Fiks julebordets alle retter med Ingenio
Endelig, nå dufter det jul på kjøkkenet!
Tenk om du kunne forberede julens alle godsaker med ett eneste kjøkkenredskap. Ja, er det i det hele tatt mulig? Hvis du har testet Tefal Ingenios steke- og kasseroller, så vet du svaret. Dette er multifunksjonelle kasseroller som fungerer like bra til å steke, koke, bake som å servere fra. I tillegg krever de minimalt med lagringsplass, da de er stablebare.
Sett til julebordet er det mange forskjellige oppgaver som skal utføres på kjøkkenet og klassiske retter som skal tilberedes. Så hva med å varme gløggen, steke kjøttbollene, gratinere Janssons fristelse og bake herlige saffransboller med ett og samme redskap? Ikke så verst. En annen smarthet med Tefal Ingenio er det sikre og avtakbare håndtaket som gjør at du enkelt kan flytte stekepanner fra komfyren inn i ovnen og deretter direkte til matbordet.
Vanligvis stikker håndtaket på stekepannen ut i kjøkkenskuffen - men ikke her! Takket være det smarte designet plasserer du håndtaket enkelt i karet når det oppbevares, og du får mer plass til annet kjøkkenutstyr.
)
)
Oppskrift
Julekjøttboller
Riktige gode og saftige kjøttboller er et must på julebordet, og disse kjøttbollene har jeg krydret med litt julekrydder for den lille ekstra smaken.
4-6 porsjoner
Ingredienser:
1 kg kjøttdeig
1 dl brødsmuler
1 dl kremfløte
1 dl melk
1 egg
1,5 ss sennep
1 stor gul løk
1 klype salt
2 ss kalvefond
1 klype salt
2 krm nymalt svart pepper
1 krm hvitpepper
½ ts nellik
Olje & smør til steking
Gjør slik:
Bland melk, fløte, brødsmuler, sennep og egg. La svelle i 5-10 minutter.
Skrell og finhakk løken. Stek i oljen uten at den får farge, den skal bare bli myk.
Bland inn kjøttdeigen i brødsmulene. Tilsett salt, pepper, nellik, kalvfond og løk. Bland alt sammen.
Fukt hendene med kaldt vann og form kjøttboller til ønsket størrelse.
Varm opp en stekepanne med olje og smør. Stek kjøttboller på middels varme, gjerne noen om gangen. Rist pannen av og til. Senk deretter varmen når kjøttbollene har fått farge og vend dem ofte så de blir gjennomstekte.
Om kjøttboller fryses inn, trenger du ikke å steke dem helt gjennomstekte, men stek dem i ovnen de siste minuttene på 190 grader i ca 15-20 minutter).
)
)
)
)
Saffransboller med mandelmasse
Saftige og duftende boller med smaken av safran og den herlige søtheten fra mandelmasse er vanskelig å slå.
24 stk boller
Ingredienser:
30 g fersk gjær
5 dl melk, lunken
1 g safran
1,5 dl sukker
13-14 dl hvetemel
125 g smør, romtemperert
1 ts salt
1 egg
1 egg til pensling
Perlesukker å strø over
Fylling:
200 g mandelmasse
150 g smør romtemperatur
1 ss vaniljesukker
Sukkerlake til pensling:
1 dl sukker
1 dl vann
1 ts vaniljesukker
Gjør slik:
Deg:
Varm opp melken til 37 grader sammen med safran.
Løs opp gjæren i melken i en bolle. Tilsett egg, salt og sukker samt halvparten av melet og arbeid inn melet i kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett smøret og arbeid det inn.
Tilsett resten av melet litt om gangen. Kjør deigen ca 10-15 minutter til den er elastisk og fin på overflaten. Kna litt lenger hvis du lager deigen for hånd. La heve i ca 30 minutter.
Fylling:
Riv mandelmassasen med et rivjern, tilsett smøret og rør sammen til en jevn fylling. La det stå i romtemperatur.
Bake ut boller:
Ta opp deigen på et melbord. Del i to. Kjevle deigen til 40x45 cm. Smør fyllet jevnt over deigen og brett deigen på midten.
Skjær 3 cm brede strimler fra den korte siden og skjær deretter et snitt i midten av strimmelen (så det ser ut som et "buksebein") Tvinn strimlene og snurr dem sammen til en bolle med endene nedover.
Legg bollene på et brett/stekepanne med bakepapir og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time, det avhenger av hvor varmt det er på kjøkkenet ditt.
Sukkerlake:
Kok vann, sukker og vaniljesukker i en kjele til en sirup. Sett til side.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pensle bollene med lettvispet egg og strø på perlesukker.
Stek i ca 10-12 minutter eller til de får en fin gyllenbrun farge.
Pensle boller direkte når de kommer ut av ovnen med sukkerlake. Da får bollene en fin glans og beholder saftigheten.
