Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Gjør klar bordet for den kommende sommerfesten!

Tiden som ligger foran oss, bruker å innebære festlige begivenheter. Fyll opp fatene
med velsmakende sommermat og by å kjølende drikker, og ikke glem borddekkingen! 

Fargerik borddekking med Byon

Kveldens meny

Velkomstdrink og snacks

  • Rompunsj
  • Ostekjeks med valmuefrø

Forrett

  • Sprø grønnsaker
  • Kremet spinat-dipp
  • Hummus med sitron og pinjekjerner
  • Dipp med chili og cashewnøtter

Hovedrett

  • Ovnstekt entrecôte med ristet krydder
  • Ristet gresskar med pinjekjerner
  • Salat med grønne bønner og erter

Dessert

  • Ostekake med hvit sjokolade og tranebær

Fiks på forhånd

En uke før

  • Lag ostekjeksene

Dagen før

  • Forbered punsjen (til og med trinn 1)
  • Lag dressingen til grønnsakene
  • Lag dipper og hummus
  • Forbered tilbehøret til kjøttet
  • Lag dressingen til gresskaret
  • Gjør ferdig desserten, bortsett fra toppingen
  • Dekk bordet og kjøl ned drikken

Seks timer før

  • Tilbered gresskaret

To timer før

  • Ta ut kjøttet og la det stå i romtemperatur i en time. Tilbered det og la det hvile
  • Lag salaten

Før gjestene kommer

  • Gjør ferdig punsjen
  • Sett frem dipp, hummus og de sprø grønnsakene
  • Skjær opp kjøttet
  • Tin tranebærene og pynt ostekaken

INNRED UTEPLASSEN

Oppskrifter

VELKOMSTDRINK OG SNACKS

Rompunsj

Du trenger

8 porsjoner

  • 1 pose svart te
  • 2 ½ dl lys eller mørk rom
  • 2 ½ dl ananasjuice
  • 2 ½ dl limejuice
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 ½ liter ingefærøl
  • 1 potte fersk mynte
  • Isbiter

Slik gjør du

  1. Legg tepåsen i en kopp og hell over 2 ½ dl kokende vann. Klem ut teposen og kast den. La teen avkjøles og hell den i en stor glasskanne. Tilsett rom, ananasjuice og limejuice, sett kannen i kjøleskapet.
  2. Før servering: Hell blandingen i en punsjbolle. Del og skiv appelsinen og limefrukten tynt og legg i bollen. Hell ingefærølet over og tilsett myntebladene, rør rundt. Tilsett isbiter og server.

Ostekjeks med valmuefrø

Du trenger

35 stykker

  • 100 g smør
  • 150 g revet cheddarost
  • 2 ½ dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • ½ dl valmuefrø

Ovn: 160˚

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør og ost. Tilsett mel og salt, og bland sammen.
  2. Form deigen til en lengde på 25 cm. Rull lengden i valmuefrø. La deigen stå i kjøleskapet i 2 timer.
  3. Ta ut deigen og skjær den i ½ cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrettet dekket med bakepapir, ca. 3 cm fra hverandre. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, kjeksen skal bare få litt farge. La dem avkjøles på brettet.

FORRETT

Sprø grønnsaker

Du trenger

8 porsjoner

  • 1 ½ ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt, pepper
  • 175 g grønne bønner
  • 1 kg små gulrøtter
  • 200 g reddiker
  • 150 g syltede løk

Slik gjør du

  1. Hell olje, eddik og sennep i en matbeholder. Sett på lokket og rist til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
  2. Rens bønnene og bløtlegg dem i kokende vann. Hell av vannet og skyll bønnene i kaldt vann. La dem renne godt av.
  3. Skrell gulrøttene og del dem på langs. Rens reddikene og skjær dem i halve eller kvart. Legg bønner, gulrøtter, reddiker og løk i en skål og bland sammen med dressingen.

Hummus med sitron og pinjekjerner

Du trenger

  • 1 pakke (380 g) kikerter, skylt
  • 80 g ristede pinjekjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts paprikapulver
  • ½ dl olivenolje + ekstra til å dryppe over
  • 1 presset sitron
  • Salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen kikerter, pinjekjerner, hvitløk og krydder i en blender eller foodprosessor. Tilsett olje litt etter litt og bland til blandingen er jevn. Tilsett sitronsaften og bland alt sammen. Smak til med salt.
  2. Server hummusen i en skål og topp den med noen dråper olivenolje.

Kremet spinatdipp

Denne dippen smaker best hvis den lages en dag før servering.

