Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nå som våren er her, begynner det å bli på tide å nyte den deilig syrlige rabarbraen! Vi har fått hjelp
av bakebloggeren Yvonne Landin (bakalite.se), som har laget 9 deilige rabarbraoppskrifter du kan teste
ut denne våren og sommeren!

Rabarbra, gin og kokosskum-drink

Du trenger:

Kokosskum

  • 2 dl kokoskrem
  • ½ kopp sukker

Drinken

  • 5 cl gin
  • 3 cl rabarbrasirup (se oppskrift nederst på siden)
  • 2 cl sitron
  • Is

Gjør slik: 

Kokosskum

  1. Bland kokoskrem og sukker i en kjele. La det koke under omrøring til sukkeret smelter, hell over i en mugge og sett det i kjøleskapet til det er helt avkjølt. 
  2. Hell den kalde kokosblandingen i en sifon, lad opp shaken, shake og la det stå i romtemperatur mens du blander drinken.

Drink

  1. Press sitronen.
  2. Hell rabarbrasirup, gin, sitronsaft og is i en shaker.
  3. Shake drikken mens den er kald.
  4. Ha I store isbiter i to glass og sil drikken over i glasset.
  5. Hell over kokos-skummet.
  6. Nyt det på en herlig varm dag, helst ute

Mandel og rabarbra kake (med mascarpone og rabarbra-curd)

En saftig, glutenfri mandelkake med rabarbra, toppet med syrlig rabarbra-kurd og kremet mascarpone topping.

Du trenger - for 8 biter:

Mandelkaken

  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 1½ dl sukker
  • 3 dl mandelmel
  • 1½ dl potetmel
  • ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver
  • 50 g rabarbra
  • Smør formen

Topping

  • 100 g Mascarpone
  • ½ kopp melis
  • 1-2 dl rabarbra-smøreost

Gjør slik:

Mandelkake

  1. Sett ovnen på 160 grader og smør en form, ca 1½ liter, godt med smør.
  2. Smelt smøret og bland det med melken.
  3. Pisk sammen egg og sukker.
  4. Bland mandelmel, potetmel, vanilje og bakepulver og tilsett. Visp sammen.
  5. Skyll og finhakk rabarbraen.
  6. Fordel røren i formen og dunk den litt mot bordet slik at røren kommer ordentlig ned.
  7. Dryss over rabarbraen og pass på at rabarbraen ikke berører kantene på bakeformen.
  8. Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter eller til kaken har stivnet og en prøvestav kommer tørr ut.
  9. La det avkjøles i formen i 10 minutter. Rist deretter kaken forsiktig ut av formen og vend den over på en rist.
  10. La den avkjøle seg under en bakeklut.

Topping

  1. Bland mascarponeost med melis.
    Fordel mesteparten av rabarbramassen jevnt på toppen av kaken.
  2. Dryss eller smør ut mascarponekremen oppå rabarbra-smøreosten og press ut resten oppå.

Rabarbrapai-is

Jevn og kremete rabarbrais toppet med pai-smuler er en herlig sommerlig versjon av rabarbrapai!

Du trenger - til 4 porsjoner

  • 300 g rabarbra
  • ½ kopp sukker
  • evt 2 ss vann
  • 2½ dl kremfløte
  • 2 dl søtet kondensert melk (ca. ½ boks)

Topping

  • 30 g smør, mykt
  • ½ kopp havregryn
  • ½ kopp sukker
  • ½ kopp mel

Gjør slik: 

Iskremen

  1. Forbered iskremmaskinen i henhold til instruksjonene.
  2. Skyll og skjær rabarbraen i mindre biter.
  3. Legg det oppi en kjele sammen med sukker og vann. La det småkoke under omrøring til rabarbraen er myk. La det avkjøles.
  4. Pisk fløten luftig og bland inn melken.
  5. Tilsett halvparten av rabarbrapureen og rør til en jevn masse.
  6. Hell dette oppi iskremmaskinen.
  7. Tilsett resten av rabarbrapureen og kjør maskinen til isen er kremet.
  8. Hell over isen i en krukke og sett det i fryseren i noen timer.

Topping

  1. Bland mykt smør med havregryn, sukker og mel til en smulete masse.
  2. Varm opp en tørr stekepanne og rist smulene til de er brune. La det avkjøles.
  3. Fordel iskremen i iskrem-boller og dryss over smulene.

Tips! Du kan også prøve å krydre iskremen med litt kardemomme, lime eller mandellikør.

Rabarbra Chutney

Krydret chutney, hvor rabarbra gir både sødme og syre og forhøyer grillmaten. Chutney er også en veldig fin "gå-på-besøk-gave", så benytt anledningen til å lage en dobbel dose og gi bort en krukke!

