Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Dekk på til sommerfest!

Tiden som ligger foran oss bruker å innebære festlige begivenheter. Kanskje denne sommeren blir litt annerledes
pga rådende situasjon, men kanskje det blir noen mindre sammenkomster med de nærmeste tross alt? Fyll opp fatene
med deilig sommermat og by på kjølende drikker, og ikke glem borddekkingen!
 

Eldebærblomst

Kort om eldebærblomst 

Snart er det endelig på tide å gå ut og plukke eldebærblomst. Det finnes så mye fint og spennende du kan bruke eldebærblomster til. Alt fra å marinere rødbeter og kylling til å lage din egen saft. Men det gjelder å passe på så fort den dukker opp, innen man vet ordet av det så blomstrer den ikke lenger.

Den ekte eldebærblomsten har flate blomster som er hvite eller svakt gule og har lysegule knotter. Blomstene vokser i store buketter som gjør at du plukke mange samtidig. Bærene er svarte og kvistens marg har en lys farge. Når du plokker den så tenk på at du har tillatelse, ikke plukk i parker og tenk på at man ikke skal knekke masse kvister og lignende. Eldebærblomster kan du fryse som de er i fryseposer (skyll og rens først) og plukk dem fram senere og bruk dem med en gang.

OPPSKRIFT

Jordbærpunsj med ingefær

8–10 personer

Du trenger:

  • 500 g jordbær
  • 100 g fersk ingefær
  • 5 lime
  • 1 l ingefærøl (ginger beer)
  • 1 l mineralvann
  • 1 potte mynte
  • Eventuelt 3 dl vodka
  • Isterninger

Gjør sånn her:

  1. Skyll og rense jordbærene. Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Skjær limen i tynne skiver. 
  2. Legg ingefær og mineralvann i en stor skål eller beholder med kran.  
  3. Skjær jordbærene i skiver og legg dem og lime skivene i. 
  4. Skyll av mynten og legg ned sammen med vodka og isterninger. 

Artisjokk-tapenade med stekt asparges

6 personer

Du trenger:

  • 1 boks artisjokk hjerter
  • 1 liten krukke basilikum
  • 1 sitron
  • 3 ms olivenolje
  • Salt, pepper
  • 1 knipe grønn asparges
  • 8 skiver parmaskinke

Ovn 200°

Gjør sånn her:

  1. La artisjokkene renne av og legg dem i en mikser sammen med basilikumen. 
  2. Vask sitronen og riv skallet. Legg i sitronskall og 2 ms presset sitronsaft, olje, salt og pepper i mikseren. Miks en tapenade som har litt små klumper igjen.
  3. Bryt av den nederste biten på aspargesen og skyll den.  
  4. Snurr strimler av parmaskinke rundt 2 aspargeser. Legg dem på en plate med bakepapir og spre over olivenolje. Bak aspargesen i midten av ovnen i 8-10 minutter. 
  5. Server aspargesen med astisjokk-tapenaden. 

Tips! Resten av tapenaden kan serveres som dip til alle grønnsaker eller serveres på ristede skiver av baguette.

Ferskpotetpai med løk

6 biter

Du trenger:

Paideig

  • 3 dl siktet spelt
  • 2 krm salt
  • 150 g smør
  • 1 msk vann
  • 2 tsk dillfrø

FYLLING

  • 300–350 g ferskpoteter
  • 3 ferske løker
  • Smør
  • 2–3 dl revet ost
  • 1 dl hakket dill
  • 1 dl hakket persille
  • 3 egg
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalt pepper

Ovn 200°

Gjør sånn her:

  1. Paideig: Jobb sammen mel, salt og kaldt smør i biter til en smulete masse, gjerne med kjøkkenmaskinen. Tilsett kaldt vann og jobba sammen en deig. La deigen hvile i en plastpose i kjøleskapet ca 1 time. Trykk ut deigen i en form med avtagbar kant, 24-26 cm. Klem stikk bunnen med en gaffel. La formen stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm midt i ovnen, ca 10 minutter.  
  2. Fylling: Kok potetene myke i lettsaltet vann. La det kjøles ned. Skjær potetene i grove skiver. Skiv løken og fres den myk i en stekepanne med smør. Bland inn potet, løk, ost og urter i paiformen. Visp sammen egg, fløte, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen i paiformen. 
  3. Stek midt i ovnen ca 40 minutter

Eldebærblomst saft

Ca 3 liter

Du trenger:

  • Ca 40 eldebærblomst bunter
  • 3 ekologiske sitroner
  • 50 g sitronsyre
  • 2 l vann
  • 2 kg strøsukker
  • 2 krm natriumbenzoat

Gjør sånn her:

  1. Skyll bomster buntene. Rist av vannet og legg buntene i en skål. 
  2. Vask sitronene. Del dem på lengden og skjær dem i skiver. Legg sitron og sitronsyre i skålen. 
  3. Kok opp vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hell det kokende vannet i skålen og rør. Dekk over skålen og la det stå kjølig, ca 5 døgn. 
  4. Sil ut saften gjennom en sil. Tilsett natriumbenzoat, utrørt i litt av saften. 
  5. Hell opp saften helt til kanten i rene, kalde flasker. Sett på korker. Forvar saften i kjøleskapet. 

    Tips! Har du ikke mulighet til å lage saften når eldebærblomsten blomstrer kan de nyplukkede eldebærblomstene fryses. Skyll dem og la det renne av godt før de forpakkes. Bruk dem utinte.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40