Du trenger

  • 250 g frossen spinat, tint
  • 30 g pulverisert suppe med grønnsakssmak
  • 1 ½ dl crème fraîche
  • 1 ½ dl majones

Slik gjør du

  1. Klem ut væsken fra spinaten. Legg alle ingrediensene i en skål og bland sammen. Dekk skålen med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet over natten.

HOVEDRETT

Ovnsstekt entrecôte i ovnen med ristet krydder

Den spennende krydderblandingen gir kjøttet en skikkelig god og saftig smak.

Du trenger

8 porsjoner

  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummen frø
  • ¾ dl flaksalt
  • ½ ts pepperkakekrydder
  • 1 klype muskatnøtt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 3 kg entrecôte med bein
  • 1 ss olivenolje

Hvitløksmajones

  • 3 dl majones
  • 1 ss vann
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 pressede hvitløksfedd
  • 1 ts dijonsennep

Ovn: 200˚

Slik gjør du

  1. Knus korianderfrø og spisskummen frø i en morter. Tilsett resten av krydderne og bland sammen. Legg til side en tredjedel av krydderblandingen til senere bruk.
  2. Legg kjøttet i en langpanne, pensle det med olje og gni inn kjøttet med krydderblandingen. Stek kjøttet i ovnen i ca. 1,5 time. Ønsker du gjennomstekt kjøtt, kan du forlenge steketiden med ca. 30 minutter. Ta ut kjøttet, dekk det til og la det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.
  3. Varm opp en stekepanne og tilsett den resterende krydderblandingen. Stek på lav varme til blandingen begynner å lukte. La avkjøles.
  4. Bland sammen ingrediensene til hvitløksmajonesen i en skål. Server kjøttet med hvitløksmajonesen og den ristede krydderblandingen.

Salat med grønne bønner og erter

Du trenger

8 porsjoner

  • 600 g grønne bønner
  • 200 g sugar snaps, rensede
  • 200 g sukkererter, trimmede
  • 1 liten rødløk
  • 1 selleristilk
  • ½ dl hakket bladpersille

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Bland sammen dressingen og hell den i en krukke med lokk. Rist godt for å blande dressingen.
  2. Blancher bønner, sugar snaps og sukkererter separat til de er myke. Hell av vannet. Skyll dem i kaldt vann. Skjær rødløken i tynne skiver, rens selleristilken og skjær den i skiver.
  3. Bland bønner, sukkererter og sugar snaps i en bolle, vend inn dressingen. Legg på et serveringsfat. Topp salaten med løk, selleri og persille.

Ristet gresskar med pinjekjerner

Du trenger

8 porsjoner

  • 2 kg gresskar
  • 1 ss olivenolje
  • Salt, pepper

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 presset hvitløksfedd

Til pynt

  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • Fersk timian
  • Fersk bladpersille

Ovn: 200˚

Slik gjør du

  1. Bland sammen dressingen.
  2. Skjær gresskaret i 2 cm tykke båter. Pensle gresskarbåtene med olje og krydre med salt og pepper. Legg gresskaret i en langpanne og stek i ovnen i 40 minutter, eller til gresskarkjøttet har blitt mykt.
  3. Legg gresskaret på et serveringsfat, drypp over dressingen og topp med pinjekjerner, timian og persille.

DESSERT

Ostekake med hvit sjokolade og tranebær

Velsmakende ostekake med en herlig kombinasjon av sødme og syrlighet. Hver gjest får gleden av å nyte sin egen individuelle porsjon!

Du trenger

12 porsjoner

  • 20 digestive kjeks
  • 150 g smør
  • 1 ¾ dl kremfløte
  • 360 g hvit sjokolade, grovhakket
  • 1 kg Philadelphia ost
  • 3 ¾ dl sukker
  • 3 egg
  • 1 ½ ts vaniljesukker

Topping

  • 2 dl melis
  • 300 g frosne tranebær, tint

Ovn: 150˚

Slik gjør du

  1. Knus kjeksen til smuler. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Legg 2 ss av blandingen i hver form og fordel jevnt over bunnen. Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. Varm opp fløte og hvit sjokolade i en kjele på lav varme til blandingen er glatt. La det avkjøles.
  3. Visp sammen Philadelphia ost, sukker, egg og vaniljesukker til en jevn blanding. Vend forsiktig inn fløte- og sjokoladeblandingen. Hell fyllet opp til kanten i hver form og sett formene på en stekeplate.
  4. Stek i ovnen i 30 minutter. Slå av varmen, åpne ovnsdøren og la formene avkjøles inne i ovnen. Oppbevar dem deretter i kjøleskapet i minst 1 time.
  5. Topping: Hell melis på en tallerken og rull tranebærene i melisen. Pynt hver ostekake med de melisdekte bærene.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker