Thomas Sjögren er stjerneskuddet som vant Kokkenes kamp i 2018 og Årets Kokk i 2015, og i begge konkurransene ble han den yngste vinneren noensinne. Thomas er opprinnelig fra Granö utenfor Umeå, men har bodd på vestkysten siden skoletiden. Her driver han i dag flere fremtredende restauranter, blant annet hyllede Grano i Göteborg, Smögen og Fjällbacka, Skärets Krog på Smögen og restauranten Signum i Mölnlycke. I 2023 ble Signum belønnet med en stjerne i Guide Michelin.
Thomas tar alltid utgangspunkt i råvarene når han lager mat, og han jobber utelukkende med ingredienser fra lokale bønder, fiskere og produsenter. Kvalitet er også et nøkkelord for Thomas når det kommer til kjøkkenredskaper. Han er ambassadør for Scanpan, som produserer stekepanner, gryter og kasseroller av aller høyeste kvalitet.
Dansk kjøkkenutstyr av beste kvalitet og lang holdbarhet. Verdenskjente Scanpan er en av de ledende produsentene av non-stick produkter. I dag støpes deres non-stick aluminiumprodukter på sin egen fabrikk i Ryomgård på Djursland i Danmark. Scanpan har fullt fokus på de funksjonelle og enkle verktøyene til kjøkkenet, både for profesjonelle- og amatørkokker.
Produktene produseres ved å helle flytende aluminium i en støpeform for hånd. Deretter trykkstøpes de med 250 tonn, og det første lageret forankres i 20.000 grader. Deretter påføres og herdes non-stick belegg. Scanpans unike støpeteknologi gir deg den beste holdbarhet og en ideell varmefordeling på hele stekeoverflate. Alle aluminiumsprodukter er laget av miljøvennlig, resirkulert aluminium. Her er det også fullt fokus på kontroll i alle ledd i produksjonen, så kvaliteten styres ned til hver eneste detalj. Det patenterte keramiske titanbelegget er solid, og ikke minst et rengjøringsvennlig belegg.
Scanpan Classic støpes for hånd på fabrikken i Danmark. Samtlige kjeler er laget av gjenvunnet aluminium og belagt med et motstandsdyktig nonstick-belegg (Stratanium) som er helt uten skadelige og miljøfarlige emner.
Med riktig omsorg kommer pannen eller gryta til å være med deg ved komfyren i mange, mange år. Produksjonen bygger på gamle støpejernsteknikker som er foredlet og sammenslått med ny teknologi. Produktene er ovnssikre opp til 260 grader.
En revolusjonerende serie! Disse pannene har et patentert belegg (Stratanium+) med en grov struktur som minner om støpejern- men med alle fordelene som kommer med et tradisjonelt nonstick-belegg. Basis består av aluminium og stratanium+ er helt uten skadelige og miljøfarlige stoffer.
Serien TechnIQ er også resultatet av et samarbeid med profesjonelle kokker. Produktene er designet etter kokkenes preferanser og tøffe krav. De er robuste, gir et perfekt stekeresultat og er veldig enkle å holde rene. Dessuten er de ovnsikre opp til 260 grader og fungerer på induksjonsovner.
Høykvalitets rustfritt stål! Pannene og kjelene karakteriseres av en elegant finnish i to toner. Alle kjelene er utstyrt med dryppfri kant og måleskala.
Impact er en av Scan Pans mest innholdsrike serier. Blandt produktene finnes stekepanner og kokekar av alle slag, kjeler, stekepanner, wokpanner, gryter for asparges og gryter for posjerte egg. Produktene er ovnssikre opp til 260 grader og fungerer på induksjon.
Seierspannen! 2016, 2017 og 2019 har stekepannen gått av med seieren som best i test i Aftonbladets stekepannetest. Nonstick-belegget er så sterkt at man kan bruke stålredskap uten at det tar skade!