Du trenger - til ca 500 ml

  • 500 g rabarbra
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • ½ kopp brunt sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss karri
  • 1 ts salt

Gjør slik:

  1. Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.
  2. Skrell og finhakk rødløk og hvitløk.
  3. Fjern frøene, hvis du ønsker en mildere chutney, og finhakk chilien.
  4. Ha oppi alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 30 minutter eller til chutneyen tykner. Rør om nå og da.
  5. Hell over chutneyen i en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles.

Uåpnet rabarbrachutney kan oppbevares i romtemperatur, mens en åpnet krukke holder seg i kjøleskapet i opptil ett år.

Tips! Du kan også prøve å bytte ut karrien med f.eks. ingefær, kanel eller spisskummen.

ENDA FLERE RABARBAROPPSKRIFTER

Rabarbra-smøreost

En sursøt rabarbra-smøreost er veldig god å smaksette og toppe bakevarer med. Men, ikke gå glipp av å bruke den som topping på toast.

Du trenger - for 350 ml

  • 300 g rabarbra
  • ½ dl vann
  • 1½ dl melis
  • 1 egg
  • 25 g smør

Tips! Prøv å krydre ostemassen med vanilje, kardemomme eller sort pepper.

Gjør slik:

  1. Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.
  2. Ha den oppi en kjele sammen med vann og sukker. La det koke til rabarbraen er myk, 15-20 minutter. Fjern det fra varmen.
  3. Bland rabarbraen til den er jevn. Vil du ha den enda jevnere, kan du også føre pureen gjennom en finmasket sil. Hell i så fall rabarbrapuréen tilbake i kasserollen.
  4. Tilsett egg og la det småkoke under konstant omrøring til det tykner, ca 5 minutter. Den må ikke koke!
  5. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret, rør til smøret smelter.
  6. Hell ostemassen oppi en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles. Den holder seg i 1-2 uker i kjøleskapet og kan også fryses.

Rabarbra sorbet

Søt og sur rabarbrasorbet avkjøler solskinnsdagene og er en deilig, frisk avslutning på middagen.

Du trenger - til 4 porsjoner

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitron- eller limejuice
  • 1 ts vaniljepulver (kan utelates)

Gjør slik:

  1. Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.
  2. Ha det oppi en kjele sammen med sukker og vann.
  3. La det småkoke under omrøring til rabarbraen er myk.
  4. Tilsett vanilje og sitronsaft, smak til og tilsett mer juice om nødvendig.
  5. Bland det til det er glatt og avkjøl.
  6. Hell massen over i iskremmaskinen og kjør den til sorbeten er kremaktig.
  7. Hell sorbeten over i en krukke og sett den i fryseren i noen timer.

Rabarbra, rom og fennikeldrikk

Du trenger

  • 5 cl rom
  • 3 cl rabarbrasirup
  • 25 g fennikel
  • 2 cl lime
  • 20 frosne blåbær
  • Sprite eller lignende
  • Is

Gjør slik:

  1. Finhakk fennikelen.
  2. Press ut limen.
  3. Hell oppi fennikel, rabarbrasirup, lime og is i en shaker. Shake drinken mens den er kald.
  4. Ha oppi frosne blåbær i et glass, sil av drinken og fyll på med Sprite.

 

Gode ​​komponenter til rabarbradrikken:

Rabarbrasirup

Rabarbrasirup er en perfekt base for drinker, men prøv også å pensle nybakte boller med sirupen eller smak til neste kopp te!

Du trenger - til ca 4 dl

  • 300 g rabarbra
  • 3 dl sukker
  • evt ½ dl vann

Gjør slik: 

  1. Skyll og finhakk rabarbraen.
  2. Ha det oppi en kjele sammen med sukker og vann.
  3. La det småkoke til rabarbraen er myk, ca 10 minutter. Rør om nå og da.
  4. Mos eller blend rabarbraen og press det gjennom en finmasket sil til du har en helt jevn sirup.
  5. Hell sirupen over i en mugge og la det avkjøles.

Tørket rabarbra

Tørket rabarbra er godt som godteri, men kan brukes i mange forskjellige former som pynt på bakevarer eller i drinker.

Gjør slik: 

  1. Skjær rabarbraen på langs med en skreller.
  2. Legg rabarbraen i en kjele med sukker og vann, to deler sukker og en del vann, nok til å dekke rabarbraen. La det småkoke til rabarbraen er myk.
  3. Sett ovnen på 100 grader og dekk et brett med bakepapir.
  4. Legg rabarbraen i tynne rader på brettet og tørk den midt i ovnen til de ikke lenger er klissete når du kjenner på dem. Ønsker du en spiral, ruller du rabarbraen rundt en spisepinne eller lignende.
  5. La det tørke helt over natten ved romtemperatur.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker