Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nyhet - Staub Twisted

Støpejernsgryten Staub Twister er det perfekte valget for både matlaging og servering, med et vakkert 3D-relieffdesign på utsiden inspirert
av klassikerne fra midten av århundret. De sammenflettede linjene danner et geometrisk mønster som strekker seg mot kanten og fremheves
av den tofargede emaljeeffekten - et naturlig midtpunkt på bordet, perfekt til servering av gryteretter og andre deilige hovedretter.

Gryteretter og slow cooking er enkle retter som i stor grad er selvforsynte, og som kan varieres etter tilgangen på råvarer gjennom årstidene. Okse-, lamme- eller svinekjøtt trenger ikke nødvendigvis å spille hovedrollen i høstens fyldige gryteretter. Lag en base der du øker mengden grønnsaker eller bruker sopp,fisk, fjærkre eller vegetariske alternativer, som for eksempel tofu, i stedet.

Tid og temperatur
En god gryterett trenger tid på å utvikle smaksdybde. Den er ofte enda bedre dagen etter når smakene har fått tid til å utvikle seg ytterligere. La heller retten småkoke lenge på lav temperatur enn omvendt. Sørg for å ha en solid gryte som kan brukes både på komfyren og i ovnen, slik at du enkelt kan variere tilberedningsmetoden. Når kjøttet i en kjøttgryte er mørt, kan det fortsette å småkoke lenge, men vent med å tilsette grønnsakene slik at de ikke overkokes.

Smakstilsetning
En gryterett skal være velbalansert og ha mye smak. Som en variasjon til de mer vanlige smakene, kan du eksperimentere med frukt for å få sødme og syrlighet. Velg ingefær for varme eller bytt ut vann med juice, øl eller cider. En skvett vodka eller kaffe bringer frem nye, kanskje uventede, smaker som gir nytt liv til den klassiske kjøttgryten.

Tilsett en kremet og krydret ost på slutten av tilberedningen for å få en annen smak og konsistens, eller en skvett fløte for å myke opp.

Tilbehør
En enkel måte å få en ferdig rett i en gryte er å tilsette poteter. Når poteter kokes i saus, tilfører de ekstra smak og ofte en mykere konsistens. Sørg for å tilsette litt ekstra salt hvis du velger å la potetene koke med i gryteretten.

Ris er et vanlig tilbehør, men pasta er mindre vanlig. Den pastaen som passer best til kjøttgryter er litt større varianter, som for eksempel Rigatoni. Det er også mulig å tilsette pasta, sammen med med litt vann, på slutten av kokingen.

Solbærgelé er et klassisk tilbehør, som også kan brukes som krydder i selve gryteretten, men hva med bringebærsyltetøy til neste høstmiddag?

Høstgryte

4 porsjoner
Du trenger

  • 750 g ribbe av høyrev
  • 1 gul løk
  • 5 g smør
  • 1 ss rapsolje
  • salt og sort pepper
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss kinesisk soya
  • ½ ss rødvinseddik
  • varmt vann
  • 2 laurbærblader
  • 1 kvist timian
  • 150 g gulrøtter
  • 75 g søtpotet
  • 75 g eple
  • persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løken.
  2. Smelt smør og olje i pannen og brun løken.
  3. Skjær kjøttet i biter og ha det i pannen. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet lett.
  4. Dryss over mel, tilsett tomatpuré, soya og eddik, rør rundt og varm opp.
  5. Tilsett buljongen og hell på varmt vann slik at det dekker kjøttet.
  6. Bind en snor rundt timiankvistene og legg dem i gryten sammen med laurbærbladene.
  7. La det småkoke under lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
  8. Skrell og hakk gulrøtter og søtpotet.
  9. Tilsett rotfruktene i gryten under omrøring, og tilsett mer vann om nødvendig for å dekke alt. La det småkoke i ca. 15 minutter eller til rotfruktene er møre.
  10. Skrell eplet og hakk det i små biter, tilsett og la det småkoke i ca. 5 minutter.
  11. Fjern timian og laurbærblad.
  12. Smak til med salt og server med poteter, haricot verts, tyttebær og finhakket persille.

En verden full av farge

Varemerket for kulinariske kunstnere

Ekte matglede er ikke bare en glede for smaksløkene. Den appellerer til alle sansene dine - helt fra tilberedningsfasen. Enten du vil gjenskape din bestemors velprøvde oppskrifter eller utvikle dine egne mesterverk, har STAUB det du trenger.