Alle CTX-produkter er bygget opp av fem lag rustfritt stål ispedd aluminium. Om man regner med lagene av Stratanium består pannen av syv lag. Konstruksjonen gir en optimal varmespredning og produktene er stekeovnssikre opp til 260 grader, samt at de fungerer på induksjon.
Vinner av Best i Test 2018 i Aftonbladets store stekepannetest. Denne serien kombinerer gjenvunnet aluminium med et sterkt nonstick-belegg som er helt uten skadelige og miljøfarlige ingredienser.
Pannene tåler høye temperaturer og er veldig motstandsdyktige, du kan til og med bruke stålredskap uten at det blir riper. Du kan uten problem brune kjøtt i stekepannene, noe som bruker å være vanskelig i en nonstickpanne. En annen fordel er at du nesten ikke behøver å bruke fett i pannen. Produktene tåler stekeovn opp til 260 grader og fungerer på induksjonsovn.
Høyblank finish! Serien er laget av fem lag rustfritt stål, ispedd aluminium - rask og jevn varmespredning!
Alle kjelene har dråpefri kant og måleskala. Den blanke overflaten bidrar også til at kjelene er enkle å holde rene, du kan til og med kjøre dem i oppvaskmaskinen. Produktene tåler stekeovn opp til 260 grader og kan brukes på induksjon.
Scanpan HaptIQ er en serie kokekar som kombinerer høy ytelse med strukturen til en støpejernspanne. Det innovative non-stick-belegget, kjent som Stratanium+, skiller seg ut som et av de mest robuste på markedet og er like enkelt å rengjøre og bruke som tradisjonelle non-stick-panner. Serien har en unik konstruksjon i rustfritt stål og aluminium i fem lag, et design som gjenspeiler den populære CTX-serien.
HaptIQ-serien har en polert overflate med speileffekt. I tillegg er kokekarene stekeovnssikre opp til 260 grader og kompatible med alle varmekilder, inkludert induksjon.
En vakker kobberbelagt serie. Kobber er et metall som historisk sett har vært populært på det norske kjøkkenet. Ulempen er at de kan avgi kobber, noe som på lang sikt kan være skadelig for kroppen. Disse kjelene ha en base av rustfritt stål og en overflate av kobber, noe som hindrer at kjelen avgir kobber til maten. Dessuten blir kjelene enklere å holde rene! For at håndtakene skal holde seg kalde, er de laget av rustfritt stål. Produktene er ovnssikre opp til 260 grader og kan brukes på induksjon.
OBS! Langpannen og kjelene som er mindre enn 16 cm i diameter, egner seg ikke til induksjon.
Sett på lokket! Scanpan tilbyr en rekke glasslokk av topp kvalitet i flere forskjellige dimensjoner. Velg det lokket som passer perfekt til din panne eller gryte.
SCANPAN-AMBASSADØR - THOMAS SJÖGREN
Thomas Sjögren er et fremtredende talent i kokkekretser, som tidenes yngste vinner av Kockarnas Kamp 2018 og Årets Kock 2015. I dag eier og driver Sjögren en rekke restauranter langs vestkysten, blant annet velkjente Grano i Göteborg, Skärets Krog på pittoreske Smögen og Signum i Mölnlycke.
Scanpan, som ble etablert i 1956 og har hovedkontor i utkanten av Århus i Danmark, er en ledende produsent av ulike typer steke- og kokepanner. Det omfattende sortimentet omfatter alt fra aluminiumsbelagte stekepanner til kobberbelagte sautepanner og langpanner. Siden oppstarten har Scanpan alltid ligget i forkant når det gjelder innovasjon og har stadig kunnet presentere nye brukervennlige kjøkkenprodukter.
Scanpans stekepanner har vunnet priser og utmerkelser i produkttester, og har også bidratt til at kokker har vunnet prestisjetunge konkurranser som NM, EM og VM i kokkekunst. Scanpan leverer uten tvil matlagingsverktøy i verdensklasse.