Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Inviter til Thanksgiving!

Thanksgiving har sine røtter i amerikansk kultur, men i de senere årene har den fått stadig mer oppmerksomhet også her i Norden.
Selv om vi ikke deler nøyaktig samme historie, er Thanksgiving en flott anledning til å samles med sine nærmeste, ta en pause og reflektere over
hva vi er takknemlige for i livet. Når høstmørket senker seg, blir det enda viktigere å lage varmende mat og skape hyggelige stunder sammen.

Inviter gjestene dine til et festmåltid der sesongens råvarer står i sentrum – rotgrønnsaker, sopp, epler og den tradisjonelle kalkunen.
Nedenfor finner du deilige oppskrifter som vil hjelpe deg med å skape en kveld fylt med god mat, fellesskap og takknemlighet.

Udvalgte favoritter fra Aida

Helstekt kalkun

Du trenger:

  • 1 kalkun
  • 75–150 g smør, mykt
  • Salt
  • Svart pepper
  • 2 dl vann
  • 2 gule løk
  • 1–2 gulrøtter
  • 2–4 epler
  • Fersk timian, 1 potte
  • Fersk rosmarin, 1 potte
  • Stekesnøre

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 150 °C og plasser en rist i nedre del av ovnen.
  2. Legg kalkunen på et stekebrett med rist, enten fersk eller opptint.
  3. Ta ut innmaten og hell eventuelt overskuddsvæske i stekebrettet.
  4. Tørk av kalkunen med tørkepapir og gni den godt inn med smør. Salt rikelig.
  5. Plukk bladene fra stilkene på halvparten av urtene og strø dem over kalkunen sammen med svart pepper.
  6. Skjær løk, eple og gulrot i mindre biter. Legg halvparten inne i kalkunen og bind lårbeina sammen.
  7. Legg resten av grønnsakene og urtene rundt kalkunen på risten og hell vann i stekebrettet. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av brystet.
  8. Stek kalkunen til den når ca. 70 grader. Du kan regne med omtrent 30 minutter/kilo.
  9. Ta ut kalkunen og la den hvile i en halvtime.

Potetmos

Du trenger:

  • 2 kg poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss salt
  • 100 g smør
  • 3 dl lunken melk
  • salt
  • svart pepper
  • 1 ss hakket gressløk

Slik gjør du:

  1. Ta ut smøret og la det bli mykt.
  2. Skrell og del potetene i mindre biter.
  3. Skrell og del hvitløksfeddene.
  4. Legg poteter, hvitløk og 1 ss salt i en kjele og fyll opp med kaldt vann. Kok under lokk til potetene er helt myke.
  5. Sil av vannet og ta ut hvitløken.
  6. Monter flatmikseren på kjøkkenmaskinen og ha i potetene.
  7. Kjør på lav hastighet i 15 sekunder.
  8. Tilsett smøret og bland kort.
  9. Tilsett melken, litt om gangen, og bland til ønsket konsistens.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Hell potetmosen i en skål og dryss over gressløk.

Saus

Du trenger:

  • 2 dl kraft fra kalkunen
  • 2 dl fløte
  • 1½ ss hvetemel
  • 2 ss vann
  • 2 ss rødvin
  • Salt
  • Svart pepper

Slik gjør du:

  1. Sil kraften fra kalkunen i en kjele, varm opp og la småkoke i fem minutter.
  2. Visp sammen vann og mel, tilsett i kjelen og visp til det blir jevnt.
  3. Tilsett fløte, buljong og vin. La småkoke under omrøring til sausen har tyknet.
  4. Smak til med salt og pepper.

Tranebærsaus

Du trenger:

  • 225 g tranebær
  • 1 appelsin
  • 1½ dl brunt sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  1. Skrell appelsinen og press ut saften.
  2. Legg ½ dl tranebær til side.
  3. Ha resten av bærene, appelsinsaften, appelsinskallet, kanelstangen og sukkeret i en kjele.
  4. Rør om og la småkoke til bærene er myke.
  5. Ta kjelen av varmen og rør inn resten av bærene.
  6. Hell over i en skål og la sausen avkjøles.

Gresskarbrød

Du trenger:

  • 400 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)
  • 3 dl vann
  • 50 g gjær
  • 10 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • Stekesnøre
  • 8 kanelstenger (til topping)
  • 2 ss lønnesirup (til topping)

Slik gjør du:

Gresskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Del gresskaret på langs, ta ut frøene og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.
  3. Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 30 minutter. La ovnen være på eller i det minste lukket til du skal steke brødet.
  4. La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks til en jevn puré.

Brød:

  1. Løs opp gjæren i vann.
  2. Tilsett gresskarpuré, sukker, salt og det meste av melet.
  3. Elt sammen til en fast deig.
  4. La deigen heve tildekket i 45 minutter.
  5. Ta opp deigen på et melet bakebord, del den i åtte like store deler og form til boller.
  6. Kle et stekebrett med bakepapir.
  7. Legg fire snorer/brød slik at de danner en sirkel med åtte «kakebiter». Legg et brød på krysset i midten, ta opp alle snorene og knyt dem sammen løst. Gjør det samme med alle brødene.
  8. Hev tildekket i 45 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene ett trinn under midten i ca. 10 minutter eller til brødene har fått farge.
  10. Bland lønnesirup med 1 dl varmt vann og pensle brødene.
  11. Løsne forsiktig alle snorene og trykk en kanelstang ned i midten av hvert brød. La dem avkjøles på en bakerist.

Udvalgte favoritter fra KitchenAid

Gresskarpai

Du trenger:

Paibunn:

  • 130 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ss sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • Smør til formen

Fyll:

  • 300 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)
  • 2 egg
  • 1½ dl brunt sukker
  • ½ dl lønnesirup
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts salt

Topping:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • En klype bakepulver
  • ½ ss melis

Slik gjør du:

Gresskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Del gresskaret på langs, ta ut frøene, og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.
  3. Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 40 minutter.
  4. La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks det til en jevn puré.

Paibunn:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Smør paiformen med mykt smør.
  3. Del kaldt smør i mindre biter og legg det i en kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett mel, sukker og kardemomme, og kjør til det blir en grovt smuldret deig.
  5. Klem deigen sammen og trykk den jevnt ut i paiformen.

Fyll:

  1. Visp sammen egg, gresskar, melk, brunt sukker, lønnesirup og salt.
  2. Hell fyllet i paibunnen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter, eller til fyllet har stivnet.
  3. La paien avkjøles helt, og gjerne hvile i kjøleskapet over natten.

Topping:

  1. Visp kremfløte, melis og bakepulver sammen. Sprøyt eller smør krem på paien. Dryss eventuelt over med melis.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker