Nå som våren er her, begynner det å bli på tide å nyte den deilig syrlige rabarbraen! Vi har fått hjelp
av bakebloggeren Yvonne Landin (bakalite.se), som har laget 9 deilige rabarbraoppskrifter du kan teste
ut denne våren og sommeren!
Kokosskum
Drinken
Kokosskum
Drink
En saftig, glutenfri mandelkake med rabarbra, toppet med syrlig rabarbra-kurd og kremet mascarpone topping.
Mandelkaken
Topping
Mandelkake
Topping
Jevn og kremete rabarbrais toppet med pai-smuler er en herlig sommerlig versjon av rabarbrapai!
Topping
Iskremen
Topping
Tips! Du kan også prøve å krydre iskremen med litt kardemomme, lime eller mandellikør.
Krydret chutney, hvor rabarbra gir både sødme og syre og forhøyer grillmaten. Chutney er også en veldig fin "gå-på-besøk-gave", så benytt anledningen til å lage en dobbel dose og gi bort en krukke!
Du trenger - til ca 500 ml
Uåpnet rabarbrachutney kan oppbevares i romtemperatur, mens en åpnet krukke holder seg i kjøleskapet i opptil ett år.
Tips! Du kan også prøve å bytte ut karrien med f.eks. ingefær, kanel eller spisskummen.
En sursøt rabarbra-smøreost er veldig god å smaksette og toppe bakevarer med. Men, ikke gå glipp av å bruke den som topping på toast.
Du trenger - for 350 ml
Tips! Prøv å krydre ostemassen med vanilje, kardemomme eller sort pepper.
Søt og sur rabarbrasorbet avkjøler solskinnsdagene og er en deilig, frisk avslutning på middagen.
Du trenger - til 4 porsjoner
Du trenger
Gode komponenter til rabarbradrikken:
Rabarbrasirup er en perfekt base for drinker, men prøv også å pensle nybakte boller med sirupen eller smak til neste kopp te!
Du trenger - til ca 4 dl
Tørket rabarbra er godt som godteri, men kan brukes i mange forskjellige former som pynt på bakevarer eller i drinker.