Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 600 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nå er det tid for skalldyr! Fyll opp fatene med alt det gode fra havet og nyt kreps, krabbe og reker! For å 
få litt ekstra inspirasjon, har vi tatt hjelp fra Linda og Jenny som driver instagramkontoen "pralinsystrarna". De 
byr på sine beste tips for en vellykket skalldyrskveld i skjærgården, tipser om hvordan man kan dekke på bordet
og dekorasjoner og gir deg tips og oppskrifter på dipper og en passende pai.

Sånn forbereder du kvelden

Plassen for selve serveringen er det første vi planlegger også går vi utifra det. Om man har mulighet til å ta seg ut til skjærgården så er det vårt beste tips, å sitte ved vannet å kjenne duften av havet og nyte skalldyr.

Dekke på bordet. Nå som vi har valgt havet som vår festplass, får gjerne fargene på bordet stå i tema med plassen. Vi dekker på med blåhvit porselen, en stor hvit duk med matchende servietter, et skalldyrsplatå for å få den ekstra luksuriøse følelsen, vakre bestikk og spesialbestikk til skalldyr må selvfølgelig også inngå.

Den vakreste dekorasjonen på bordet er jo skalldyrene, så plasser dem i midten av bordet på is. Garner med sitron og noe som fungerer bra som en skallknuser. Videre utgår vi fra havet og knyter serviettene med blomster fra vanner, en vase med blomster og noen vakre lykter som lyser fint når solen begynner å gå ned. Det trenger ikke å være så avansert for at det skal bli vakkert. Ta hva naturen og havet har å by på, blomster, gress, blad og vakre stener ser flott ut på bordet.

Tips! Når hendene begynner å bli klissete, er det veldig fint med vannskåler med sitronskiver i. Kanskje noen små håndklær og vakre linservietter.

OPPSKRIFTER

Ostepai

En favoritt sammen med skalldyr, er ostepaien. Vi piffer gjerne opp vår pai og
smaksetter med dill og rødløk, serveres med en ostekrem.

Du trenger

Paideig

  • 125 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 egg
  • 1 ss vann

Stanning

  • 300 g revet ost
  • 3 egg
  • 2 dl matfløte
  • svartpepper

Ostekrem

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ss majones
  • 1 dl revet vel lagret hard ost
  • salt & svartpepper

Sånn gjør du

  1. Miks sammen alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin, la deigen ligge i kjøleskapet i ca 20 minutter. Trykk ut deigen i en paiform og stek i 225°C i ca 10 minutter.
  2. Visp sammen egg og fløte, tilsett ost og pepper. Skjær opp rødløken i tynne skiver og hakk dillen grovt. Ta ut formen og tilsett løk og dill, legg på lokket og stek i ytterligere ca 20 minutter til paien er hard og har fått en fin farge.
  3. Ostekrem: Rør sammen ingrediensene og la det stå i en time i kjøleskapet.
  4. Server paien romstemperert med ostekremen.

 

Både paien og ostekremen passer veldig fint sammen med skalldyr, andre ting man må ha på bordet er en god aioli, et rustikt lantbrød, knekkebrød og en ostebrikke. Noen forskjellige typer dessertoster, kjeks og druer er også veldig godt til.

 

Alt ettersom kvelden går er belysningen viktig, når man sitter ute får man skape egne lyskilder. Det gjør vi gjerne med både oppladbare lamper, men også med levende flammer. Det varmer godt og gir fra seg en herlig lyd. Et par varme tepper er alltid velkommen. 

 

Ikke glem marshmallows! Å grille marshmallows ved åpen flamme, når solen holder på å gå sakte ned og farge himmelen rosa. Det er liksom prikken over i'en på en vellykket kveld.

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 600 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.