med frodige bærbusker eller frukttrær". Ingen fare, uansett om du har hage eller ikke kan det være smart å benytte anledningen til å hamstre når favorittene dine er i sesong og prisen er lavere i butikken. På denne måten kan du fylle skapet med både sommerens og høstens råvarer. Mye av den tørkede maten kan også rehydreres med vann for deretter å tilsettes i gode gryter, supper og sauser.
)
2. Naturlige og effektive matvarer
Når du tørker selv får du 100% kontroll på hva du putter i deg – ingen tilsetningsstoffer. Tørkingen krever bare én eneste ingrediens, og det er den du tørker. Tørkede tørrvarer tar også mye mindre plass, ofte blir råvarene mindre enn en sjettedel av sin opprinnelige form. Plasseffektivt! Det kreves heller ingen strøm for å oppbevare dem i form av kjøleskap og fryser. Viktig bare at du sørger for å oppbevare dem i rene og tørre beholdere. Redusert vekt og størrelse gjør også disse godsakene perfekte for vandring og camping.
)
3. Tenk på dette når du velger tørkeovn
En bra tørkeovn er enkel å bruke og sikker for formålet. Du leter etter en som gir jevn temperatur og et godt luftstrøm rundt maten. Risikoen for bakterievekst er svært lav i motsetning til andre tørke- og konserveringsmetoder. Legg opp passende store biter på brettene i tørkeovnen din og still inn timeren. Så kan du rolig gå og gjøre annet, for ovnen slår seg av selv når den er ferdig.
Tørk skogens dunder - Blåbær og sopp!
I våre nordiske skoger finnes det rikelig med både sopp og bær. Sørg for å plukke for å tørke til årets kaldere måneder.
)
)
RECEPT
Høstlig og varmende pumparisotto
Klar til å nytes på under 20 minutter! Hva smaker vel bedre enn en kremet risotto med gresskar på denne tiden av året. Oppskriften er laget for at du raskt og enkelt skal kunne tilberede et varmende måltid. Til din hjelp har du WMFs trykkoker. Maten blir nemlig saftig og velsmakende i den, og i tillegg beholdes næringen i maten ekstra godt med en trykkoker!
Portioner: 4
Tilberedningstid: 8 minutter
Vanskelighetsgrad: Veldig enkel
Ingredienser
1 ts Olivenolje
150 g Løk
400 g Gresskar (Butternut squash)
300 g Arborioris
700 ml Grønnsaksbuljong
50 g Parmesan
Slik gjør du
Tilsett olje i kasserollen.
Skjær løken tynt.
Skrell gresskaret og fjern frøene, samt skjær det i 1,5 cm store terninger.
Sauter løk og gresskar i trykkoker.
Deretter tilsettes risen. Bland godt.
Tilsett buljong. Rør om.
Sett en timer på 8 minutter og slå på trykkokeren.
Krydre med salt og svart pepper. Smak til.
Riv rikelig med parmesan, rør om - Server!
)
)
Wmf
Kjøp gryter, stekepanner, kniver, bestikk eller kjøkkenmaskiner fra WMF online hos oss på Bagaren og Kokken. Vi har et både bredt og stort sortiment på eget lager som gjør at vi kan levere raskt og smidig.
WMFhar levert kvalitet til kjøkkenet i over 160 år og er i dag en av Europas største produsenter innen produksjon av rustfrie kjøkkenutstyr. Selskapet ble grunnlagt i byen Geislingen i Sør-Tyskland i 1853 og har siden da strøket etter å gi maksimal nytelse til hjemmekokker, både ved bordet, komfyren og benken. Deres produkter dekker hele opplevelsen fra de første forberedelsene på kjøkkenet til den ferdige retten på bordet. Alt fra kaffemaskiner, kniver, vannkokere, stekepanner til bestikk og tallerkener kan finnes i WMFs sortiment.
)