Ingen e-stoffer eller kunstige smakstilsetninger. Det er lettere enn man tror: bruk en saftmaja! I bunnlageret koker vann som føres opp til det øverste lageret der valgfri frukt/bær ligger. Nede i midtenlageret renner det da ferdig saft!
Å dampe saften i en saftmaja er en enkel måte å lage saft på. Det funker med de fleste bær og frukter og mens saften kokes kan du egne tiden din til å gjøre noe annet. Så er det bare å tappe opp på flasker. Oppskriften egner seg for de fleste frukter och bær, f.eks rabarbra, jordbær, blåbær, solbær, tyttebær, epler og plommer.
Ettersom saften inneholder vanlig sukker og har kokt, bruker det å gå bra å hoppe over konserveringsmiddel om saften kan forvares noenlunde kjølig. Vil du tilsette konserveringsmiddel går det bra å tilsette 1 kryddermål atamon per liter ferdig saft i den midterste skålen. Men husk at konservering med varme er minst like bra som konservering med kjemiske tilsetningstoffer og konserveringsmiddel!