STAUBs produkter er den perfekte kombinasjonen av tradisjonelt håndverk og avansert teknologi. Prisbelønte restauranter over hele verden setter pris på den høye kvaliteten STAUB tilbyr, og bruker gjerne produktene deres på kjøkkenet.

Hvert eneste støpejernsprodukt - lokk, gryte, grillpanne, cocette - er laget i sin egen sandform og er unikt. Produksjonen foregår i hjertet av Frankrike. Med sine innovative oppfinnelser har STAUB optimalisert fordelene med støpejernsgryter og -panner, og skapt et produkt som fortsetter å imponere mennesker over hele verden.

Hemmeligheten bak det berømte lokket

Våre franske emaljerte støpejernsprodukter gjør hvert måltid minneverdig. Førsteklasses kvalitet kombinert med tradisjonelt håndverk. Våre kokotter har en unikt utformet dryppstruktur på innsiden av lokket som fungerer som en regnskogseffekt der fuktigheten stiger opp, kondenserer og drypper jevnt tilbake over maten. Resultatet? Utrolig saftige og smakfulle retter.

 

30-års garanti

STAUB tilbyr 30 års garanti på støpejernsprodukter til privatkunder. Garantien er gyldig fra kjøpsdatoen (kjøpsbevis kreves).

INSPIRASJON - LAG BRØD OG SORBET I GRYTEN DIN

Smakfullt og eltefritt brød med rug og frø

Du trenger

  • 300g hvetemel
  • 300g rugmel siktet
  • 30g linfrø
  • 50g gresskarkjerner
  • 50g sesamfrø
  • 5-6g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl kaldt vann
  • Staub gryte

Gjør slik

  1. Bruk stavmikser eller foodprosessor og finhakk gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø.
  2. Bland hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær og de hakkede frøene. Tilsett så vannet og rør til en klissete deig. Dekk deigen med folie og la den stå minimum 10 inntil 20 timer.
  3. Hvelv deigen over på en melet benk og brett ett par ganger inn mot midten. Ha så mel i bunnen av bollen den har hevet i, og la den etterheve i bollen med bretten opp. La deigen etterheve i 2 timer.
  4. Når det er igjen en halvtime til deigen er ferdig hevet setter du staub-gryten med lokk, i kald ovn og skrur stekeovnen på 250 grader.
  5. Ta gryten ut av ovnen (husk grytekluter) og hvelv deigen med bretten ned opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten inn i stekeovnen og stek i 30-35 minutter. Ta av lokket og skru temperaturen ned til 200-210 grader i ytterligere 15 minutter.
  6. Avkjøles på rist og oppbevares i papir eller linpose for sprø skorpe, dag etter dag.

 

Forfriskende sitronsorbet med mynte

Du trenger

  • 2 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl sitronsaft
  • 3 myntekvaster
  • 2 eggehviter
  • 1 stor bolle eller bakk til å ha staub-gryten i
  • 3-4 kg isbiter
  • 5-7 dl grovt havsalt

 

Gjør slik

  1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett mynten under oppkok og ha i sitronsaften. Avkjøl.
  2. Pisk 2 eggehviter så godt som stivt og vend inn i den avkjølte væsken.
  3. Sett støpjernsgryta i en bolle eller bakk som har plass til å romme gryten pluss is/salt.
    Dekk sidene av støpjernsgryta lagvis. Start med is, så et tynt lag med salt. Gjenta til du er så langt opp du kommer på gryta. Avslutt med is.
  4. Ha i smeten med sorbet i støpjernsgryta. Ha på lokket og dekk lokket med is og salt. Obs. Ikke bruk for mye salt opp langs siden eller på lokket slik at det er fare for at det havner i gryta.
  5. Hvert 15. minutt rører du i sorbeten slik at det blir en jevn masse. Gjenta til isen har blitt fast. Pisk gjerne et par av gangene med ballongvisp for å sikre deg en jevn, glatt sorbet. Server!
  6. Er det en skikkelig voksendessert kan du servere i cocktailglass med 4 cl vodka over sorbeten.
Staub-logo.png

Staub

Staub ble grunnlagt i 1974 i Alsace, av Francis Staub. Alsaceregionen i østre Frankrike er kjent for sin berømte og utsøkte matlagningskunst og støpeindustri, noe som går hånd i hånd for Staubs produktutvikling.

Storken i Staubs logo er et symbol for Alsace. Staubs støpejernprodukter produseres i Frankrike. Staub blir brukt av en rekke verdensberømte kokker, blant annet Paul Bocuse som elsker Staubs produkter. 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker