Tamahagane

Tamahagane

Tamahagane

Ser man etter virkelig skarpe og høykvalitets kjøkkenkniver, er det beste alternativet ofte japanske kniver. Den japanske knivtradisjonen har utviklet seg og blitt raffinert i århundrer, og det finnes mange forskjellige typer og varianter av japanske kniver.

En produsent av kvalitets japanske kniver er Tamahagane. Tamahagane er også et navn som vekker en lidenskap og glød i hver japaner. Tamahagane er nemlig navnet på stålet som ble brukt da de legendariske samuraisverdene ble smidd. Varemerket Tamahagane har fått sitt navn derfra, og deres kniver har mye tradisjon i seg. Det som kjennetegner produksjonen av Tamahagane-stål og knivene fra Tamahagane er at de er veldig harde i eggen, men mykere i resten av stålet. Dette for å oppnå en så skarp kniv som mulig, men samtidig være slitesterk og holdbar. Tamahagane-kniver er blant de beste japanske knivene som finnes. Tamahagane har alle typer kjøkkenkniver i sitt sortiment; kokkekniver, skrellekniver, santokukniver, grønnsakskniver, brødkniver med flere. Med forskjellige håndtak og hardhet.

På Bagaren og Kokken har vi et stort utvalg av Tamahagane kniver, i et bredt spekter - fra kokkekniver til skalekniver. Tamahagane-knivene er høykvalitets japanske kjøkkenkniver som bærer en lang japansk knivtradisjon.

Tamahagane