TEFAL INGENIO
Tefals profesjonelle Ingenio-kolleksjon inneholder stekepanner og kasseroller i absolutt toppklasse - til så vel
det profesjonelle som private kjøkkenet. Utformet med avtagbart håndtak, i Tefals patenterte design, kan
stekepannene og kasserollene kan brukes både på komfyren og i ovnen. På denne måten fungerer de som gryte, bakeform og
kasserolle - i ett! Kollektionen sparer deg dessuten lagringsplass da de er stablebare.
Forenkle matlagingen din med Tefal Ingenio!
Tefals Ingenio-kolleksjon inneholder stekepanner og kasseroller i absolutt toppklasse - til så veldet profesjonelle som private kjøkkenet. Steke- og kasserollene har ingen fast håndtak, men et avtagbart som kan brukes på alle kjeler. Det brukes smidig på komfyren, i ovnen og oppbevares deretter enkelt i kjøleskapet. Det avtagbare håndtaket gjør også at stekepannene tar minimalt med plass siden de kan stables i hverandre i kjøkkenskapet.
Opp til50% plassbesparelsetakket være den stablebare designen.
Avtagbart håndtaktar mindre plass i skapet, på platen og i oppvaskmaskinen.
Det sikre, avtagbare håndtaket gjør at du kan bruke stekepanne og gryte også iovnenOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.
Plastlokketgjør at du enkelt kan lagre matrester i kjøleskapet, dette uten at maten tar smak av andre råvarer.
Det avtakbare håndtaket kan løfte opp til10 kiloog kommer med hele10 års garantiOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Norwegian.
Velg materiale
Velg riktig stekepanne ut fra hvilken råvare du skal tilberede!
Enstekpanne av rustfritt stålgir en perfekt stekeflate og krever høy varme, noe som passer godt til kjøtt og fugl. Den gir også en jevn og effektiv varmefordeling, men først når den har blitt skikkelig varm. Tilsett en god mengde matfett i stekepannen, varm det opp og senk deretter varmen for best stekeresultat. Rustfritt er også svært varmebestandig, noe som gjør at stekepannen varer lenger. Imidlertid kan mat som fisk, tofu eller egg lett sette seg fast eller falle fra hverandre ved høy varme, så det kan være lurt å unngå rustfri stekepanne for disse råvarene.
Enstekpanne med keramisk beleggreduserer risikoen for at maten brenner seg fast, som for eksempel fisk eller grønnsaker. Keramiske stekepanner er svært holdbare og gir også en fin stekeflate med minimalt fett.
Non-stick stekepannerer belagt for å forhindre at maten fester seg i pannen. De passer perfekt for å steke amerikanske pannekaker uten å måtte tilsette matfett, noe som resulterer i pannekaker med en silkeglatt overflate. De er også gode for å tilberede sensitive matvarer som egg eller fisk, siden de gjør det enkelt å snu maten uten at den går i stykker eller fester seg. De er også nyttige for en sunnere matlaging uten olje eller smør.
)
)
)
)
Ingenios ulike kasseroller
Perfekte tilbehør for din Ingenio
Perfekt stekt entrecôte
4 porter
Ingredienser
4 biter entrecôte, ca 200 gram per person
4 ss raps- eller solsikkeolje
1 ts flaksalt
2 krm svart pepper, grovmalt
30 g smør
Noen kvister fersk rosmarin eller timian
3-5 hvitløksfedd, skrelte
Gjør slik
Entrecôte: Ta ut kjøttet og la det stå i romtemperatur i minst 30-45 minutter før tilberedning.
Salt og pepper kjøttbitene.
Varm opp en stekepanne på høy varme. Tilsett olje. Stek ca 2 min per side, passende om kjøttet er 2 cm tykt. Senk deretter varmen til middels høy og tilsett en klatt smør, hvitløksfedd og urter. Vend det bare en gang, slik at det får en fin stekeskorpe og øs fettet over kjøttstykket under stekingen.
Hvis du har et termometer, skal kjøttets innertemperatur være 52–54 grader for medium rare.
La kjøttet hvile i minst 5-7 minutter før du skjærer opp og serverer.
)
)
Tefal
Tefalsprodukter følger med tiden og trendene. Passer inn i ditt liv og i ditt hjem. Inspirerer og er lett å bruke.
Tefal både utvikler og produserer sine egne kasserollebelegg.
I 1954 ønsket den franske ingeniøren og fiskeren Marc Gregorie å forhindre at fiskeredskapene i fiberglass satte seg fast i hverandre under støpeprosessen, og brukte da PTFE. Inspirert av dette foreslo hans kone at de skulle prøve PTFE i stekepannene for å hindre at maten satte seg fast. Slipp-lettbelegget ble oppfunnet av Tefal.
)