Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Matinspirasjon fra østen er stor akkurat nå! Ramen – den japanske nudelsuppen, fullpakket med umami – har
blitt stadig mer populær. Suppen serveres sammen med en mengde forskjellige ingredienser og spises hovedsakelig
med spisepinner. Kun buljongen spises med skje, med mindre du ønsker å drikke den direkte fra bollen. Christine tilbyr
ramen med kyllingbuljong, strimlet svinekjøtt og chiliolje, toppet med, blant annet, mais, shiitake-sopp og vårløk.

Topping

Kanskje den mest spennende delen av retten er alt det du kan drysse oppå den. Bruk akkurat det du vil, men her er noen tips om vanlige toppinger, for litt inspirasjon!

  • Kimchi (melkesyret salatbolle som syltes med blant annet chili, ingefær, hvitløk, reddik, gulrot og grønn løk)
  • Chasu (strimlet sideflesk)
  • Nori (tørket tang)
  • Ajitama (kokt egg)
  • Tynne skiver av rå sopp
  • Julienne-kuttet purreløk
  • Pak Choi (en asiatisk kål med mild smak og myke grønne blader)
  • Sprøe bønnespirer
  • Lime
  • Koriander
  • Chili
  • Sesamolje
  • Ristede sesamfrø
  • Syltet rot eller grønnsaker som rødløk, gulrot eller rødbeter
  • Nypresset hvitløk
  • Mais
  • Sriracha

PRODUKTTIPS FOR TOPPING

RASK KIMCHI RAMEN

Du trenger

4 porsjoner

  • 1 ½ liter kyllingbuljong
  • 2 ss soya
  • 2 ss lett misosaus
  • 200 g kimchi
  • 4 egg
  • ½ haug vårløk
  • 250 g ramennudler
  • 100 g enokisopp eller annen lys sopp
  • 1 ss chiliflak

Gjør slik:

  1. Varm opp buljongen med soya og miso-saus. Grovhakk halvparten av kimchien og tilsett den. Fyll en stekepanne halvveis med vann, varm opp til det koker.
  2. Knus eggene ett etter ett i en kopp og hell dem forsiktig i vannet. Posjer dem i 4 minutter og ta dem ut med en skje.
  3. Skyll og hakk løken. Kok nudlene og la dem renne av.
  4. Fordel nudlene i boller, sammen med soppen og resten av kimchien. Tilsett de posjerte eggene og hell over den varme suppen. Server med vårløk og chiliflak.

Christin Kashous ramen med sideflesk

Du trenger

4 porsjoner

Kyllingbuljong

  • 700 g kyllinglår med ben, eller en hel kylling
  • 1 ss vegetabilisk olje
  • 1 gul løk
  • 4 vårløk
  • 2 tykke skiver ingefær
  • 4 st hvitløksfedd
  • salt

Chasu, rimmet sideflesk

  • 600 g sideflesk med svor
  • 2 dl japansk soya
  • 4 dl vann
  • 3 skiver ingefær
  • 1 salatløk

Chiliolje

  • 1 dl vegetabilisk olje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 tsk hel Sichuanpeppar
  • ½ dl gochugaru chiliflak (koreanks chili) eller 1 dl chiliflakes
  • salt

Toppings for ramen

  • 300 g maiskorn eller 2 maiskolber
  • 2 ss smør
  • 150 g shiitakesopp
  • 1 ss sesamolje
  • 2 st vårløk
  • 4 porsjoner ferske ramen-nudler
  • 4 ts hvit miso-pasta

Tips! Vill du ikke lage chasu (sideflesk), kan du bruke kjøttet fra kyllingen istenefor og toppe ramen med det.

Gjør slik:

Kyllingbuljong

  1. Legg kyllingen i trykkokeren sammen med olje. La det putre mens du kutter opp grønnsakene. Skjær opp den gule løken og vårløken i større biter og knus hvitløken lett. Ha alt oppi trykkokeren og tilsett vann til maksgrensen (dvs. 2/3 deler). Sett på lokket og kok det opp på høy varme for å bygge opp trykket. Senk deretter varmen og kok det under trykk i 45 minutter.
  2. Slå så av platen og la trykkokeren stå til trykket i kasserollen har forsvunnet, som tar normalt ca 10 minutter.
    Sil buljongen og varm opp før servering. Buljongen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager eller fryses.

Chasu

  1. Skjær opp et par lange snitt i kantene på kjøttet.
    Skjær vårløken i 3 deler. Ha alle råvarene oppi en kjele og stek svinekjøttet i 1,5 time på middels varme. Snu kjøttet hvert 20. minutt.
  2. Slå av varmen og la maten avkjøles litt i kjelen. Skjær opp kjøttet i ca 1–2 cm tykke skiver.

Chiliolje

  1. Hell oljen i en liten kjele og tilsett hvitløk og Sichuan pepper. Varm oljen til 100°C med et steketermometer. Senk varmen etter at oljen har komme opp til ønsket temperatur. Stek opp krydderet i oljen i ca.10 minutter.
  2. Hell chiliflakene i en bolle som tåler varme. Sil oljen inn i chiliflakene. Rør og smak til med salt.

Ramen-topping

  1. Skjær opp soppen i større skiver eller la dem være hele. Stek dem opp i sesamolje på middels varme i 2–3 minutter.
  2. Stek maiskjernene i smør i 5–7 min. eller til den er blitt gyldenbrun. Eller stek opp den hele maiskolben i smøret og skjær deretter av maisen.
  3. Skjær opp løken i tynne skiver.

Sammensetning

  1. Kok opp den silte kyllingbuljongen. Bruk en annen kjele til å koke nudlene. Ta ut fire dype boller for å servere i.
  2. Ha oppi 1 ss miso-pasta i en bolle og et par teskjeer med chiliolje. Hell over den dampende buljongen og bland miso-pastaen og chilioljen sammen med kyllingbuljongen.
  3. Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil dem og sett dem til side.
  4. Til slutt, topp ramen-bollene med chasu, smørstekt mais, shiitakesopp og løk. Server og nyt!
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker