Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Hva er det som gir desserten den sprø overflaten, griller skinken, fikser den brente kanelen på drikken og tenner lysene på kjøkkenbordet når maten er klar? Vi snakker selvfølgelig om gassbrenneren og enda mer spesifikt - om Sievert. For ikke alle produkter har gode anmeldelser fra profesjonelle kokker så vel som nybegynnere på kjøkkenet. Men det er her Sievert skiller seg ut fra mengden. Selskapet, som er svensk, har opphav som strekker seg helt tilbake til 1882.

For noen kan det virke litt vågalt å bruke en gassbrenner. "Er det virkelig trygt?" Kanskje du har hørt om brennere hvor håndtaket smelter. Eller prøvd en variant hvor man må brenne «i en evighet» før maten når ønsket resultat. Svaret er så enkelt at det kan høres latterlig ut. Men når det kommer til gassbrennere, er kvaliteten det aller viktigste.

En brenner av høy standard er alltid trygg å bruke. Det samme gjelder effekten. Med en gassbrenner fra Sievert kan du regne med å effektivt karamellisere desserten, grille maten og flambere drinken. Sieverts Handyjet ble nylig kåret til «Beste valg» i kategorien gassbrenner da Testat.nu gjorde sin årlige undersøkelse (2023).

Klikk på "alle produkter" for å utforske Sieverts sortiment. "Inspirasjon" for å lære mer om bar- og matlaging med gassbrenner. Under "personalet tipser" hjelper vi deg i gang med gassbrenneren din.

Fagfolkene snakker varmt om Sieverts gassbrenner

Dette sier mesterkokk Johannes Örnemark:

PERSONALET GUIDER

Dette sier Petter - Teamleader kundeservice Bakeren og Kokken, om sin Powerjet gassbrenner fra Sievert:

Kom i gang med gassbrennere

Det er enkelt å bruke en brenner på kjøkkenet. Lettere enn å si «Ibsens ripsbærbusker og andre
buskvekster». På Sieverts Powerjet og Handyjet skrur du på gassen. Trykk på knappen for å starte.
Hvis du vil justere flammen, gjør det. Når du er ferdig, slipper du bare knappen. Dette er, som nevnt
tidligere, svært effektive gassbrennere slik at du kan være sikker på å bli raskt ferdig og utmerke deg
med det gode resultatet.

Så hva skal du bruke en gassbrenner til?

Karamelisering

Kanskje du har sett noen karamelisere overflaten på en crème brûlée med en gassbrenner, men har ikke prøvd det selv? Kort fortalt går det ut på å brenne sukkeret på toppen av desserten. Dette skaper den knasende overflaten som er så ettertraktet og som i all rettferdighet er halve poenget med Crème brûlée-desserten. Det finnes selvsagt andre desserter hvor du også kan bruke en gassbrenner, men denne er nok den mest kjente. For å lykkes må du justere flammen til middels nivå og deretter holde den omtrent 10 centimeter fra overflaten.

Flambering

Handler kort fortalt om å få den perfekte overflaten på maten. På sushirestauranter er det ikke uvanlig å finne grillet (eller «flambert») laks på menyen. Der bruker kokken en gassbrenner for å oppnå en, helt ærlig, magisk smakskombinasjon mellom den rå fisken og den opptente overflaten. Mange velger også å flambere grønnsaker til måltidet, noe som gir både smak og tekstur. Et lite triks som tar retten til nye høyder. For å lykkes med å sote eller grille mat, er det to viktige ting å vite. Den ene handler om å bruke lite eller ingen fett ved matlaging og den andre om temperaturen. Her er høy temperatur helt avgjørende og det er som kjent nettopp det en gassbrenner gir. Når du velger en kvalitetsgassbrenner er det et morsomt verktøy å bruke for å piffe opp retten. Da er effekten god og det tar svært kort tid, i noen tilfeller bare et par sekunder, å komme til overflaten av det du forbereder. Da er det bare å eksperimentere. Velg råvarer og se hvilken avstand som er best å komme til overflaten. Som nevnt tidligere er gassbrenneren nødvendig for å lage crème brûlée. Den høye temperaturen sammen med sukkeret skaper perfekte forhold for karamellisering. En annen ting som inneholder sukker, i matlaging, er marinade. Så hvorfor ikke bruke brenneren til å gi det du grillet en fin karamellisert overflate? Det kan høres ut som gassbrenneren kun er for de som lager ekstravagante måltider. Men det er ikke tilfelle! Gassbrennere er for deg som setter pris på god mat og som ønsker å lykkes med det hjemme.

