Støpejernsgryten Staub Twister er det perfekte valget for både matlaging og servering, med et vakkert 3D-relieffdesign på utsiden inspirert
av klassikerne fra midten av århundret. De sammenflettede linjene danner et geometrisk mønster som strekker seg mot kanten og fremheves
av den tofargede emaljeeffekten - et naturlig midtpunkt på bordet, perfekt til servering av gryteretter og andre deilige hovedretter.
Gryteretter og slow cooking er enkle retter som i stor grad er selvforsynte, og som kan varieres etter tilgangen på råvarer gjennom årstidene. Okse-, lamme- eller svinekjøtt trenger ikke nødvendigvis å spille hovedrollen i høstens fyldige gryteretter. Lag en base der du øker mengden grønnsaker eller bruker sopp,fisk, fjærkre eller vegetariske alternativer, som for eksempel tofu, i stedet.
Tid og temperatur
En god gryterett trenger tid på å utvikle smaksdybde. Den er ofte enda bedre dagen etter når smakene har fått tid til å utvikle seg ytterligere. La heller retten småkoke lenge på lav temperatur enn omvendt. Sørg for å ha en solid gryte som kan brukes både på komfyren og i ovnen, slik at du enkelt kan variere tilberedningsmetoden. Når kjøttet i en kjøttgryte er mørt, kan det fortsette å småkoke lenge, men vent med å tilsette grønnsakene slik at de ikke overkokes.
Smakstilsetning
En gryterett skal være velbalansert og ha mye smak. Som en variasjon til de mer vanlige smakene, kan du eksperimentere med frukt for å få sødme og syrlighet. Velg ingefær for varme eller bytt ut vann med juice, øl eller cider. En skvett vodka eller kaffe bringer frem nye, kanskje uventede, smaker som gir nytt liv til den klassiske kjøttgryten.
Tilsett en kremet og krydret ost på slutten av tilberedningen for å få en annen smak og konsistens, eller en skvett fløte for å myke opp.
Tilbehør
En enkel måte å få en ferdig rett i en gryte er å tilsette poteter. Når poteter kokes i saus, tilfører de ekstra smak og ofte en mykere konsistens. Sørg for å tilsette litt ekstra salt hvis du velger å la potetene koke med i gryteretten.
Ris er et vanlig tilbehør, men pasta er mindre vanlig. Den pastaen som passer best til kjøttgryter er litt større varianter, som for eksempel Rigatoni. Det er også mulig å tilsette pasta, sammen med med litt vann, på slutten av kokingen.
Solbærgelé er et klassisk tilbehør, som også kan brukes som krydder i selve gryteretten, men hva med bringebærsyltetøy til neste høstmiddag?
4 porsjoner
Du trenger
Slik gjør du
På 1970-tallet, i byen Alsace i Frankrike, begynte Francis Staub å lage kjøkkenutstyr av høy kvalitet for ambisiøse kokker.
I dag, 50 år senere, er disse kjøkkenredskapene elsket over hele verden, både av profesjonelle og nybegynnere.
Ekte matglede er ikke bare en glede for smaksløkene. Den appellerer til alle sansene dine - helt fra tilberedningsfasen. Enten du vil gjenskape din bestemors velprøvde oppskrifter eller utvikle dine egne mesterverk, har STAUB det du trenger.
STAUBs produkter er den perfekte kombinasjonen av tradisjonelt håndverk og avansert teknologi. Prisbelønte restauranter over hele verden setter pris på den høye kvaliteten STAUB tilbyr, og bruker gjerne produktene deres på kjøkkenet.
Hvert eneste støpejernsprodukt - lokk, gryte, grillpanne, cocette - er laget i sin egen sandform og er unikt. Produksjonen foregår i hjertet av Frankrike. Med sine innovative oppfinnelser har STAUB optimalisert fordelene med støpejernsgryter og -panner, og skapt et produkt som fortsetter å imponere mennesker over hele verden.
Våre franske emaljerte støpejernsprodukter gjør hvert måltid minneverdig. Førsteklasses kvalitet kombinert med tradisjonelt håndverk. Våre kokotter har en unikt utformet dryppstruktur på innsiden av lokket som fungerer som en regnskogseffekt der fuktigheten stiger opp, kondenserer og drypper jevnt tilbake over maten. Resultatet? Utrolig saftige og smakfulle retter.
STAUB tilbyr 30 års garanti på støpejernsprodukter til privatkunder. Garantien er gyldig fra kjøpsdatoen (kjøpsbevis kreves).
Visste du at du kan bytte knotten på gryten din? Med en morsom knott endrer du enkelt utseendet på din Staub-gryte!
I vårt sortiment finner du knotter i form av en fisk, kanin, gris, ku, kylling og snegle!
Staub ble grunnlagt i 1974 i Alsace, av Francis Staub. Alsaceregionen i østre Frankrike er kjent for sin berømte og utsøkte matlagningskunst og støpeindustri, noe som går hånd i hånd for Staubs produktutvikling.
Storken i Staubs logo er et symbol for Alsace. Staubs støpejernprodukter produseres i Frankrike. Staub blir brukt av en rekke verdensberømte kokker, blant annet Paul Bocuse som elsker Staubs produkter.