Som så mye annet som har med kjøkkenet å gjøre, kommer sautépannen fra det franske språket. Å sautere, betyr å riste eller hoppe på fransk, og brukes når man skal brune noe raskt. Omtrent på samme måte som ved woking.
En sautépanne ligner på en kasserolle, men har skrå kanter som gjør at den ser litt ut som en mindre wokpanne. Et særdeles allsidig kokekar som kan brukes som en sausekasserolle til å koke saus i, eller mer som en stekepanne til å brune grønnsaker, kjøtt, eller fisk i. Det aller beste er kanskje at du enkelt kan bruke den til flere av tingene samtidig. For eksempel først brune svinefilét, og deretter koke opp en saus sammen med kjøttet. Sausen og kjøttet deler på denne måten sine smaker til hverandre.
Hos Bakeren og Kokken finner du sautépanner i forskjellige prisklasser og størrelser. Vi har sautépanner av kobber, karbonstål, keramikk og rustfritt stål. Alle med sine unike egenskaper for hva du vil at formålet og sluttresultatet med sautépannen skal være.