Lage mat utendørs - året rundt!
Hällmark er et svensk merke av stekeplater for utendørs matlaging.
De har håndtak i forskjellige størrelser som kan brukes til å lage mat over åpen ild eller med en gassbrenner.
Med Hällmarks produkter kan du omfavne eventyret og nyte hvert øyeblikk utendørs året rundt, samtidig som du utforsker kunsten å lage mat i naturen. I Sverige er matlaging over åpen ild en elsket tradisjon der stekeheller har vært en sentral del av utelivet. Vedovner var hjertet i mange svenske hjem, der de ikke bare ble brukt til å lage mat, men også for å skape en følelse av fellesskap og varme.
Inspirasjon og funksjon til de stilrene håndtakene i kromat fjærstål er hentet fra disse vakre og solide gamle vedovnene. Stekeplatene beholder sin form over tid og blir vakrere med årene.
Fra skogsturer til din favorittstrand har Hällmark stekeheller forvandlet enkle ingredienser til kulinariske mesterverk og skapt minner som varer livet ut. Det er ikke bare av praktiske grunner at stekeheller brukes i dag, men det er følelsen av fellesskap og den enkle gleden av å være ute i naturen omgitt av venner og familie, som gjør matopplevelsen ekstra god og uforglemmelig.
)
)
)
)
Eksklusivt hos oss
Akkurat nå finner du et Premium Stekhällssett fra Hällmark som inneholder alt du trenger for å komme i gang med utendørs matlaging.
Nedenfor finner du også tilbehør som passer utmerket til det samme stekehellsettet.
)
)
)
)
SÅ VELGER DU RIKTIG PLATE – FORVANDL MATLAGING TIL UTEEVENTYR
Med riktig stekeplate fra Hällmark er mulighetene uendelige.
Perfekt for koselige stunder med nære og kjære på utflukter i skogen eller under fantastiske eventyr til avsides strender.
)
)
Flytt ut matlagingen
Bønner med parmesan, hvitløk, urter og sitron
Et magisk og mettende tilbehør til alle typer grillede pølser, kjøtt, kylling og ovnsstekte grønnsaker. Oppskrift for 4 porsjoner
Du trenger
2 bokser hvite store bønner
5 fedd hvitløk
1 bunt salvie
2 sitroner
150 g parmesan
Timian
Olivenolje (gjerne litt finere sort)
Flingsalt
Gjør slik
Skjær hvitløken fint. Hell rikelig med olivenolje på pannen og fres urtene og hvitløken på lav varme til hvitløken er helt myk og salvien litt sprø.
Tilsett de avrunne bønnene og enda mer olivenolje slik at bønnene nesten simrer i oljen.
Press saften fra 1,5-2 sitroner så oljen blir skikkelig sur.
Avslutt med å rive rikelig med parmesan.
Server med ristet spisskål, et godt surdeigsbrød, aioli og gjerne lammepølse. Men fungerer selvfølgelig også bra med en kjøttbit eller kylling.
)
)
Paella - en spansk risrett som passer perfekt å tilberede på stekehelle
Den elskede retten Paella har fått sitt navn etter beholderen den tilberedes i, ettervalencianskansOrd for stekepanne. Du kan smakssette den ut fra
hva du og gjestene dine synes om, men den vanligste varianten består av skalldyr, kylling og grønnsaker, ofte krydret med safran.
Paella med reker, grønne erter og sukkererter
Oppskrift for 4 porsjoner.
Du trenger
1 liter vann blandet med 2 ss fond
Olivolje
Salt & pepper
1 hakket gul løk
3 hakkede hvitløksfedd
1 hakket chilifrukter
1 strimlet rød paprika
3 dl rundkornet ris
0,5 g safran
300 g skrellede reker
150 g grønne erter
150 g sukkererter
Garnering: sitronbåter og hakket fersk persille
Gjør slik
Varm opp oljen i stekepannen og stek løk med hvitløk og hakket chili.
Tilsett ris og safran. Hell på buljongen slik at det dekker risen. Fortsett å fylle på med buljong, litt om gangen til risen nesten er ferdigkokt. Rør om.
Tilsett paprika og erter.
Når risen er klar, vend ned reker og sukkererter for å smake til med.
Garnér med sitronbåter og hakket persille
)
)
Rengjøring og vedlikehold
Hällmark er kjent for å lage stekeplater av høyeste kvalitet, laget av støpejern. Platene er robuste, pålitelige og gir fantastiske matlagingsresultater.
Her deler vi noen praktiske tips for å ta vare på din støpejernspanne og holde den i utmerket stand over lang tid. Ved å følge disse tipsene kan du
beholde den non-stick-overflaten som gjør matlagingen til en fryd.
Her er noen praktisk nyttige tips for å vedlikeholde platen din!
La platen avkjøles helt før rengjøring for å unngå termisk sjokk og skader på støpejernet.
Bruk en børste eller spatel for å forsiktig fjerne matrester mens platen fortsatt er varm. Vær forsiktig for å unngå brannskader.
Skyll platen grundig med varmt vann for å fjerne matrester uten å bruke såpe, da dette kan påvirke den naturlige non-stick-overflaten og smaken på kommende retter.
Tør platen grundig med en tørr klut eller papirhåndkle for å fjerne overflødig fukt og forhindre rustdannelse.
Påfør et tynt lag vegetabilsk olje eller matolje over hele overflaten etter at platen har tørket for å bevare non-stick-egenskapene og forhindre rust.
Oppbevar deretter platen på et tørt sted med god luftcirkulasjon for å unngå riper, og unngå bruk av såpe for å bevare den naturlige non-stick-overflaten.
)
)
Hällmark
Hällmarker en svensk produsent av stekeplater. De har plater i ulike størrelser som kan brukes over åpen ild eller med en gassbrenner. Med Hällmarks produkter kan du lage mat utendørs året rundt.
Før i tiden, da vi i Sverige jobbet med kullmiler eller ute i skogen, ble maten tilberedt over åpen ild. Da ble det brukt stekeheller som ble plassert over ilden. På den måten kunne man steke sitt reinsdyr- eller elgkjøtt. Hvis det tidligere var av mer praktiske grunner vi brukte våre stekeheller, er det i dag forbundet med godt samvær og en fritidsinteresse. For visst smaker maten litt ekstra når den er tilberedt i godt selskap midt i skogen, eller hvorfor ikke på en strand?
)