)
Quesabirria
En smaksrik og sprø taco med fyll av krydret saus, sopp, bønner og smeltet ost – en vegetarisk vri på den klassiske retten.
Du trenger:
Saus
Olivenolje
1 løk
4 hvitløksfedd
3 ss paprikapulver (søt eller røkt)
1,5 ss spisskummen
1,5 ss oregano
1 ss malt koriander
1/4 ts muskatnøtt
1 ts malt nellik
0,5 ts kanel
1 boks passata (moste tomater)
2,5 dl grønnsaksbuljong
Fyll
325 g kidneybønner
250 g østerssopp
150 g revet mozzarella
Topping
Fersk koriander
Lime
Slik gjør du
Finhakk løken og fres den i olivenolje sammen med presset hvitløk.
Tilsett alle krydderne og la det surre noen minutter.
Ha i passata og grønnsaksbuljong. La det småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Riv soppen med en gaffel og stek den i litt olivenolje i en panne til den blir sprø, ca. 5–10 minutter.
Bland soppen og bønnene inn i sausen og la det putre i ytterligere 10 minutter.
Dypp et tortillabrød i sausen, stek det på én side i en panne, snu det, legg på litt av fyllet og ost. Brett sammen og stek videre i ca. 1 minutt.
Server med fersk koriander, lime og resten av birriasausen ved siden av.