 

Sjansen er stor for at du allerede vet om flambering. Men hvis ikke, så kan det forklares som en tilberedningsmetode hvor man tilsetter brennevin med høyt alkoholinnhold i maten, for eksempel konjakk, som man så tenner på. Under flambering brennes alkoholen bort. Det ser selvfølgelig ganske lekkert ut med flammene, men fremfor alt er det de runde, smakfulle aromaene som brennevinet tilfører maten du vil ha tilgang til.

Når det er på tide å flambere, tenk på hvilken stekepanne du bruker. Ikke velg en stekepanne med belegg, men velg støpejern eller rustfritt stål. Hell så ca 5-10 cl sprit over det som skal flamberes. Her ønsker du en kjøligere panne, slik at alkoholen ikke koker, men samtidig er maten varm slik at alkoholen blir det også. Ikke stå under kjøkkenhetten eller ved siden av noe som lett kan ta fyr. La brennevinet brenne av, det gjør det på under ett minutt, og så er det bare å servere. Hvis du vil være på den sikre siden, kan du ha et lokk for hånden under flamberingen. I desserter vil du heller bruke sterke likører. For Crêpes suzette flamberes ofte sitruslikøren triple sec, og til epledessert er calvados vanlig.

Som du kan høre, er gassbrenneren et allsidig kjøkkenverktøy. Du bruker den i baking, matlaging, til å fikse drinken og noen ganger også til å trikse litt for gjestene... Men som vi nevnte innledningsvis er kvaliteten veldig viktig når det kommer til gassbrennere. Uansett om du ønsker en til deg selv eller å gi i gave, kan du føle deg trygg på at Sievert - både varer og er trygg! Og når maten er klar, er det bare å tenne lysene (eller bålet) med gassbrenneren.

OPPSKRIFT

Flambert laks takker man ikke nei til

Ferdig på bare et par sekunder med en gassbrenner

Nigiri - laks, tunfisk & avokado

4 porsjoner

  • 3 dl sushiris
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl riseddik
  • 1/2 dl sukker
  • 100 g fisk av god kvalitet, f.eks. rå laks eller tunfisk
  • 2 avokado
  • 1-2 noriark
  • Wasabi
  • Lys soyasaus
  • Chilimajones

Slik gjør du:

  1. Kok risen i god tid før du går videre (følg instruksjonene på pakken). La risen avkjøles.
  2. Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv.
  3. Gjør det samme med avokadoen.
  4. Klipp noriarkene i ønsket bredde.
  5. Form risen i rektangulær form med fuktige hender.
  6. Hvis du ønsker litt styrke, smør på et tynt lag med wasabi på risen, og legg deretter en tynn skive fisk/avokado på toppen. Hvis du vil, kan du feste fisken/avokadoen med en bit nori. Fukt arket litt for å få det til å feste seg.
  7. For å gi fisken ekstra smak, kan du bruke en gassbrenner til å tilberede den til ønsket konsistens eller tekstur.
  8. Server sushien med soyasaus, wasabi og chilimajones.

Tips og triks

  • Svært høye temperaturer kreves når du flamberer råvaren din. Det løser du enkelt med Powerjet. Så får du eksperimentere hvilken avstand som er best mellom det som skal tilberedes og gassbrenneren. Det er forskjellig mellom ulike råvarer. Men det er morsomt å eksperimentere for å finne den rette og få frem tekstur og fremheve smakene.
  • Generelt gir en brenning på nær avstand en tynn overflate med mye smak og sterk farge. Mens det motsatte er tilfelle hvis du i stedet holder brenneren et stykke fra råvaren. Da tar det lengre tid å «tilberede", men varmen trenger dypere inn og det skapes en tykkere overflate og du får en veldig god konsistens.

Deilig alkoholfri epledrink med kanel & italiensk marengs

2 pers

Italiensk marengs

  • eggehviter fra 2 egg
  • 2 ss vann
  • 1 dl perlesukker

Kanelblanding

  • 1/2 dl melis
  • 1/2 dl vann
  • 2 ts kanel
  • 1/2 sitron, saften
  • 2 dl eplecider

Slik lager du marengsen:

  1. Kok opp vann og sukker i en kjele til det når 120 grader. Når den når 110 grader piskes eggehvitene til stivt skum.
  2. Hell sukkerblandingen i en tynn stråle i skummet mens du pisker på høy hastighet med en elvisp. Pisk til marengsen er helt avkjølt.
  3. Kok opp ingrediensene til kanelblandingen i en kjele. La avkjøles.

Tilbered drikken:

  1. Hell sitronsaft i 2 glass.
  2. Fordel eplemosen i glassene og bland deretter inn kanelsukkerlaget.
  3. Tilsett forsiktig den italienske marengsen og flamber den med gassbrenneren.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker