Quesabirria

Quesabirria

En smaksrik og sprø taco med fyll av krydret saus, sopp, bønner og smeltet ost – en vegetarisk vri på den klassiske retten.

Du trenger: 

Saus

  • Olivenolje

  • 1 løk

  • 4 hvitløksfedd

  • 3 ss paprikapulver (søt eller røkt)

  • 1,5 ss spisskummen

  • 1,5 ss oregano

  • 1 ss malt koriander

  • 1/4 ts muskatnøtt

  • 1 ts malt nellik

  • 0,5 ts kanel

  • 1 boks passata (moste tomater)

  • 2,5 dl grønnsaksbuljong

Fyll

  • 325 g kidneybønner

  • 250 g østerssopp

  • 150 g revet mozzarella

Topping

  • Fersk koriander

  • Lime

Slik gjør du

  1. Finhakk løken og fres den i olivenolje sammen med presset hvitløk.

    Tilsett alle krydderne og la det surre noen minutter.

    Ha i passata og grønnsaksbuljong. La det småkoke under lokk i 10–15 minutter.

    Riv soppen med en gaffel og stek den i litt olivenolje i en panne til den blir sprø, ca. 5–10 minutter.

    Bland soppen og bønnene inn i sausen og la det putre i ytterligere 10 minutter.

    Dypp et tortillabrød i sausen, stek det på én side i en panne, snu det, legg på litt av fyllet og ost. Brett sammen og stek videre i ca. 1 minutt.

    Server med fersk koriander, lime og resten av birriasausen ved siden av.